beza z kokosem - 1466 przepisów (strona:72/98)

Naleśniki a’la raffaello 153

Naleśniki to danie mojego dzieciństwa. Uwielbiam je pod każdą postacią, choć przeważnie przygotowuję wersję słodkie. Moja ulubiona kombinacja – tradycyjne pszenne naleśniki smażone na maśle klarowanym

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka dyniowe 121

Październik to u mnie miesiąc pod hasłem dynia. Myślę, że już zdążyliście to zauważyć, w końcu praktycznie każdy przepis, którym się z Wami dzielę zawiera w

365 dni dookoła kuchni
Bezglutenowe wegańskie batoniki „Bounty” 155

    Bardzo Wam przypadły do gustu moje batoniki owsiane , a dziś przepis na zupełnie inne. Te batoniki bardzo przypominają w smaku i konsystencji „Bounty

greenscarf
kwadraciki czekoladowe z kokosem 131

składniki na ciasto: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 180 g cukru 2 jajka 180 ml mleka 4 łyżki kakao 150 g masła 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
HIT! RURKI Z KREMEM w dwóch kolorach (wegańskie) 205

miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Składniki na krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (małe, bez cukru) 50 g płatków jaglanych 250 ml letniej wody 5 łyżek cukru 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: cukier puder Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto wyrobić zwarte(...)zaczynało się gotować dodaj do niego przygotowane składniki. Całość mieszaj do momentu zagotowania. Dodaj też cukier. Następnie zdejmij z ognia i zblenduj na gładką masę. Na koniec dodaj olej kokosy i wymieszaj do jego rozpuszczenia. Krem odstaw do wystudzenia. Zimny krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao. Krem nakładaj w rękawie cukierniczym lub szprycy na przemian

Via Gusto
Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru 150

Wczoraj nie miałam za bardzo pomysłu na ciasto, więc stwierdziłam, że wrócę do sprawdzonego biszkoptu kokosowego i wymyślę jakiś krem, bo ciasto na niedzielę do kawy

FitKot
Wegańska sałatka owocowa z galaretką, krówkami i kremem orzechowo - kakaowym 125

owocowa z dodatkiem prawdziwej energii w postaci krówek i kremu! Bo to co w nich siedzi jest ekologiczne i power, który dają, działa na dłużej! Można się nią zajadać bez wyrzeczeń. I o to nam własnie chodzi. Dlaczego są takie wyjątkowe? 1/ Zawierają cukier kokosowy, który ma najwięcej minerałów i witamin wśród wszystkich rodzajów cukru. 2/ Ze względu na zastosowanie(...)prawdziwych orzechów (laskowych i pistacji), które zawierają dużo cennych minerałów. Ale przejdźmy do sałatki. Składniki trzykolorowa galaretka na bazie herbaty Wild Berry  TEEKANNE Super Krówki – bananowa, toffi i kokos od  SUPER KRÓWKA krem orzechowo-kakaowy  SUPER KRÓWKA kawałek zimnego arbuza białe i ciemne winogrona listki mięty biały i czarny sezam Przygotuj trzy rodzaje galaretki- u mnie wiśnia

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z szynką i pieczarkami 230

Dziś przepis będzie archiwalny, gdyż od kilku dni walczę z gorączką i niewiele jestem aktualnie w stanie ugotować. Odpowiednio do mojego stanu dobrałam też charakter dania

Kulinarne zapędy Kokosa
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1723

Rewelacyjne ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitna, budyniową masą z kawałkami brzoskwiń oraz warstwą bezowo-kokosową - wypiek, idealny na każdą okazję. Brzoskwinie idealnie komponują się z

Słodka Strona
Zdrowe kokosowe kuleczki daktylowe. Zdrowy deser. 208

Dziś zapraszam Was na zdrowe kokosowe kuleczki daktylowe . Wystarczą trzy składniki, chwila czasu i już możemy się cieszyć pysznym, zdrowym deserem pełnym witamin. Daktyle są wspaniałym

Słodkie okruszki
Szarlotka 121

przepis natknęłam się przeglądając stare gazetki z przepisami. Poczytałam, pomyślałam i upiekłam:) Szarlotka jest pyszna... zresztą jabłka, rodzynki, rum, kokos... to musi być pyszne! Przepis pochodzi z "Babeczki" nr 9/169/2006. Proporcje ciasta zmieniłam troszkę dla własnych potrzeb i podaję tutaj tak, jak ja robiłam.   Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej; 190 g margaryny; 3 żółtka; 2,5 łyżki(...)pieczenia). Ciasto podpiec w temperaturze około 180 st.C przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez około 40 minut. Składniki

In my kitchen
CIASTO BUDYNIOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I HERBATNIKAMI – bez pieczenia! 360

Z ręką na sercu mogę stwierdzić, że to jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy połączony z masłem orzechowym i herbatnikami tworzy fantastyczna całość

Ostra na Słodko
KREM ORZECHOWY I BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE – pyszności! 172

dodajemy połowę płatków, dokładnie mieszamy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem i masłem orzechowym, chłodzimy. Do słoiczka dajemy porcję płatków z czekoladą, na to warstwa kremu orzechowego, kolejno płatki bez dodatku czekolady – czynność powtarzamy do wykończenia składników. Podajemy mocno schłodzone! BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE NA CHRUPIĄCYM SPODZIE SKŁADNIKI: ( 8 szt ) SPÓD: * czekolada mleczna – 100 g * płatki pszenne z otrębami(...)wcześniej hartujemy 2 łyżkami masy serowej ) – m ieszamy, wkładamy porcjami na schłodzone spody i odstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Na patelni roztapiamy masło z cukrem, dodajemy kokos i prażymy kilka minut aż kokos się zezłoci, mieszamy z płatkami i obficie posypujemy nasze babeczki. Jak widzicie nowe płatki LUBELLA można wykorzystać w bardzo nietypowy i zaskakujący sposób

Ostra na Słodko
Rolada waflowa Rafaello 323

Zwijanie wafli w rulon to taki trochę niestandardowy pomysł, ale przyznam, że całkiem mi się spodobał :) Nie wiem dokładnie już skąd wzięłam taką inspirację, ale najprawdopodobniej

Smakowy Raj
Markizy z kremem kokosowym i dżemem 207

łyżka mąki ziemniaczanej 3 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 100 g masła 60 g cukru pudru Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej Dodatkowo: dżem truskawkowy Łowicz kokos do obtaczania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieścić wszystkie składniki w misie miksera i zmiksować na jednolite i gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulkę owinąć folią spożywczą(...)budyń z wierzchu przykryć folią spożywczą. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem dodawać porcjami zimny budyń kokosowy i ucierać. Krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Na ciasteczkach bez czekolady zrobić okrąg z kremu a środek uzupełnić dżemem truskawkowym. Przykryć ciasteczkiem z czekoladą lekko dociskając. Boki obtoczyć w wiórkach kokosowych. Markizy przechowywać w zimnym miejscu

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania