stanowią smaczną przekąskę, dodatek do deserów czy orientalnych dań. Do kupienia w sklepach ze zdrową żywności, a bez problemu znajdziecie je w internecie. Zwracajcie uwagę na to, aby kupić takie naturalnie suszone, które nie poddawane są procesowi siarkowania, to bardzo istotne! Kokos i czekolada to doskonały duet, a mleczko kokosowe podkreśla jeszcze bardziej egzotyczny smak śniadania. Zachęcam do eksperymentowania
Moja smaczna kuchniaPlacek cappuccino z kokosem Sezon owocowy w pełni. Placek za plackiem w mojej kuchni powstawał właśnie z owocami. Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak
na moim stole...łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka startej marchewki Polewa czekoladowa: 1 łyżka wrzącej wody 1 łyżka ksylitolu 30 g oleju kokosowego nierafinowanego - powinien pachnieć kokosem 1 łyżka kakao niesłodzonego 1. W misce wymieszaj przesiane przez sito suche składniki. 2. W drugiej misce
Powiedz dietom nieróżne pasty kanapkowe, masła orzechowe i wiele innych... Ja do przetestowania otrzymałam: keczup bez cukru BIO , strogonow , pasztet meksykański , pasztet warzywny z cieciorką , paprykarz z kaszą jaglaną , gulasz "weguś" , sznycelki a'la cielęce "weguś" , masło orzechowe z kokosem , masło orzechowe czekoladowe , musztarda łagodna BIO , buraczki BIO , tahini naturalne , masło sezamowe słodzone agawą , hummus naturalny oraz pulpety w sosie pomidorowym
breakfast of dreamsSkładniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki
Luźna Kuchniateraz coś dla wszystkich tych którzy lubią budyń i kokos, bardzo smaczne ciasto kremówka na kruchym cieście. Ciasto bardzo proste w wykonaniu ze słodkim spodem i masą kokosową. Ważnym elementem ciasta jest budyń bez cukru aby wypiek nie był przytłaczająco słodki . składniki na okrągłą tortownicę
Smakowite Daniałyżeczki wiórek kokosowych 4 czubate łyżki masła czekoladowego - najlepiej domowego (przepis następnym razem) lub kupnego (uwaga! czekoladowego bez dodatków) 2 truskawki i odrobina cukru pudru Przygotowanie: W garnku z grubszym dnem (u mnie garnek do mleka) gotujemy mleko, cukier waniliowy i kokos. Gdy mleko z dodatkami zacznie się gotować, zmniejszamy moc palnika i dodajemy po łyżeczce masło czekoladowe. Ciągle mieszamy
Słodkie okruszkiurodziny). SKŁADNIKI 500 g sera panir lub sera typu włoskiego np. capresi 170 g orzechów włoskich (bez łupin) 150 g cukru pudru 3 kopiaste łyżki kakao 3 łyżeczki cukru z wanilią i kardamonem (można dać cukier waniliowy i podprawić kardamonem) kokos do obtaczania kulek WYKONANIE Ser odcisnąć z nadmiaru wody, zblendować i umieścić w misce. Orzechy zmielić na drobny pył
Passions hobbies lifePrzypadkiem stałam się posiadaczką makaronu tagliolini, ale nie takiego zwykłego, tylko czerwonego - z dodatkiem pomidorów i chilli. Jak się okazało, smakuje on wybornie nawet bez żadnych
Kulinarne zapędy Kokosadużo lepiej się je, kiedy kokos nie rozsypuje się dookoła. Do pieczenia wszystkiego od dawna używam oleju kokosowego ale to już wiecie ;) W załączeniu fotki i dodam jeszcze, że wg mnie to najłatwiejsze, najszybsze, a zarazem najpyszniejsze i najbardziej efektowne ciasto świata, więc musicie, po prostu MUSICIE je zrobić! :)) P.s. ZDJĘCIA BEZ JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI KOLORÓW, SERIO, SERIO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEteżzrobić w wersji bez pieczenia, na herbatnikach . Prezentowana poniżej wersja jest najpopularniejsza, a do tego bardzo prosta w zrobieniu :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki Ewentualnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietankowa: 700ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 1 łyżka cukru 100 – 150g białej czekolady 200g płatków migdałowych Ok. 50 – 100g kokosu do posypania Dodatkowo(...)jeszcze około 5 minut na wysokich obrotach, po czym zmniejszamy na najwolniejsze obroty i wsypujemy mąkę (można do niej dodać proszek, chociaż w zasadzie nie ma różnicy, bo biszkopt bez proszku wyrasta moim zdaniem tak samo. Gdy mąka dobrze się zmiesza z ciastem przelewamy je na średniej wielkości blaszkę (ok. 23 x 34cm) wyłożoną pergaminem i pieczemy w temperaturze
Smakowy Rajbez trudu utrzyma nawet sporą warstwę owoców i kruszonki. Jest stabilne i łatwe w wykonaniu, pasują do niego praktycznie każde owoce :) Ostatnio lubię robić kruszonkę z dodatkiem jakieś innej mąki oprócz pszennej, dzięki temu możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos
CiastkozercyZrozumiałam tę oto zasadniczą lekcję. Żeby przetrwać, musisz się nauczyć żyć bez niczego. Pierwszy umiera optymizm, po nim miłość, na końcu nadzieja. Mimo to musisz trwać.” kajmakowy* ryż na mleku z malinami i truskawkami*masa kajmakowa o smaku kokosu (nie jest zła, ale orzechowa i tak bije ją na głowę ) Nigdy nie wiem ile ryż jest jeszcze w stanie(...)będę sama. Siostra cioteczna już tam chodzi, w sumie, to przez nią wybrałam tą szkołę, gdyby nie to pewnie bym nawet nie wiedziała o jej istnieniu, młoda szkoła, bez matury. Może, po prostu tak miało być
More food, love and dreamsDziś coś dla fanów kokosu - puszyste babeczki z wiórkami i mlekiem kokosowym podane z kremem śmietankowo kokosowym (też z mleka kokosowego - nic się nie zmarnuje :) ). Pierwszą porcję babeczek (te, które widzicie na zdjęciach) upiekłam bez żadnych dodatków, do drugiej dodałam po kostce gorzkiej czekolady i myślę, że były jeszcze lepsze. Składniki na babeczki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki(...)drugiej - z niej zrobimy krem. Do suchych składników dodajemy olej, jajko, mleko kokosowe i zwykłe mleko - w sumie musimy mieć 1 szklankę mleka (kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około
Ciastkozercykonsystencję deseru utrzymuje żelatyna. Ozdabia się go owocami lub kokosem. Lekki, puszysty, o konsystencji pianki. Bardzo prosty do przygotowania. Z największą przyjemnością dzielę się super smacznym przepisem. Przeglądając zdjęcia odkryłam, że nie został jeszcze opublikowany, dlatego nadrabiam zaległości. Przepis pochodzi jeszcze z sezonu truskawkowego, ale to nic bez dodatku truskawek też będzie rewelacyjny. Idealne małe słodkie co nieco do sylwestrowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!