zachować zdrowy ładny wygląd i mieć mnóstwo energii. Bardzo cieszy mnie fakt, że w końcu tak świadomie sięgamy po to co najlepsze. Wybieramy zdrowe, ekologiczne produkty. Bez konserwantów, barwników, dodatków smakowych. Warto postawić na taką żywność. Gospodarstw ekologicznych jest coraz więcej, a świadomość jak wielkie znaczenie dla naszego życia ma zdrowe odżywianie wciąż rośnie. Tylko pamiętajmy(...)ekologiczną żywnością easyeco.pl Śniadaniowe smoothie bowl na bazie szpinaku Składniki: garść szpinaku 1 banan 1 kiwi 2 łyżki płatków owsianych 1/3 szklanki mleka migdałowego granola figa z kokosem BIO Przygotowanie: Obieramy banana. Pół wkładamy do misy blendera z nożami, a drugą połówkę kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Do banana w misie dodajemy mleko migdałowe, płatki owsiane
Słodkie okruszkiBezglutenowe, kruche ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz wiórek kokosowych, bez dodatku cukru. Wykonane zostały z mąki ryżowej, a słodyczy nadał im dodatek ksylitolu lub erytrolu oraz czekolady. Nie są to ciastka przesłodzone, więc z czystym sumieniem możemy podać je dzieciom. Są proste i dość szybkie w wykonaniu, jednak ciasto po zagnieceniu musi swoje odleżeć, co wydłuża czas ich przygotowania(...)Podczas pieczenia po całej kuchni unosi się wspaniały aromat czekolady i kokosu. Smakują znakomicie! Idealne do kawy ☕ Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 200 g masła 2 żółtka 2-3 łyżki ksylitolu/erytrolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórek kokosowych ok. 35-40 g czekolady gorzkiej szczypta soli 2-3 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) Wykonanie: Czekoladę gorzką ścieramy
Kuchnia MagdaLenyLato jest cudowne, mimo tych gwałtownych burzy i nawałnic. A jeśli lato - to koniecznie LODY! Słodkie, owocowe, z dużą ilością białka, bez cukru - po prostu FIT! Można legalnie wsuwać, bez obawy, że ciężkie treningi pójdą na marne! ;) Kombinacji jest wiele, ja tym razem postawiłam na kokosa, wanilię, truskawkę i mango! Smaki rewelacyjne, a samo przygotowanie bardzo szybkie. Jedyne(...)się zaopatrzyć, to foremki do lodów, dostępne np. w IKEA. Aby złamać smaki nutą kokosa - polecam wam wodę kokosową RiRi Acqua di Coco! Pamiętacie mój ostatni post o świeżych kokosach ? No więc jeśli nie mam dostępu do młodego kokosa - zawsze sięgam po RIRI! To obecnie najlepsza butelkowana woda kokosowa na rynku. Nie mylcie jej z "napojami kokosowymi". RiRi Acqua
Spektrum SmakuDyniowo-kokosowa muffina; z białą czekolada i gruszką*; kawa *całkowicie z mąki kokosowej, z mleczkiem, na wierzchu z wiórkami Jak na muffinę całkowicie z
More food, love and dreamsmasa była zbyt przytłaczająca dlatego postawiłam na masę na bazie owoców. W sumie była to masa przygotowana z kremu budyniowego z ananasem i masła. Masa była dobrym pomysłem, gdyż bez niej ciasto byłoby zbyt suche. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka(...)wiórek kokosowych Masa ananasowa: puszka ananasa ( 565 gr) 10 dkg cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 20 dkg masła Jak przygotować ciasto kakaowe z kokosem . Ciasto kakaowe : do miseczki włożyć margarynę, wodę, cukier puder oraz kakao. Rozpuścić w mikrofalówce, wymieszać i wystudzić. Kiedy masa kakaowa jest już zimna dodawać do niej po jednym żółtku
mecooksA taki piękny i podobno pyszny deser robiłam z Wikusią w niedzielę Sama bardzo rzadko jadam nawet keto „słodkości” i robię je głównie dla
Ola la LCHFTym razem coś dla fanów batoników Bounty. Fantastyczne ciasto z gęstym kremem kokosowym na spodzie, który nie wymaga pieczenia, oblane polewą czekoladową Ciasto jest bardzo proste
