możemy co najwyżej cieszyć się i nasze podniebienie substytutami z puszek czy mrożonkami. Kiedy dopada nas przesyt sezonowymi smakołykami, warto puścić wodzę fantazji. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 1/4 arbuza pokrojonego w kostkę – 1 nektarynkę – 2 śliwki – sałatę pokrojona w paski – listki mięty – crema di balsamico opcjonalnie: maliny, rukolę Arbuza odkroić od skóry, pokroić
Szybko Tanio Smaczniezaopatrzyć się w dużą ilość owoców i napojów. Ja postanowiłam połączyć napój z owocami i powstała lemoniada arbuzowa, która idealnie gasi pragnienie. Do przygotowania dzbanka lemoniady potrzebujemy: 1/4 arbuza 1/2 cytryny 1/4 limonki 2 łyżki cukru brązowego 2 szklanki wody gazowanej opcjonalnie kilka listków mięty Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Dodajemy sok z cytryny i limonki oraz
Emskie SmakiSałatka jest tak prosta, że każdy sobie z nią poradzi a smakuje wyśmienicie. Biorąc po kawałku z wszystkich składników mamy słodko słony i kwaśny smak. Składniki: roszponka jeżyny maliny arbuz ser śródziemnomorski Petida oliwa z oliwek Przygotowanie: Na talerzu rozłożyć umytą i osuszoną roszponkę. Na wierzchu ułożyć jeżyny, maliny, arbuz i ser pokrojony w kostkę. Schłodzić około pół
Ala piecze i gotujeViolaPasion Małże Św. Jakuba w innej odsłonie. Grillowany rarytas z wspaniałym musem. Składniki: 12 przegrzebek 12 plastrów Pancett-y 1 plaster limonki 1 mały plaster arbuza 4 łyżki owocu granatu Sól morska z dodatkiem cytryny Sposób: Przegrzebki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, Poruszymy solą morską ,i owijamy boczkiem włoskim Nadziewamy na wykałaczki grillowe najlepiej metalowe Rozgrzewamy grilla na maxa i pieczemy(...)około 2 min. Jeśli przegrzebki są zakryte całkowicie boczkiem, i nie dotykają bezpośrednio blatu grillowego możemy śmiało podpiec do 5 minut. Mus: Limonę owoc granatu i arbuza blendujemy normalną końcówką później do puree i następnie do majonezu . Zrobi nam się lekki puszysty mus Smacznego
Viola cooks with passionbosko smakować, na przykład z waniliowymi lodami. Letnia salatka owocowa Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 kiwi 1 pomarańcza garść poziomek 1/2 szklanki borówki amerykańskiej 2 plastry arbuza 2 plastry żółtego melona 2 plastry ananasa listki melisy opcjonalnie kilka łyżek rumu Wykonanie: Kiwi i pomarańczę obieramy ze skórki. Kroimy w spora kostkę. To samo robimy z arbuzem
Kulinarne przygody Gatitypyszną lemoniadę. Można do niej dolać białego rumu i mam wtedy pyszny drink na letnią imprezę. Z racji błyskawicznego piątku - będzie lemoniada, która robi się sama. Składniki : * 400g arbuza * szklanka kostek lodu * cytryna * szklanka wody lekko gazowanej * cukier trzcinowy Przygotowanie : Arbuza pokroić w kostkę i rozgnie ść. Dodać cukier i wymieszać . Cytrynę pokroić w plasterki. Dodać wodę i kostki
Magiczne Życie MartyWprost idealny napój na letnie upały. Doskonale orzeźwia. Składniki 1 świeży ananas 3 gruszki 1/4 małego arbuza (najlepiej bez pestek) 2 łyżki nasion chia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ananasa, arbuza i gruszki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do stojącego blendera i miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy szałwię, mieszamy łyżką i wstawiamy
R'n'G KitchenZaczynamy wychodzić z tabu do szerszej publiki. Ryba i dżem?... Mięso i owoce?... Nie bójmy się próbować. Zdecydowanie polecamy <3 Składniki 1 kg skrzydełek 2 szklanki pokrojonego arbuza 500 ml soku ananasowego 125 ml sosu sojowego 3 ząbki czosnku pół łyżeczki świeżo startego imbiru oliwa pieprz Przygotowanie Skrzydełka umyłem, osuszyłem, włożyłem do torebki foliowej. Arbuza pokroiłem
R'n'G KitchenSkładniki 1 kg arbuza 2 banany Wykonanie Obrać arbuza ze skórki i większości pestek .Banany obrac ze skóry.Wszystko razem zmiksować
w mojej kuchniumilić sobie tę chwilę i skusić się na odrobinę alkoholu :-) A co :-) Drink oczywiście dla małych kibiców bez procentów z odrobiną oranżady. Składniki: 4 szklanki miąższu z arbuza bez pestek 100 ml 6 kostek lodu cytryna (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Arbuza bardzo dobrze schłodzić, zblenderować. Rozlać w dwie szklanki ( u mnie słoiki), dodać
pieprzny smaczekSkładniki: truskawki 30 dag, galaretka agrestowa 1 opakowanie, wafle tortowe 1 kwadratowy, puree z dyni 400 ml/odmrożone, żelatyna deserowa 2 listki, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, arbuz 2 szklanki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem - na dnie rozsypać plastry truskawek, wlać galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki(...)odmrożony mus dyni w mikrofalówce krótko zagotować, wsypać galaretkę brzoskwinową + 2 listki namoczonej żelatyny wg przepisu na opakowaniu, wymieszać, wystudzić i wlać na wafle, schować do lodówki do stężenia arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc deser
W Mojej Kuchni Lubięlatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na skwar za oknem najlepsze są świeże owoce, prosto z lodówki. Arbuz, melon… i co akurat mamy w domu: jagody, porzeczki, borówki… arbuz, melon, borówki amerykańskie, mięta Owoce można pokroić w kostkę lub wyciąć kulki, Ułożyć owoce, dodać listki mięty, melisy… skropić
królestwo garówSkładniki: arbuz 20 dag , truskawki 20 dag, kiwi 2 sztuki, morele 4 sztuki, brzoskwinia 1 sztuka, białko serwatkowe Bulk Powders 4 łyżki, woda mineralna 3/4 litra z kawałka arbuza usunąć skórę, większe kawałki włożyć do dzbanka blendera dodać umyte truskawki, bez pestek morele, brzoskwinię, kiwi bez skórki wsypać białko serwatkowe o smaku kokosowo-ananasowym, wlać zimną wodę filtrowaną lub mineralną
W Mojej Kuchni LubięWami przepis em i zdjęciami jakie udało mi się zrobić zupie :) Nadchodzą gorące dni i na pewno sama wkrótce zrobię chłodnik. Składniki : 3 miękkie, dojrzałe melony 1 duży arbuz syrop klonowy jedno wino Tokaj słodkie pół butelki Porto olejek arakowy sok z cytryny Przygotowanie : Pozbywamy się pestek z arbuza i melonów Owoce blendujemy, ( z części robimy kulki), dolewamy do nich
Proste PotrawySkładniki: około 100 g arbuza około 200 g melona 1 nektarynka 75 ml wody Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kawałki, melona również kroimy w kawałki i odcinamy skórkę - wrzucamy do blendera. Nektarynkę płuczemy i dodajemy do pozostałych owoców. Dolewamy wody i wszystko razem miksujemy. Z tylu składników wyszło około 600 ml koktajlu. W tym okresie polecam owoce wcześniej trzymać
Moje-pitraszenie