pasuje do masy kokosowej. Składniki na dużą blachę: ok. 400 g krakersów słonych 1 słoik powideł jagodowych Masa: 800 ml mleka 200 g cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe bez cukru 150g – 200g wiórków kokosowych pół tabliczki czekolady karmelowej lub białej 200 g miękkiego masła 500 ml mleka łączymy z cukrem i zagotowujemy. Pozostałe mleko łączymy z żółtkami oraz(...)całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy do czasu powstania puszystej masy. Następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Czekoladę ścieramy na tarce bądź siekamy i dodajemy razem z kokosem do masy, mieszamy. W blaszce układamy krakersy, na to masę, znowu krakersy, teraz smarujemy je powidłami i przyładamy krakersami, następnie znowu masa, krakersy, masa i górę posypujemy kokosem
Moje WyrobyKasza manna w wydaniu klasycznym większości nas kojarzy się z zamierzchłymi czasami, kiedy w przedszkolach i w domach niepodzielnie królowała na dziecięcych talerzach. Dla jednych jest
WiszniówkaChciałam na weekend upiec jakiś sernik, ale nie pomyślałam wcześniej i nie kupiłam twarogu. Ale zawsze mam za to zapas serków wiejskich :D Przypomniałam sobie o
FitKotDawno temu ciasto to robiła moja Mama. Później przepis poszedł w zapomnienie, zawieruszył się gdzieś w stercie przepisów... Składniki na roladę o dł. ok35cm: Ciasto herbatnikowe
Kuchnia w czekoladziejest to pyszny, mocno kokosowy deser z kaszy jaglanej. Kasza ta wyróżnia się dużą zawartością witamin z grupy B, żelaza i miedzi. Jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu. Zatem bez wyrzutów sumienia można pozwolić sobie na kawałek tej słodkiej przyjemności :) 1 szkl kaszy jaglanej 3 szkl mleka 1 szkl wody 250 ml mleczka kokosowego 5 łyżek ksylitolu 2 łyżki miodu(...)sicie. Przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami mleka i szklanką wody. Gotować na małym ogniu ok 20 minut. Do ugotowanej kaszy wlać pozostałe mleko i mleczko kokosowe, wsypać kokos i dosłodzić do smaku. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i całość dodać do kaszy. Gotować jeszcze ok 15 minut często mieszając aby się nie przypaliło. Lekko przestudzić
Smakołyki Asicisza w łupinie to znak, że orzech rozstał się z palmą na tyle dawno, że woda kokosowa zdążyła już wyschnąć a miąższ wysuszył się na wiór. Jak zjeść kokos? Naszym celem jest pozyskanie wody kokosowej oraz świeżego miąższu, z którego można przygotować wiórki kokosowe, mąkę, mleko lub świeże płatki do deserów i dań azjatyckich. U podstawy orzecha znajdują się(...)cienkim czubkiem nawiercamy ten otwór i warstwę miąższu wewnątrz orzecha. Potrząsając orzechem wylewamy wodę kokosową do szklanki, jeśli uda Wam się zrobić dwa otwory woda wypłynie sama bez potrząchania. Trzymając orzech w dłoni uderzamy w skorupę tępym narzędziem (młotek, trzonek noża, tłuczek do mięsa itp.) mniej więcej na środku, obracamy w dłoni i uderzamy
SzczyptaSmaQwarsztatów zorganizowanych przez zgrany duet: Kikkoman i Tabasco . Oprócz pierogów ugotowaliśmy również świąteczną zupę z orzechów włoskich śledzia w grzybach z ziołami i orzechowym wafelkiem karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Wszystkie dania z orzechami, gdyż warsztaty odbyły się pod hasłem „smaczny orzech do zgryzienia”. Warsztaty(...)okiem „śnieżynek” przygotowały pierniczki.... Świetny pomysł, godny naśladowania :) Kikkoman . Sosy sojowe Kikkoman to produkty w pełni naturalne, powstające z niemodyfikowanej genetycznie soi. Ich produkcja przebiega zgodnie z tradycją: bez dodatków wspomagających zapach oraz smak. Powstają w wyniku naturalnej fermentacji soi, ziaren pszenicy, wody i soli z drożdżami. W odróżnieniu do chińskich sosów sojowych dostępnych na polskim rynku nie zawierają żadnych
królestwo garówOpis fit raffaello: Fit raffaello – kto nie lubi pysznych kokosowych kuleczek. Kto powiedział, że na diecie nie można zjeść nic słodkiego? Otóż można! Wystarczy poświęcić dosłownie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneW tym roku sezon truskawkowy rozpoczynamy dość późno. No cóż, początek maja nas nie rozpieszczał gdy chodzi o pogodę, więc nie ma się co dziwić. Ale
Przysmaki KarolkiNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Każdy kto choruje na celiakę, jest skazany na dietę bezglutenową, lub ma nietolerancję laktozy wie, jak trudno kupić, lub
Quinoa Raz!W mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki
Smakowy Rajwypieków z białej mąki. Są niesamowicie puszyste i bardzo zdrowe, ponieważ nie zawierają rafinowanego cukru ani oczyszczonej mąki (jedynie mąkę kokosową, która powstaje z wysuszonego miąższu kokosa). Placuszki bez wątpienia świetnie sprawdzą się jako śniadanie do lunchboxa, ponieważ na drugi dzień pozostają świeże i wilgotne. Dzisiaj podałam je z cukrem pudrem z ksylitolu, serkiem naturalnym oraz świeżym kiwi(...)znajdziecie je w promocji! Koniecznie sprawdźcie więc najnowszą gazetkę Biedronki . Oprócz kiwi, warto również skusić się na winogrona, które także są w bardzo dobrej cenie :) BEZGLUTENOWE PLACUSZKI OWSIANE Z KOKOSEM I ŻURAWINĄ /przepis własny/ Składniki na ciasto: 35 g (1/4 szklanki) bezglutenowych płatków owsianych 35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowej ok. 140-170 ml mleczka kokosowego szczypta
Poranek na słodkoakurat bardzo lubię białą czekoladę więc skladniki mi pasowały a przepis mam z gazety bez autora. składniki na ciasto blaszka o średnicy 26 cm 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 kostka kasi do pieczenia 3 łyżki wody ,troszkę soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto(...)składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce i dekorujemy wedle uznania . Polecam smakoszom czekolady
Moje WyrobyNiektórzy wzdrygają się na samą myśl o burakach. Dzisiejszy koktajl przygotowałam właśnie z myślą o takich osobach. Dajcie go komukolwiek, a nie uwierzy że są w
Powiedz dietom niesobą współgra:) - Upiec trzy cienkie biszkopty jasne lub jeden grubszy biszkopt przekroić na trzy cienkie. Masa orzechowa: 250 g masła; 0,5 l mleka; 2 budynie waniliowe (bez cukru); 2-3 łyżki cukru kryształu; 5-6 łyżek mielonych orzechów; 2-3 łyżki spirytusu; Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń, orzechy i spirytus. Masę(...)rzadka od orzechów. Masa kokosowa: 400 g masła; 2 jaja; 1,5 szklanki mleka; 1,5 szklanki cukru kryształu; 200 g wiórek kokosowych; Zagotować 1 szklankę mleka i zaparzyć kokos. Całe jaja ubić z cukrem na parze. Wlewać cienkim strumieniem 0,5 szklanki gorącego mleka, ciągle ubijając, doprowadzić do wrzenia (nie gotować!). Przestudzić, ciągle ubijając. Masło utrzeć na pulchną masę
In my kitchen