Pod te nikłe promyki słońca :) Przemycanie twarogu na kanapki bez użycia cukierniczki <3 Szybki i smaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż
CynamonemPoOczachPod te nikłe promyki słońca :) Przemycanie twarogu na kanapki bez użycia cukierniczki <3 Szybki i smaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż
CynamonemPoOczachCiasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero
Chocolate Muffin BlogBłyskawiczne, baaardzo kokosowe ciasto ze śliwkami. Dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Nas bardzo zauroczyło swym smakiem. Idealne zarówno na świeżo (u nas
Smaczne ZdroweNajprostszy przepis na zdrowe masło kokosowe bez dodatków, które można wykorzystać na deser sam w sobie, zrobić z niego pralinki lub użyć go do wypełnienia
Jak gotować i nie zwariowaćI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krówkami a tak właściwie z całą zagrodą SUPER KRÓWEK 😃 Dzięki produktom tej firmy możemy udowadniać, że jeśli coś jest "bez tego i tamtego" (jak to mówi nasza koleżanka) to również może być pyszne! Motywem przewodnim jest kokos i kakao więc sernik jest po prostu idealnie skomponowany 😍 Składniki (śr: 18 cm): Spód -15g kakao
Candy PandasLepiej zjeść trzy pralinki za jednym razem, niż całego banana 250 gramowego i całą gałązkę daktyli na raz. W połączeniu z kokosem, migdałami i płatkami owsianymi - taka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie jest bardzo proste
Szczęśliwa kuchniaLepiej zjeść trzy pralinki za jednym razem, niż całego banana 250 gramowego i całą gałązkę daktyli na raz. W połączeniu z kokosem, migdałami i płatkami owsianymi - taka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie jest bardzo proste
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comUwielbiam orientalne smaki. Mój dzisiejszy pomysł pewnie nie ma wiele wspólnego z oryginalnymi recepturami, ale i bez tego smakuje rewelacyjnie - naprawdę trudno obejść się bez dokładki
Kulinarne zapędy KokosaDzisiaj będzie krótko. Choć bardzo staram się, żeby nie dopadła mnie przedświąteczna gorączka, ostatnie dni mam po brzegi wypełnione przygotowaniami. Sprzątanie (niby niedawno wszystko wysprzątałam, ale
Pożeraczka, czyli raz adobrzepostanowiłam zrobić im pyszne śniadanko. Przeszukując swoje "magiczne księgi" wpadłam na przepis na Chlebek z opiekanym kokosem i postanowiłam go przygotować. Co prawda na pierwsze śniadanie nie zdążyłam, ale na drugie było idealne. Zjedliśmy z czekośliwką i konfiturą z czarnego bzu. Ale i bez tych dodatków smakował wyśmienicie. Troszkę się kruszył przy krojeniu, ale to pewnie dlatego, że był jeszcze
Miksturowniksezon na świeże owoce. Dziś przepis na przepyszny chlebek bananowy z mnóstwem truskawek, wzbogacony o kokos i nasiona chia. Chlebek nie zawiera cukru, ani żadnych niezdrowych dodatków, nie ma też w nim wiele tłuszczu, a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie też bez laktozy. Chlebek jest wilgotny i bardzo pożywny. Świetnie nadaje się na śniadanie, czy przekąskę do pracy
Healthy food explorerproszku do pieczenia (można pominąć) Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g cukru 200 g wiórek kokosowych (u mnie Helio ) Masa budyniowa: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła (w temperaturze pokojowej) 12 – 14 łyżek cukru 3 łyżki nutelli 1 łyżka adwokatu Dodatkowo: czekoladowa(...)Później dodajemy do nich cukier i dokładnie ucieramy aż cukier całkowicie się rozpuści. Na koniec dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy (spód wyłóżcie papierem do pieczenia), a następnie pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C z termoobiegiem (170°C bez termoobiegu) około 30 minut. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Póżniej przygotowujemy masy. Połowę mleka z cukrem zagotowujemy
PatiGotujepyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo w pamięci BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego (500ml) - dokładnie wymieszać 3 żółtka (2 żółtka) 2 jajka
Malinowo w kuchni