beza z kokosem - 1466 przepisów (strona:53/98)

Najlepsze ciasta na wielkanoc 134

Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi

Cynamonowe szczęście
Rafaello inaczej 155

Rafaello , ale ciut inaczej bo z czekoladą i waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej

Moje domowe kucharzenie
Zupa tajska z dynią i grzybami mun 190

skorupce kokosa. Kokos nie rozłupał się idealnie równo, ale to też ma swój urok Zupa jest aksamitna, aromatyczna i rozgrzewająca z dodatkiem mleka kokosowego, curry, grzybów mun i makaronu w kształcie ryżu. Spróbujcie Składniki:100 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu1 litr bulionu drobiowegokawałek imbiru (około 1/2 kciuka)1 cebulka500 g dyni (zważonej bez skóry i pestek

Oryginalny smak
Mambo number 5, czyli płaskie cycki murzynki- ciasto biszkoptowe o 5ciu smakach, z kremem budyniowym, bananami, makiem, kokosem 549

przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C około 20 minuty. Masa budyniowo- bananowa: 6 żółtek ½ szklanki cukru 2 budynie waniliowe 750 mleka 200g masła 82% (bez dodatku oleju) 3 banany 1/3 szklanki spirytusu lub wódki Odlewamy 1/2 szklanki mleka, a resztę zagotowujemy. Do mleka dajemy żółtka, cukier waniliowy i budynie. Do gotującego się mleka wsypujemy cukier(...)powoduje, że banany nie czernieją). Następnie dodajemy je do gotowego kremu budyniowego i całość mieszamy łyżką. Masa makowo- kokosowa: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka kokosu Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mak i kokos. Całość mieszamy łyżką, a następnie wylewamy na papier

Smakowy Raj
Murzynek na maślance 265

kominem lub bez, albo np.: prostokątna forma 33 cm x 23 cm). Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (czas zależy od grubości formy – najlepiej sprawdzać patyczkiem już po 35 minutach). Składniki polewy zagotowujemy w rondelku, co jakiś czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy jeszcze gorące ciasto. Ozdabiamy orzechami i kokosem – można też użyć

Poezja smaku
Wiśniowa granola z kandyzowanym kokosem i czekoladą 257

być coraz bardziej widzoczne, to jest to absolutna konieczność :) Produkcja domowej granoli jest niesamowicie prosta polega na mieszaniu, pieczeniu, studzeniu i mieszaniu. Myślę, że każdy sobie z tym poradzi bez problemu. A smak- cóż boski! :) SKŁADNIKI (2 spore słoiczki) do pieczenia 1 szklanka płatków orkiszowych 1 szklanka płatków żytnich 1/2 szkalnki otrębów pszennych 1/3 szklanki pestek słonecznika 1/3 szklanki wiórków(...)piekarnika, ponownie mieszamy i zostawiamy do wystudzenia granola wtedy stwardnieje, Kandyzowanego kokosa oraz gorzką czekoladkę kroimy w dość drobną kostkę. Gdy granola będzie już wystudzona łączymy ją z czekoladą, kokosem, żurawiną oraz malinami i wspyjemy do szczelnie zamykanego słoiczka. Smacznego

DefinicjaSmaku
CZEKOLADOWO - ORZECHOWE KULECZKI BEZ PIECZENIA 132

Składniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan

Vroblewska-fitlife
KOKOSOWY OMLET JAGLANY 140

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-7661672204237948", enable_page_level_ads: true }); Składniki: 3 łyżki płatków jaglanych (ok. 30 g) 3 łyżki mleka 2

Vroblewska-fitlife
646. Zapieczona kokosowa jaglanka. 142

Kokosowa jaglanka* zapiekana pod czekoladową, budyniową kołderką; truskawki*z dodatkiem domowego mleczka kokosowegoKompletnie nie fotograficzne, ale, ta skorupka budyniu na wierzchu, pod którym znajduje się ten

More food, love and dreams
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 235

czym wlewamy do gotującej się reszty soku. Studzimy, a następnie mieszamy z kokosem nasączonym likierem. Masę schładzamy ok 15 minut w lodówce.   Herbatniki drobno kruszymy, a resztę kokosu delikatnie rumienimy na patelni.  2. Przełożenie: 1 płat biszkoptu - 1/3 masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu(...)resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin.  Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić

Kuchnia w czekoladzie
Koktajl brzoskwiniowy z kokosem i chia 142

orzeźwiający i słodki, bez żadnych dodatków w postaci cukru. Lato trawa, cieszmy się więc tanimi owocami i warzywami, bo zima będzie nam ich brakować. Nie ma jak świeże owoce czy warzywa. Nie robię przetworów, bo tak naprawdę po pierwsze nie mam gdzie przechowywać słoików, a pod drugie uważam, że świeże smakują znacznie lepiej! Koktajl brzoskwiniowy z kokosem i chia

Moja smaczna kuchnia
Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia 189

ciacho bez pieczenia. Jestem ciekawa jak wyjdzie:) Składniki: masło 350 g mleko 1 litr budyń 4 x 40 g waniliowy lub śmietankowy  cukier waniliowy 32 g ksylitol( cukier brzozowy) 240 g żółtka 2 szt krakersy dwie paczki, właściwie półtora ( ja biorę te z biedronki i starcza mi do przełożenia na trzy razy duża tortownica :) kokos

Różowa kuchnia
Piernik z makiem,kokosem i powidłami 115

cynamonem, sodą , makiem, kokosem oraz kakao. Następnie wsyp cukier. Wszystkie składniki suche zmiksować z mokrymi- mlekiem, jajami i olejem. Rodzynki i orzechy oprószyć delikatnie mąką i wmieszać w ciasto. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec nie więcej niż godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka. Jeśli chcecie, po upieczeniu polejcie piernik czekoladą. U mnie bez czekolady poszedł

Z Kuchni Do Kuchni
Jabłkowy smaczek 222

warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4  margaryny 1 poj proszek do pieczenia 4 żółtka 3 łyzki śmietany  Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie:  1  - 1,5 kg jabłek 2 budynie malinowe bez cukru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 242

Tak jak obiecałam, przedstawiam kolejny przepis z wykorzystaniem młodego jęczmienia. Trochę się obawiałam, czy wyjdzie tak, jak sobie założyłam, ale jest idealny. Delikatny, puszysty i wyrósł

FitKot

Proponowane wyszukiwania