beza z kokosem - 1466 przepisów (strona:48/98)

Pralinki paleo 192

mieszanka, dowolne) wiórki kokosowe Weź miseczkę daktyli (albo fig, albo pół na pół) i podobną miseczkę orzechów (dowolna mieszkanka, choć najlepiej użyć migdałów, orzechów włoskich, pekanów i/lub makadamia). Daktyle (bez pestek) albo figi, o ile masz suszone a nie świeże, namocz w niewielkiej ilości wody. Orzechy i migdały także namocz co najmniej godzinę i dobrze potem odsącz. Wsyp orzechy(...)połowy w kokosie, a do połowy w kakao polej kulki roztopioną gorzką czekoladą żeby uzyskać nieco pełniejszy smak i łagodniejszą teksturę możesz dodać łyżkę oleju kokosowego daj odrobinę wanilii , jeśli lubisz przy okazji świąt możesz dodać szczyptę cynamonu Te praliny wpisują się w dietę paleo i SCD (w tym ostatnim przypadku jednak bez kakao i czekolady). Daktyle i figi

PaleoSMAK
Kawowy pudding z kokosową śmietanką i chia (VEGAN) 123

wegański i bez dodatku grama cukru 💜 Jak ja to lubię ładnie określać - wysublimowana dawka prawdziwie zdrowej i pysznej słodyczy. Ciemna warstwa, którą widzicie na załączonych zdjęciach, kryje w sobie masę cudownych składników idealnie łącząc się z delikatną warstwą śmietankowego kokosu i nasion chia. Deser bardzo prosty w przygotowaniu, a po spędzeniu dodatkowych kilkunastu minut w lodówce znacznie zyskuje na smaku

Kuchnia Ellie
Szparagi z kurczakiem w sosie kokosowo- ananasowym! 89

ananasa świeżego - 6 ząbków czosnku - przyprawy: 5 łyżek sosu chili z kokosem, 2 łyżeczki melasy z granata, kilka kropel sosu z papryczek piri piri, chili czerwone- wedle uznania, otarty imbir świeży - warzywa podlane 120 ml młodego białego wina Do rozgrzanego woka dodajemy olej, warzywa i kurczaka. Całość przesmażamy bez pokrywki około 15 minut ciągle mieszając. Pamiętaj że zielone warzywa

SMYKWKUCHNI
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 230

Bardzo szybko można opanować techniki "zwijania" lub "lepienia" smakowitych kąsków. Nie bez znaczenia jest sam prowadzący warsztaty, który nie tylko jest mistrzem w tym co robi ale również posiada umiejętność dzielenia się tajnikami sztuki kulinarnej. W dalszej kolejności mieliśmy przygotować kaczkę na sosie z liczi, zupę galangalową z kokosem, makaron nudle z owocami morza i lody smażone w kokosie podane

SzczyptaSmaQ
pyszne ciasto cappuccino 1271

łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy (35x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 min. w 160 – 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy bez cukru 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym

Domowy Smak Jedzenia
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowaBabeczki nadziane chałwąBabeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypkąMuffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów

Moje domowe kucharzenie
Deser chia z mlekiem kokosowym i kiwi 194

deser z chia. Dla kogo: dla fanów zdrowego trybu życia dla tych, którzy zrobili tartę a la Bounty i nie mają co zrobić z resztą mleczka kokosowego dla kochających kokos  Składniki: 250ml mleka kokosowego  3 łyżki nasion chia 2 kiwi Wykonanie: Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i wkładamy do lodówki, na co najmniej kilka godzin, a najlepiej(...)razy. Wtedy ładnie napęcznieją. Kiwi dokładnie umyć i obrać. Pokroić w kosteczkę. Gotowy pudding nałożyć do szklanek i z wierzchu udekorować kiwi.  Wg mnie deser jest smaczny bez cukru, ale jeśli lubicie można dosłodzić sobie mleko kokosowe

Mania Wypiekania
Bezglutenowe ciasteczka kokosowe- Kokosanki 120

Kruchy wierzch, obłędnie pyszny i mięsisty środek oraz tak wspaniały aromat i cudowny smak, że ciężko im się oprzeć- Kokosanki! 😍 Bez glutenu, na samych białkach oraz

Kraina Miodem Płynąca
Kokosanki 230

Kokosanki to bardzo proste w przygotowaniu ciasteczka na bazie białek, z dużą ilością wiórków kokosowych. Przyrządza się je tak samo jak bezy, z tym że wzbogaca

Smakołyki Bereniki
Co warto kupić w Lidlu - zdrowa żywność 138

faworytem jest chrupiący orzech, który smakuje jak masło orzechowe. Batony Dobra Kaloria są bezapelacyjnie najlepszym produktem jaki ostatnio udało mi się upolować w Lidlu. To pełnowartościowa przekąska bez dodatku cukru, którą z czystym sumieniem możecie dać dziecku, zjeść na 2 śniadanie, czy też sięgnąć w chwili słabości i zapotrzebowania na słodycze :) Dobra(...)nerkowca, rodzynki, cynamon 0,7%. Baton owocowy śliwka & ziarna skład: daktyle, śliwka suszona 27%, ziarno słonecznika 19%, chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa) siemię lniane 8%. Baton owocowy kokos & orzech skład: daktyle, chrupki zbożowe, wiórki kokosowe 14%, orzechy nerkowca 5,8%, orzeszki ziemne 3,9%. Baton owocowy chrupiący orzech skład: daktyle, orzeszki ziemne 29%, chrupki zbożowe. Bardzo

Bez Cebuli
Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem 122

amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy kaszę, porzeczki bez łodyżek i cukier. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje

Moja smaczna kuchnia
Rafaello Siostry Anastazji 177

herbatników 1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia

Szczęśliwa kuchnia
Zdrowe desery na Walentynki! 137

czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki w czekoladzie Suflet z placków Roti Suflet z naleśników Kokosowa zapiekanka 3 w 1 Pistacjowy suflet z serka wiejskiego Pieczona owsianka z ricottą Drożdżowe muffiny z truskawkami Kokosowe muffiny z serka wiejskiego Maślane pancakes z kokosem Potrójnie kawowe pancakes Ciecierzycowe pancakes Śmietankowe placuszki z fasoli Gofry

Poranek na słodko
Rafaello Siostry Anastazji 184

herbatników 1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gryczanki czyli zdrowa przekąska, recenzja 133

trochę to trwało bo i moje testowanie każdego ze smaku rozłożyło się trochę w czasie. Najpierw przybliżę pokrótce każde ze smaków. Gryczanki to przekąska dostarczająca zdrowej energii. Są bez dodatku cukru. Wytwarzane w niskiej temperaturze, aby zachować wszystkie właściwości odżywcze kiełkowanych nasion. Dieta RAW food na świecie to coś więcej, niż chwilowy trend — to nowoczesny standard odżywiania wychodzący(...)kiełkowana kasza jaglana*, kokos*, surowa masa kakaowca (7%)* (surowe ziarno kakaowca*, masło kakaowe*, kakao w proszku*, zawartość kakao min. 65%), kiełkowany amarantus*, kiełkowana szałwia hiszpańska*, kiełkowane siemię lniane* *produkty pochodzące z upraw ekologicznych więcej informacji:   rawandhappy   facebook RawAndHappy Moja opinia: Jeśli chodzi o skład to sami możecie zobaczyć że mamy tam same zdrowe produkty, bez zbędnych cukrów, syropów

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość