Jest na pokładzie ktoś kto nie lubi serników? Ja osobiście mogę się nazwać sernikoholiczką. Gdybym miała wybrać jakie ciasto jest moim ulubionym bez wahania powiedziałabym, że sernik. Przepis na ten sernik jest w mojej rodzinie od kiedy pamiętam, niegdyś piekła go moja babcia, później mama i ja od kiedy "zakochałam się" w kuchni. Przepis może wygląda na skomplikowany(...)piana: 4 białka 4 łyżki cukru pudru Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Pianę wyłożyć na sernik po 60 minutach i piec jeszcze przez 5 minut. kokos: 10 dag kokosu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru drobnego do wypieków Kokos, masło i cukier podsmażyć na złoty kolor. Należy to robić na małym ogniu
Krakowskie smaki AniKolejne ciasto, które zostało wykonane spontanicznie bez zamiaru wstawiania na bloga. Jak się można domyślić wyszło przepyszne, dlatego dzielimy się nim z Wami 😎 Ciasto bardzo przypomina drożdżowe lub ucierane z owocami a jest jakby bogatszą wersją biszkoptu. Bardzo polecamy fanom kokosu, ponieważ mąka kokosowa a dokładnie jej aromat jest mocno wyrazisty. Dodatkową zaletą tej mąki jest fakt
Candy Pandassię przekonaj! CIASTO Z RABARBAREM CIASTO Z TRUSKAWKAMi, krem budyniowym i bezą BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM! URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNItwarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu. mus truskawkowy - to nic innego jak mixowane truskawki, bez dodatku cukru. Do tego kawusia ii dzień staje się piękniejszy
BezglutenowaIzabelatwarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu. mus truskawkowy - to nic innego jak mixowane truskawki, bez dodatku cukru. Do tego kawusia ii dzień staje się piękniejszy
BezglutenowaIzabelawpisy sponsorowane, nie będę też sprzedawać kokosów. Po prostu chyba mam na niego ogromną fazę I co tu ukrywać, uwielbiam wszystko co kokosowe – poczynając od świeżych kokosów, na kosmetykach kokosowych kończąc. Dziś podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na ciasteczka. W sumie to nie rozumiem, czemu tak długo z tym zwlekałam, ale podobno lepiej późno niż później Ekspresowe(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 15 minut, do czas aż lekko się zezłocą. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Ciasteczka możesz udekorować rozpuszczoną gorzką czekoladą, ale bez dodatków smakują równie dobrze. Smacznego Artykuł Ekspresowe ciasteczka kokosowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniKakaowa muffina z mąki kokosowej; z bananem, kawą, daktylami i gorzką czekoladą Całkowicie z mąki kokosowej, bez żadnej innej, strach był, bo ta mąka kokosowa
More food, love and dreamsowsianka na mleczku kokosowym z białą czekoladą i malinamiCzekolada przywieziona z Włoch, uwierzycie, że ta kostka ma 100g? Kilka dni bez gotowania owsianki i
More food, love and dreamsśmietany 18% 3/4 szklanki cukru 2-3 łyżki błonnika kakaowego Kłos - Pol ( kakao) Dodatkowo: wiśnie z kompotu( litrowy słoik) śliwki z kompotu ( litrowy stolik) kokos 2 szklanki cukier pół szklanki sezam pół szklanki Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Mieszamy składniki,wbijamy jaja, margarynę drobno kroimy(...)reszty składników. Dodajemy śmietanę i wyrabiamy ciasto. Ciasto mamy zagniecione, dzielimy je na trzy części. Do jednej dodajemy błonnik kakaowy, do drugiej dodajemy uprażony sezam, trzecią zostawiamy bez zmian. Wszystkie trzy części wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Blaszkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyjmujemy cześć ciasta z sezamem, ścieramy je na tarce na grubych
Różowa kuchniawiem co zrobię w styczniu, tylko muszę odczekać i jakoś cichaczem się ich pozbyć z parapetu, aby nikt nie zauważył. W pokoju wisi kalendarz adwentowy bez zadań i bez niespodzianek. Taki mamy klimat ;) Taka ze mnie matka... Wiedziałam, że każde zadanie, które wymyślę i tak będzie niczym przy szukaniu kolejnego dnia i możliwości wyłuskania czekoladki z tektury z mikołajem(...)wypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dosypujemy powoli cukier i ubijamy aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dosypujemy partiami kokos i delikatnie mieszamy (już nie miksujemy). Małą łyżeczką nakładamy niewielkie porcje masy na opłatki do pieczenia, które następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. I teraz uwaga
bistro mamaWitajcie :) Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez domowej babki. Za każdym razem piekę inną. Dobrze, że nie brakuje mi pomysłów. Osobiście na świąteczny stół bardzo polecam Wam własnie tą babkę. Upieczona na jogurcie naturalnym jest niezwykle mięciutka i wilgotna. Pięknie pachnie kokosem i cytryną. Chcecie się przekonać? To koniecznie upieczcie, a ja smacznego Wam życzę. Zapraszam :) Podczas świątecznej uczty
Izabelawkuchnimleczko kokosowe w lodówce i postanowiłam to połączyć. Dawno nie robiłam ciast bez pieczenia, dlatego uznałam, że fajnie będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol
Health-Fit-Lifewiórkach. Gdy zaczynają stygnąć po domu unosi się cudowny zapach cytryny i kokosu. 😊 Pączki mają w sobie niewiele cukru, jednak dzięki temu dekoracja jest bardziej wyczuwalna i wydaje się, że ma jeszcze więcej mocy. Kto chce może nadziać sobie dżemem czy innym przysmakiem, ja należę do lobby bez nadzienia. 😉 Pączki są jak watka, delikatne puszyste i bardzo lekkie
Dieta moja pasjaciasto na świecie. Uwielbiam odkrywać nowe smaki serników. Dziś przedstawiam połączenie kokosu i mango, które okazało się bardzo smaczne. Sernik bardzo szybko zniknął... oby w Waszym domu było tak samo :-) Do kawałka sernika, a może dwóch, filiżanka pysznej kawy i ja się rozpływam... nie mogłabym żyć bez słodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto: maka pszenna 30 dag, cukier drobny pół
kulinarne odsłony patiSmak wody kokosowej nie każdemu może odpowiadać. Bo bez smaku, bo mdły, bo sama woda dziwnie pachnie. Choć ja nie należę do tego grona, rozumiem, że są różne gusta i jednemu woda pasuje, innemu po prostu nie. Dziś propozycja dla tych, którym sam kokos nie do końca pasuje, a jednak chcieliby się cieszyć jego licznymi prozdrowotnymi właściwościami, o których wspominałam
Wielopokoleniowoprzygotowaniu ciasto robi niesamowitą furorę ilekroć pojawi się na stole. Wypróbujcie bez wahania! Ten przepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku 6 jajek 300g cukru 250g masła w temp. pokojowej 6 łyżek kaszy manny 500g startych jabłek 1 łyżka kokosu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Sześć żółtek utrzeć z połową
Kuchnia Pani WiosnyTakie ciasteczka przygotowałam na Dzień Ojca. Większość mężczyzn na hasło „ciasteczka z marchewką” pokręci nosem, jednak nie w tym przypadku. Ten słodkawy wypiek
Szybko Tanio Smacznietoskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna babka piaskowa, na mące orkiszowej
Smaczne Zdrowemiksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy
W kuchennym oknie Ewy