ciasto na świecie. Uwielbiam odkrywać nowe smaki serników. Dziś przedstawiam połączenie kokosu i mango, które okazało się bardzo smaczne. Sernik bardzo szybko zniknął... oby w Waszym domu było tak samo :-) Do kawałka sernika, a może dwóch, filiżanka pysznej kawy i ja się rozpływam... nie mogłabym żyć bez słodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto: maka pszenna 30 dag, cukier drobny pół
kulinarne odsłony patiSmak wody kokosowej nie każdemu może odpowiadać. Bo bez smaku, bo mdły, bo sama woda dziwnie pachnie. Choć ja nie należę do tego grona, rozumiem, że są różne gusta i jednemu woda pasuje, innemu po prostu nie. Dziś propozycja dla tych, którym sam kokos nie do końca pasuje, a jednak chcieliby się cieszyć jego licznymi prozdrowotnymi właściwościami, o których wspominałam
Wielopokoleniowoprzygotowaniu ciasto robi niesamowitą furorę ilekroć pojawi się na stole. Wypróbujcie bez wahania! Ten przepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku 6 jajek 300g cukru 250g masła w temp. pokojowej 6 łyżek kaszy manny 500g startych jabłek 1 łyżka kokosu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Sześć żółtek utrzeć z połową
Kuchnia Pani WiosnyTakie ciasteczka przygotowałam na Dzień Ojca. Większość mężczyzn na hasło „ciasteczka z marchewką” pokręci nosem, jednak nie w tym przypadku. Ten słodkawy wypiek
Szybko Tanio Smacznietoskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna babka piaskowa, na mące orkiszowej
Smaczne Zdrowemiksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy
W kuchennym oknie Ewydaktyle bez pestek – 60 g– sok pomarańczowy – 1 łyżka– jajko – 1 małe– cukier wanilinowy – 1 łyżka– sól – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Daktyle drobno kroimy.Mieszamy z mąką oraz 2 łyżkami kokosu.Masło , 100 g cukru pudru , cukier wanilinowy , jajko i odrobinę soli miksujemy na jednolitą masę.Łączymy z mąką z kokosem i pokrojonymi
Ostra na SłodkoMałej Cukierence pierwszy przepis bez glutenu, wegański. Przepyszny torcik tiramisu przygotowany z orzechów, daktyli i mleczka kokosowego. Byłam podekscytowana tym przepisem:), jak dla mnie zrobienie takiego torciku, to była dobra zabawa. Deser jest delikatny, rozpływa się u ustach i jest bardzo sycący, więc radzę kroić nieduże porcje. W smaku interesujący, czuć w nim kokos, kawę i czekoladę. Wygląda bardzo apetycznie(...)musi stać w lodówce około 1-2 dni, żeby się rozwarstwiło)1,5 szklanki orzechów włoskich BIO1/2 szklanki bardzo mocnej kawy1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego BIO1/4 szklanki ciemnego kakao bez cukru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy BIO)szczypta soli3 łyżeczki agar agar (w proszku, jak żelatyna)Biały krem:1 szklanka orzechów nerkowca BIO1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego BIO100ml
Mała CukierenkaPrzyszła więc pora na deser. Coś słodkiego i kwaśnego zarazem lecz bez śmietany - by mała M również mogła spróbować. No i padło na kaszę manną. Taki banał? Ale jaki pyszny! Zainspirowałam się przepisem na taką kaszkę na mleku z Moich Wypieków, troszkę pozmieniałam i dodałam od siebie kokos. Mówię Wam, miód w buzi! A słodko-kwaśny rabarbar dopełniał smakowo całość
My simple kitchensztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimy Robimy masę kokosową. 2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło
W kuchennym oknie EwyRewelacyjne w smaku ciasto, które przygotujemy bez użycia piekarnika. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 paczki herbatników jasnych - 3 paczki herbatników kakaowych - 1 budyń czekoladowy - 1 duża łyżka masła - 2 żółtka - 400 ml mleka - 1 puszka masy krówkowej kajmakowej - 1 kubeczek śmietanki 36% - 2 łyżki kokosu Do garnka wlewam mleko, dodaję żółtka, masło i budyń czekoladowy. Dokładnie mieszam ze sobą i gotuję
WielopokoleniowoUwielbiam ciasta z owocami i ciągle szukam nowych możliwości.Tym razem zrobiłam ciasto bananowo-borówkowe pod kołderką z piany kokosowej 🙂 .Zestawienie kokosu z bananami i borówkami
Ugotujmy Cośjajek, bez mleka, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu (tutaj przyznam się, że zapomniałam, bo miał być olej kokosowy :))! To z czego powstały te babeczki!? Z produktów wegańskich, bezglutenowych, które świetnie zastąpiły powszechnie stosowane produkty. Muffinki pięknie wyrosły, są puszyste i puchate. Czuć kokos, choć nie intensywnie. Nie są przesłodzone, ale nadal słodkie. W niektóre powtykałam jeżyny , tak dla urozmaicenia
Zdrowie na języku :PWyborne, mega kokosowe lody o smaku prawdziwego orzecha kokosowego a nie tylko sztucznie aromatyzowane kokosowym aromatem jak to w sklepowych lodach niestety bywa... Bez jajek, bez
maniapieczeniabazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao, a urozmaiconą dodatkowo owocami i galaretką. Przepis podpatrzyłam na blogu Domowej Cukierenki . Składniki: (foremka 21cm x 31cm) 1 szklan ka kaszy manny 1 litr mleka 200 g herbatników (2 op. po 100g) 3 łyżki kokosu 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 250g malin 1 galaretka
Walijskie Pichcenie