beza z kokosem - 1466 przepisów (strona:69/98)

Lody Pina Colada 251

Osobiście uwielbiam domowe lody. Wiem wtedy, co dokładnie jem, bo ja sama o tym decyduję. Bardzo lubię drink Pina Colada i dlatego też postanowiłam zrobić sobie

Passions hobbies life
Bakaliowe trufle HELIO 179

Kolejny przepis z wykorzystaniem pysznych bakalii firmy HELIO 100% NATURY BEZ konserwantów :) Składniki (15 sztuk): 50g suszonych śliwek firmy HELIO 60g suszonych moreli firmy HELIO 40g rodzynek sułtańskich firmy HELIO 20g żurawiny firmy HELIO 50g słonecznika 40g wiórek kokosa + wiórki do obtoczenia kulek 10g ciemnego kakao Cynamon  Sposób przygotowania: Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około(...)wiórkach tak przygotowane kulki możemy wstawić do lodówki i tak zakończyć proces przygotowania lub tez włożyć je na około 10 minut do piekarnika, żeby lekko podprażyć otaczający je kokos :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
11 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Musli 111

owsa, jęczmienia oraz gryki w połączeniu z orzechem kokosowym i owocami tworzą wyjątkową śniadaniową recepturę na każdy dzień. Dodatkowo musli błonnikowe zawiera płatki pszenne oraz kukurydziane. Musli błonnikowe z kokosem wyróżnia się nie tylko smakiem, ale przede wszystkim wartościami odżywczymi. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (16,8 %) sprawia, że porcja 50g musli pokrywa aż 34 % dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik(...)Musli błonnikowe z truskawką 200g  Mają większą zawartość pałeczek błonnika. W składzie znajdziemy także chipsy bananowe i morele. Oba produkty zawierają cukier, miód oraz olej roślinny. Musli Lo bez dodatku cukru z granatem i inuliną  Musli LO to produkt, który nie zawiera dodatku cukru. Wyczuwalna słodycz Musli LO pochodzi bowiem z naturalnych cukrów zawartych w owocach oraz jest

Magiczne Życie Marty
KOSTKA KAWOWA 789

Ciasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO  Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo proste(...)szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kakao 2 łyżki dżemu lub powidła CIASTO KOKOSOWE 4 białka 0,5 szklanki cukru 20 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: GOTUJEMY BUDYŃ: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem i kawami. W pozostałym mleku mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i chwilę gotujemy. Wyłączamy i dodajemy

Pani na deser
Batony owocowe - Raw energy (Bombus) 176

Zawsze powtarzamy, że energetycznych batonów nigdy za wiele. Dlatego kiedy dostałyśmy propozycję wypróbowania bombusowych przekąsek już nie mogłyśmy się ich doczekać! Co więcej, firma postanowiła wysłać

Candy Pandas
BANANOWE BABECZKI bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe!) 286

Masz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie

Via Gusto
Kokosowy pudding chia z musem z mango 171

Ostatnio nasiona chia robią furorę w internecie, więc postanowiłam na własnej skórze wypróbować czy faktycznie warto w nie zainwestować. Nie przypuszczałam, że w połączeniu z kremowym

Czekoladowa muffinka
Smoothie z ananasem i mlekiem kokosowym 128

Kupiłam ananasa i strasznie szybko dojrzał, żeby się nie zmarnował musiałam ratować sytuację i tak oto powstało to dwuskładnikowe smoothie. Jest bardzo kremowe i gęste (gęstość

Mania Wypiekania
Domowe masło kokosowe 154

Przepis idealny dla wszystkich fanów masła orzechowego, jego kokosowy odpowiednik jest równie pyszny! A zrobiony w domowym zaciszu smakuje jeszcze lepiej. ;) Wraz z Dominikiem jesteśmy ogromnymi

Cooking Monster
Drożdżowe krążki z masą kokosową 140

Przygotowanie: Nadzienie: Do garnka o szerokim dnie wsypujemy kokos, delikatnie prażymy, ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier, wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia. Jajka roztrzepujemy, przelewamy do kokosu i całość dokładnie mieszamy. Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko z masłem, do momentu, aż się roztopi. Do przestudzonego mleka, ale jeszcze ciepłego dodajemy rozkruszone drożdże i mieszamy do ich rozpuszczenia(...)Masę kokosową nakładamy równomiernie na powierzchnię ciasta, zostawiając po dwóch str., na długości, czyste ciasto, ok. 2 cm. Ciasto dzielimy na dwie równe części, przecinając je po długości. Brzeg bez masy kokosowej smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie zwijamy na roladę, zaczynając od str. z masą. Roladę kroimy (ostrym nożem, dobry będzie nóż z piłką) na krążki o grubości

