Rafaello bez pieczenia

3420944
  • Rafaello bez pieczenia
  • Polecają przepis

    Rafaello bez pieczenia

    Kto nie lubi piec może sobie zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, więc warto zrobić wieczorem, żeby nas nie kusiło podjadanie w ciągu dnia. Składniki: 3 szk mleka 3 łyżki kopiaste mąki pszennej 3 łyżki kopiaste mąki  ziemniaczanej 3 szt żółtka 3 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 szk cukru 2 szk kokosu 250 g margaryny 2 paczki krakersów (Lajkonik) Przygotowanie: W pół szklance mleka zmiksować żółtka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Resztę ml... Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

    Dodaj komentarz

    • AsiaAsiaśroda, 19 listopada 2014 23:17:16

      Mój przepis troszkę się rózni ale tez na krakersach. Pycha

    • Justyna KwilJustyna Kwilpiątek, 9 sierpnia 2013 16:11:03

      Boskie ! Muszę kiedyś zrobić :)

    • Aguś kulinarnieAguś kulinarniepiątek, 9 sierpnia 2013 16:11:54

      Jest pyszne-jadłam kiedyś takie:)

    • Julia MusiałJulia Musiałpiątek, 9 sierpnia 2013 16:12:16

      Ja ostatnio też robiłam rafaello, ale na biszkopcie. Zapraszam na chilicake.blogspot.com

    • ciasteczkociasteczkopiątek, 9 sierpnia 2013 16:20:12

      oj to jest dobre, super pomysł na taka pogodę jak teraz :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:49:35

      Na biszkopcie nie robiłam. Witam i mam nadzieje że zostaniesz na dłużej.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:50:10

      :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 16:50:42

      Polecam bo warto.

    • KlaudiaKlaudiapiątek, 9 sierpnia 2013 17:04:06

      Wspaniałe, musi być pyszne :)

    • aroniaaroniapiątek, 9 sierpnia 2013 18:17:25

      Lubię takie przekładane ciasta z krakersami. Z kokosem jeszcze nie jadłam. Będę musiała spróbować, bo wygląda bardzo kusząco.

    • Katarzyna LeśniakKatarzyna Leśniakpiątek, 9 sierpnia 2013 19:06:59

      O matko, jaki czad!:D Robilam kiedys rafaello, ale chyba pieklam...

    • MonikaMonikapiątek, 9 sierpnia 2013 20:56:07

      Zapisuję koniecznie!

    • Kasia CukierKasia Cukierpiątek, 9 sierpnia 2013 21:22:01

      ja też robię to ciasto :) bardzo je lubimy :) Alinko, Twoje wygląda pysznie :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:24:15

      Czekam na opinię.:)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:24:50

      Dziękuję Kasiu, mam nadzieją że Wam też smakuje.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:25:51

      Możliwe że miałaś inny przepis pod tym samym tytułem, chętnie wypróbuje Twój przepis, podeślij linka.

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 22:26:35

      No to ja już jestem pewna że stworzysz super ciacho.

    • Katarzyna LeśniakKatarzyna Leśniakpiątek, 9 sierpnia 2013 23:07:21

      Znalazlam, kolega mi kiedys podeslal. Ale jednak nie pieklam. Natomiast troszeczke sie rozni w skladnikach, choc niewiele. No i troche w przygotowaniu. Wysylam Ci na maila plik wordowski:)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekpiątek, 9 sierpnia 2013 23:21:18

      Różnica niewielka,dziękuję.

    • OlaOlasobota, 10 sierpnia 2013 10:05:45

      dodaję do wypróbowania !Blog about life and travellingBlog about cooking

    • cook and lookcook and looksobota, 10 sierpnia 2013 13:56:23

      Uwielbiam kokosowe ciasta, robię podobne, pycha!

    • AnonymousAnonymouswtorek, 20 sierpnia 2013 17:26:14

      witam,to mają być słone krakersy?

    • Alina WaliczekAlina Waliczekwtorek, 20 sierpnia 2013 23:14:51

      Tak, ja używam najczęściej z Lajkonika.

    • AnonymousAnonymouspiątek, 18 października 2013 13:13:18

      Robiłam te ciacho i jest SUPER!!!!

    • AnonymousAnonymouspiątek, 18 października 2013 13:14:09

      Robiłam pychotka!!!

    • Anita MAnita Mponiedziałek, 11 listopada 2013 18:14:31

      Witam!Z wielką przyjemnością będę podpatrywać, podczytywać ten blog. Zrobiłam już nawet jedno ciasto i wyszło świetnie a dziś robiłam Rafaello i mam nadzieję, że też się udało. Dziękuję za super przepisy.Pozdrawiam :)

    • Anita MAnita Mponiedziałek, 11 listopada 2013 18:15:37

      Super blog. Chętnie będę zaglądać, podczytywać i korzystać z przepisów.Serdecznie pozdrawiam :)

    • Alina WaliczekAlina Waliczekponiedziałek, 11 listopada 2013 22:55:05

      Witaj Anita, bardzo się cieszę że zostanie ze mną. A które ciasto już piekłaś jeśli mogę zapytać?

    • Alina WaliczekAlina Waliczekponiedziałek, 11 listopada 2013 23:00:25

      Ciszę się, pozdrawiam.

    • AnonymousAnonymoussobota, 4 stycznia 2014 16:26:19

      Zajebisty!Ale mój wygląda lepiej w porónaniu do pani Aliny....

    • Alina WaliczekAlina Waliczeksobota, 4 stycznia 2014 19:40:35

      Cieszę się że wyprówany i jeszcze lepiej wygląda od mojego. :)

    • Jagoda1111Jagoda1111piątek, 17 stycznia 2014 12:21:57

      super stronka przyda mi się tutaj zerkać!:)))))))))))

    • danuta laniakdanuta laniakśroda, 25 czerwca 2014 13:25:08

      fantastyczne przepisy , na pewno skorzystam z niejednego !!!!

    • danuta laniakdanuta laniakśroda, 25 czerwca 2014 13:27:43

      wspaniałe przepisy , na pewno skorzystam z niejednego !!!! :)