przechowywania w lodówce, część z nich powinno być trzymane na wierzchu. W poście zawarto produkty, których nie można trzymać w lodówce. Produkty, których nie można przechowywać w lodówce Arbuz – trzymanie arbuza w lodówce powoduje, że tracą cenne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); przeciwutleniacze. Trzymane poza lodówką mają 40% więcej likopenu oraz 140% więcej beta karotenu. Pomidory – niska temperatura powoduje utratę
To Musisz Wiedziećgalaretką Składniki na 3 porcje: galaretka wiśniowa – przygotowana wg. przepisu na opakowaniu poprzedniego dnia w 1 naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy(...)łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów – podprażonych na patelni Przepis na sałatkę z galaretką Na talerzu układamy arbuza, pokrojony w plasterki seler naciowy, pokrojoną w kostkę galaretkę, ogórka, ser pokrojony w grubą kostkę i kukurydzę. Polewamy sosem z sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy. Posypujemy dymką i płatkami
Ugotowane pozamiatanegalaretką Składniki na 3 porcje: galaretka wiśniowa – przygotowana wg. przepisu na opakowaniu poprzedniego dnia w 1 naczyniu 3 łodygi selera naciowego – oczyszczone z włókien ok. kilo arbuza – pokrojonego w kostkę z wyjętymi pestkami ogórek – umyty i pokrojony w półplasterki 200 g sera korycińskiego – u mnie z czarnuszką puszka kukurydzy konserwowej – odsączonej z zalewy(...)łyżce sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy dymka razem ze szczypiorem – drobno posiekana garść płatków migdałów – podprażonych na patelni Przepis na sałatkę z galaretką Na talerzu układamy arbuza, pokrojony w plasterki seler naciowy, pokrojoną w kostkę galaretkę, ogórka, ser pokrojony w grubą kostkę i kukurydzę. Polewamy sosem z sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy. Posypujemy dymką i płatkami
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 2 brzoskwinie 150 g borówek 150 g malin 1/4 melona (330 g) kawałek arbuza (280 g) 30 g orzechów 1 łyżka miodu Przygotowanie: Brzoskwinie, melona i arbuza obrać ze … Czytaj dalej Sałatka owocowa
czarrna od kuchniPomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek – koktajl z borówek/jagody kamczackiej, arbuza i kaszy jaglanej. Smaczny, zdrowy i sycący Koktajl jagodowo-arbuzowy 2 garście borówek lub jagody kamczackiej arbuz, ok. 200g 1 łyżka miodu 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka płatków migdałowych (opcjonalnie) Sposób wykonania:Składniki zblendować. Wylać do szklanki, można posypać płatkami migdałów. Spróbuj też innych koktajli Przepisy
Strefa Zdrowego ŻywieniaCiasto „Arbuz” w ostatnim czasie stało się HITEM internetu… I wiecie co, wcale mnie to nie dziwi, bo jest pyszne. Choć smakiem arbuza nie przypomina, nawiązuje do niego kolorystycznie. Ciasto szpinakowe ma śliczny zielony kolor (zwłaszcza, gdy do jego przygotowania wykorzystamy świeży szpinak baby), jest wilgotne i obłędnie pyszne. I jeszcze ważna informacja dla sceptyków – szpinaku
Smaki Na TalerzuSkładniki (na 7 sztuk) - 3 plastry arbuza (ok. 231 g), - 2 nektarynki (ok. 286 g), - 14 winogron (ok. 183 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g). Sposób przygotowania 1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki. 2. Nabijamy owoce na patyczki. Szaszłyki owocowe są bogate w: - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednego szaszłyka: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachzbyt rzadka – dodajemy trochę mąki. Jeśli zbyt sucha – można dolać niewielką ilość wody lub mleka. Placki smażmy na niewielkiej ilości oleju. Ja podałam je z sałatką z arbuza i fety choć z jogurtem lub sosem czosnkowym lub koperkowym smakują równie dobrze. Można także podać z sosem z awokado . 1 porcja ma ok. 277 kcal(...)Podając porcję placków z połową porcji sałatki z arbuzem otrzymamy posiłek o kaloryczności ok. 510 kcal
KucharzycaZapraszam Was na popularne ostatnio ciasto arbuz w mojej autorskiej wersji :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldZapraszam Was na popularne ostatnio ciasto arbuz w mojej autorskiej wersji :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpanujące za oknem upały. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie świetnie wyglądająca (dzięki 3 głównym składnikom w 3 różnych kolorach) i równie rewelacyjnie smakująca. Zróbcie koniecznie! Składniki: 400 g arbuza, 100 g sera feta, 2 garście rukoli, 2 łyżki płatków migdałowych Dodatkowo miodowy winegret z tego przepisu. Rukolę umyć, osuszyć, ułożyć na talerzu. Arbuza oraz fetę pokroić
Moja kraina smakówFajnym lekkim połączeniem jest słodycz arbuza, słoność fety i delikatny kwaskawy smak octu balsamicznego. Polecam na lato super przekąskę. Czytaj więcej
Ana Mari's worldFajnym lekkim połączeniem jest słodycz arbuza, słoność fety i delikatny kwaskawy smak octu balsamicznego. Polecam na lato super przekąskę. Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatnio w internecie, modne jest ciasto arbuz. Postanowiłam wypróbować. Jest to ciasto szpinakowe z masą śmietanową i galaretką truskawkową. Borówki, imitują pestki arbuza :) Zamiast borówek, można użyć czekoladowych kropelek. Ze względu na porę roku, wybrałam borówki :) Muszę przyznać, że ciasto jest smaczne, a w dodatku,bardzo ładnie wygląda :) Nie jest też trudne do zrobienia. Ciasto upiekłam wieczorem, a rano zrobiłam
Agusiowe smakołyki