Ola la LCHFpapierem. Powinno wyjść 16-18 sztuk. Pączki smarujemy za pomocą pędzelka białkiem, które zostało z ciasta. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 20-30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180°C bez termoobiegu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 12-14 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę. Śmietanę podgrzewamy (powinna być gorąca, ale nie można jej zagotować). Czekoladę siekamy i przekładamy(...)gorącą śmietanką i przykrywamy. Po 30 sekundach odkrywamy i zaczynamy mieszać. Mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy pączki lekko przestygną maczamy je w polewie. Posypujemy kokosem. Najlepsze są jeszcze ciepłe! Post Pieczone pączki z białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuSernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)sera wiaderkowego 4 duża jajka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie
Kulinarne Fantazje Marioliniesamowitych bo uprzejmych i żyjących w swoim odosobnionym świecie. Wyspa, ze względu na posiadanie całego mnóstwa świeżych owoców, warzyw oraz makaronów i innych dodatków całkowicie bez glutenu bo ryzowe, bez laktozy bo mleko kokosowe całkowicie mnie zauroczyła. Tak, jak starając się zachować swoja dietę w świecie Europejskim, i niestety często kończąc fiaskiem, tak na wyspie czułam się wyśmienicie. Cały okres(...)smakami Sri Lanki, był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu. Po prostu. Nic mnie nie bolało J Niesamowite prawda? Smak ananasa, to nie smak naszego ananasa. Smak kokosu, tez jest inny jak widzisz jego świeżość dopiero po zerwaniu z drzewa. Zapach ulicy (niekoniecznie przyjemny), świeże owoce, cynamon unoszący się w powietrzu, liście curry i inne elementy niekończącego się
Lajtkraft food intoleranceczas można sobie pozwolić, tym bardziej, że ja wielką fanką, a raczej żadną fanką białej czekolady nie jestem :( Oczywiście osoby trenujące, prowadzące na co dzień aktywny tryb życia mogą bez wahania pozwolić sobie na taki smakołyk częściej, tym bardziej, że tej białej czekolady pewnie nie jest aż tak dużo :D W tym rodzaju batonika totalnie zauroczył mnie kokosowy smak(...)kokosa! Dlatego to nic dziwnego, że ten baton bardzo mi zasmakował :) Wszystkie smaki bardzo ze sobą współgrały i stworzyły cudowną całość! Batonik jest przesłodki :) Mocno kokosowy, bo w końcu kokos znajduję się aż w trzech pozycjach w składzie! 3. APPLE PIE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku szarlotki W składzie znajdziemy: suszone daktyle, orzechy nerkowca, suszone jabłka
Zdrowie na języku :Pjest! To dziś jest ten dzień, kiedy wybierasz się na siłownię! Jak wiadomo podstawą każdego sportowca jest odpowiednia dieta a w czasie " robienia masy" nie da się obejść bez białego sera. Każdy zna twarożek na wiele sposobu, ale ileż można... W związku z tym proponuję inne wykorzystanie sera! :D -> 150g sera białego -> 2 jajka -> 2 łyżki(...)łyżeczka proszku do pieczenia -> Dżem z dyni -> 1/3 owocu granatu -> 1 łyżeczka miodu Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, kokos i miód dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy ubite białka i miksujemy na małych obrotach. Następnie dosypujemy mąki i proszku do pieczenia. Masę wylewamy na dobrze nagrzaną i natłuszczoną patelnię. Smażymy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!oryginał, ok. jest to może moje subiektywne odczucie ale jestem pewna, że każdy kto je zrobi zgodzi się w pełni ze mną. Podsumowując, prostota wykonania, mała ilość składników, bez pieczenia i idealny smak oraz oczywiście duża ilość czy mam dalej namawiać do ich wykonanie ? :P /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)Składniki (około 12 szt.): 300g wiórków kokosowych 300g mleka skondensowanego słodkiego ( użyłam mleko w tubce 2szt) 50g miękkiego masła 300g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej Wykonanie: do miski dodajemy kokos, mleko skondensowane słodkie oraz masło, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, gotową masę dajemy na 1 godzinę do lodówki ze schłodzonej masy formujemy batoniki, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie
Słodkie zapomnienieKokosowa Princessa to jeden z moich ulubionych wafelków. Postanowiłam więc zrobić je w domu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej
Smakołyki Asiskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak Jedzenia