mnie z porcją bitej śmietany i borówkami. Smacznego A na koniec coś co mnie zawsze ratuje w upalne dni. Ekspresowa arbuzada. Ekspresowa arbuzada Składniki: 3/4 szklanki kawałków arbuza bez pestek 2 łyżki soku z limonki Przygotowanie: Składniki przekładamy do blendera i miksujemy. Rada: Jeśli lubicie słodsze napoje można całość dosłodzić niewielką ilością miodu. S macznego Jak widzicie
Słodkie okruszkiCiasto Arbuz już chyba od 2 lat króluje na blogach kulinarnych. Dziś i u mnie zagości ten przepis – tym razem znów przygotowany przez mamę. Kto obserwuje mnie dłużej ten pewnie zauważył, że wszystkie te ciach z kremami są przeważnie wypiekami mamy ( Ona strasznie lubuje się we wszelkiego rodzaju piankach i kremach ). Szpinakowe biszkopty przełożone lekką śmietanową pianką z dodatkiem
Ostra na SłodkoMożna sobie wyobrazić urodziny w wakacyjnych okolicznościach przyrody ;) SKŁADNIKI: arbuz ulubione owoce do posypania na wierzchu serek waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jak na obrazku ze szczyptą wyobraźni ;) Smacznego
wege i kropkaZaczęły się już pojawiać słodkie, soczyste polskie truskawki. Warto zatem przygotować pyszny i słodki koktajl z truskawek. Takie smoothie możecie przygotować o każdej porze roku, bowiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Orzeźwiający koktajl truskawkowy to propozycja na upalne dni. W sklepach i na ryneczkach pojawiają się już polskie, soczyste truskawki więc może warto skorzystać z takiej propozycji
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Napój z limonki to lemoniada a z arbuza? u mnie padło na arbuzoladę. Jest to napój z dodatkiem pomarańczy i limonki, idealnie gaszący pragnienie, polecam na letnie orzeźwienie. Napój można podawać schłodzony w lodówce albo z kostkami lodu. Napój arbuzowy z limonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrawdę powiedziawszy trudno jest mi napisać wstęp do tego przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!brzoskwiń ( u mnie 1 brzoskwinia i 1 nektarynka) 1 galaretka o smaku brzoskwiniowym 200 ml gorącej wody na wierzch 1 galaretka truskawkowa 500 ml gorącej wody owoce, u mnie: arbuz, jeżyny, nektarynka, banan Serek homogenizowany i owoce przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę 25x28 wyłożyć herbatnikami i odstawić do lodówki. Masa 1 z borówkami i jeżynami Galaretkę
Monia miesza i gotujeporcję - odmierzane metodą "garściową" - garść dziecięca brana pod uwagę : 2 garście ugotowanego i ostudzonego makaronu Lubella Mini świderki z czekoladą 1 garść wypestkowanego i pokrojonego w kostkę arbuza 1 garść odszypułkowanych i przekrojonych na połówki truskawek 1 garść pokrojonej w półplasterki nektarynki 1 garść obranego z łupiny i zdrewniałego środka oraz pokrojonego w kawałki ananasa 1 chlust syropu klonowego
Grunt to przepis!odżywiać, bo jest w czym wybierać. Może być także świetnym prezentem dla bliskich, bo jest pięknie wydana. Tyle o książce, a teraz pora na przepis: Składniki: szklanka obranego arbuza (150g) 1/3 szklanki truskawek (50g) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wiórek kokosowych 4 łyżki świeżej mięty Wszystkie składniki blendujemy ze sobą. Koktajl najlepiej smakuje porządnie schłodzony
Cynamonowe szczęścieKoktajl bananowo - arbuzowy Składniki: mrożone banany arbuz odrobina mleka roślinnego
nietadietaTaka galaretka to idealny deser w ciepłe dni. Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste. Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam. Galaretka arbuzowa z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieArbuza zazwyczaj jem bez żadnych dodatków, ale ostatnio odkryłam, że świetnie smakuje w warzywnych sałatkach, którym dodaje słodyczy. Czytaj więcej
Kasia Sarna