Moniki Smakołyki
Wegetariański deser z owocami sezonowymi 170

Letni deser o smaku lata. Dodaj takie owoce jakie masz pod ręką. Deser niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Należy tylko zaczekać, aż zgęstnieje, ale to

Apetyt na Zielone
Sernik kokosowo-limonkowy (gluten-free) 266

Pyszny, subtelny w smaku sernik kokosowo-limonkowy. Mniam <3 Sernik przygotowany jest na budyniach, czyli na mące ziemniaczanej i nie posiada spodu, więc idealnie nadaje

My Culinary Art
Ciasteczka owsiane – owies nie tylko dla konia 213

minut, po czym ściągamy z papieru i studzimy na kratce. Ciastka przy stygnięciu zrobią się bardziej kruche. Całkowicie ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku, bez dostępu światła i powietrza. Jeśli nie zjecie ich od razu, dobrze przechowywane wytrzymają ponad miesiąc. Z tej porcji otrzymacie około 34 dość grubych ciasteczek o średnicy 5-6cm. Ja najbardziej lubię(...)cukru (biały lub trzcinowy) 2 jajka L (lub 3 rozmiaru M) 2/3 kostki masła 82% tłuszczu 4 stołowe łyżki masła orzechowego 1 szklanka mieszanych bakalii – według uznania: rodzynki, żurawina, kokos, sezam, orzeszki ziemne, włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje, morele, migdały, dynia, imbir, śliwki

Karo in the Kitchen
Chałwa lniana z czekoladą oraz chałwa czarna z chili – GJ - Gacjana 150

skierowaną dla dzieci, bardzo chciałyśmy jej spróbować! Do testów otrzymałyśmy trzy smaki dziecięcej serii oraz nasz święty Graal czyli CZARNĄ chałwę , którą wszędzie szukałyśmy! 😍 Byłyśmy bardzo podekscytowane nadchodzącymi degustacjami 😃 bez certyfikatów Nazwa: Chałwa lniana czarna oraz z sezamem/żurawiną/orzechami Firma: GJ - Gacjana Skład: Orzeszek:  orzechy arachidowe i miazga arachidowa 65%, żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, koncentrat(...)Chałwa jest zupełnie inna od serii dziecięcej. Kostki są dość twarde i bardziej suche, z trudem odrywają się od siebie. Zapach jaki do nas dociera to przede wszystkim kokos i orzeszki. W smaku od razu czuć prażone, wręcz nieco przypalone wiórki kokosowe oraz orzechy. Lekki kwasek żurawiny fajnie urozmaica całość ale cynamonu i przypraw korzennych mogłoby być zdecydowanie więcej (jednak

Candy Pandas
Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 145

wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 ml oleju słonecznikowego 15 dkg cukru brązowego jasnego szczypta soli papierowe lub silikonowe formy na muffinki Jak przygotować czereśniowe muffinki bez glutenu . Mleko wlać do kubka, dodać sok z cytryny i odstawić na 10 minut. Do plastikowego garnka wbić jajka dodać szczyptę soli, brązowy cukier oraz ekstrakt waniliowy. Ubijać do momentu rozpuszczenia się(...)kokosowe z czereśniami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kokosowe muffinki z czereśniami. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Czereśnie możecie oczywiście zastąpić dowolnie wybranymi przez siebie owocami. Polacam mango, kokos lub maliny Muffiny bezglutenowe piekłam nieco dłużej aniżeli piekłabym muffinki zrobione na mące pszennej. Mąka gryczana jest nieco cięższa niż pszenna przez co potrzebuje być w piekarniku odrobinę dłużej. Lubisz

mecooks
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem Siostry Anastazji 252

Piątek zawitał, jest też coś słodkiego :-) Tym razem pyszny jabłecznik wg Siostry Anastazji z kokosem. Warstwa jabłkowa zawiera w sobie dodatkowo budyń i rodzynki. Ciasto jest pyszne, delikatne, piecze się wszystko razem, więc nie trzeba nic przekładać. W oryginale jabłka po usmażeniu trzeba było zmiksować blenderem na gładko, ja starłam je przed smażeniem na tarce na grubych oczkach i potem(...)papierem do pieczenia, większą część ciasta musimy rozwałkować i wykładamy na blaszkę, drugie ciasto wkładamy do lodówki. Składniki warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 1 szklanka rodzynek cukier woda 1. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przekładamy do większego garnka, dodajemy troszkę wody, cukier (wedle uznania, jak jabłka są kwaśne to więcej

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania