Tak się jakoś ostatnio złożyło, że miałam w domu pół pekinki, a w najbliższej perspektywie małą rodzinną imprezkę. Skojarzenie jednego z drugim jest dość automatyczne - trzeba
Kulinarne zapędy KokosaCiasto Kokosowe Bounty – Bardzo lubię batonika bounty i jest to jeden z moich ulubionych batoników. Postanowiłam więc przygotować pyszne ciasto zainspirowane jego smakiem. Upiekłam wilgotny, kakaowy
Mała CukierenkaSuper budyn ,bo najzdrowszy z najzdrowszych i stanowi swietna alternatywe dla klasycznego budyniu.Budyn bez gotowania,a wlasciwie deser,bo wlasnie tak smakuje- jak najlepszy deser czekoladowy.Podstawa deseru jest pianko-galaretka z nasion chia.Cukier zastepuja daktyle.Inspiracje znalazlam u olgismile.Jednak robiac ten deser po raz pierwszy z przepisu Olgi o maly wlos nie pozegnalam sie z moim blenderem.Moj Kitchen Aid nie mogl(...)kroto przed miksowaniem skladnikow ,zeby zmieklyodsaczyc z wody i wysuszyc owoce w papierowym recznki.Pokroic je w paskipokrojone owoce i galaretke z chia zblendowac na gladka mase .Do masy dolozyc kokos i kakao.Zblendowac powtornie.Skosztuj,jesli deser jest za malo slodki pomimo slodyczy z suszonych owocow,dodaj miodu lub syropu z agawynapelnic deserem pucharki.Przed podaniem schlodzic w lodowceUwagi:uzylam galaretki z chia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron. FARSZ DO TORTILLI:Składniki (4 duże porcje, 8 małych):400 g mięsa mielonego1 puszka kukurydzy1 puszka fasoli czerwonej1 puszka pomidorów bez skórki + 1 świeży2 cebule średniesól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie4 łyżki sera CorregiosałataolejPrzygotowanie:Skrój cebulkę, podsmaż, duś pod przykryciem, aż się ładnie zeszkli.W międzyczasie wsadź mięso(...)placuszki - najpierw boki do środka, a na końcu dół, jak pieluszkę (przepraszam za to porównanie;))Owiń folią aluminiową tak, by tortille się nie rozpadły.Smacznego!PaulinaPopularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemWspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!"Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowyPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz
Gotowanie to kochanieTo będzie kolejny wpis z serii dziwnych wytworów mojej wyobraźni. Lubię nietypowe produkty. Uwielbiam takie, które są unikatowe i trudno dostępne. Tak też było z fioletowymi
FitkotTo będzie kolejny wpis z serii dziwnych wytworów mojej wyobraźni. Lubię nietypowe produkty. Uwielbiam takie, które są unikatowe i trudno dostępne. Tak też było z fioletowymi
FitKotSernik, serniczek… to coś, co lubimy najbardziej. A mnie wcale nie skończyły się pomysły na jego nowe smaki więc jeszcze nie raz
To co kochamPlacuszki o smaku Bounty wzbogacone o dojrzałe kiwi :) Każdy kiedyś miał swój ulubiony batonik :) Moim zawsze był Bounty, z wilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników
Chocolate Muffin BlogPieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałej części mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka, podgrzewamy cały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy(...)ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki brzoskwiniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Kokos podsmażamy na patelni z cukrem i masłem
Domowy Smak JedzeniaPieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałej części mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka, podgrzewamy cały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy(...)ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki brzoskwiniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Kokos podsmażamy na patelni z cukrem i masłem
Domowy Smak JedzeniaCiasto drożdżowe najlepiej smakuje jesienią i zimą, już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto to najlepiej zrobić ze świeżych owoców, jednak również wyrośnie
Via GustoPierwszy raz kupiłam kokos i oto jak wykorzystałam jego miąższ ;) pyszne naleśniki kokosowe ze słodkim bananem z syropu - raz na jakiś czas na takie słodkie danie warto sobie pozwolić :) A jak zrobiłam to mleko kokosowe? Zmiksowałam miąższ z wodą kokosową wylaną ze środka i dolałam przegotowanej wody, by nie było za gęste, przez co miałam mleko z wiórkami(...)łyżki) dodajemy masę ryżową z kuskusem, na koniec dodajemy obie mąki i całość dokładnie miksujemy, po czym jeszcze blendujemy, by rozdrobnić płatki. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu (tłuszcz jest w mleku kokosowym) z obu stron na złoty kolor (przy przewracaniu należy zachować ostrożność, by nie pękły, bo są bardzo delikatne). Do rondelka wlewamy 1-2 łyżki wody
Kolorowy PrzepisownikUpał nie odpuszcza, więc taki deser będzie jak znalazł. Nie dość że smaczny, to jeszcze zdrowy. Sporo dobrego czytałam o tych nasionkach. Szałwia hiszpańska zwana chia
Takie tam pichcenieTyle słońca w całym mieście, postraszone nagłym deszczem, skryło się w granacie nieba. Uśmiechu więcej potrzeba. A co jest najlepsze na radość? Domowe ciasto! Było
W kuchni Karmel-itkiDziś będzie iście czekoladowo ! I to na wysokim poziomie! A to wszystko dzięki najwyższej jakości czekoladom od Pana Chocolate . Ręcznie wyrabiane, surowe, ekologiczne, wegańskie, bezglutenowe, bez cukru rafinowanego, bez tych wszystkich nie potrzebnych chemicznych dodatków. Po prostu same naturalne składniki, dzięki którym smak jest niepowtarzalny i nie do podrobienia. Jeszcze do tego te niezwykle ciekawe i nowatorskie połączenia smaków sprawiają(...)była twardsza, jednak podczas jedzenia jej miękkość przepysznie otulała podniebienie. Szybko się rozpuszcza. W smaku jest słodka z mocnym wyczuwalnym akcentem pomarańczy. Czekolada i pomarańcza to kolejne przepyszne połączenie! KOKOS I JAGODY GOJI kakao - masło kakaowe, kakao w proszku (50%) * olej kokosowy * ciemny syrop z agawy * jagody goji (10%) * płatki kokosowe (7%) * karob
Zdrowie na języku :P