arbuz - 1708 przepisów (strona:44/114)

Koktajl z arbuza i melona 72

Kolejna propozycja na upalne dni: koktajl arbuzowo – melonowy Składniki Arbuz ok. 500g miąższu Melon 1 melon Miód 2 łyżki Cytryna 1 sztuka Mięta kilka gałązek świeżej mięty Wykonanie: Kilka umytych gałązek mięty zalać wrzątkiem, przykr The post Koktajl z arbuza i melona appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka owocowa z melonem, arbuzem i malinami 66

Lato w pełni, wszędzie upały, więc warto spożywać duże ilości płynów i owoców zawierających spore ilości wody. Pomysł na takie podanie sałatki zaczerpnęłam od Kuchni szeroko otwartej . Składniki: Arbuz Mięta kilka listków Melon Maliny The post Sałatka owocowa z melonem, arbuzem i malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
OWOCOWE SZASZŁYKI 191

Szaszłyki nie zawsze na grilla ;)  SKŁADNIKI: ulubione owoce arbuz do wykrajania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Większość owoców wystarczy pokroić lub nawet w całości nabić na patyk. Natomiast arbuza kroimy na plastry o grubości około 1 cm i za pomocą metalowych form do wykrajania ciastek wycinamy z niego różne wzory (np. serca, kwiatki, gwiazdy i inne).  Smacznego

wege i kropka
Lemoniada arbuzowa 113

Przygotowanie: – 1000 ml wody mineralnej – 3 cytryny lub limonki – 2  łyżeczka miodu – 1,5  kg arbuza ze skórką – kilka gałązek mięty – opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie: Arbuza obieramy i pozbywamy się pestek. Wycisnąć sok z 2 cytryn (lub limonek), a trzecią pokroić w plasterki. Sok połączyć z wodą i arbuzowym miąższem. Dosłodzić cukrem

I LOVE LIFE
Pizza z arbuza na słodko 101

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Pizza z arbuza na słodko to świetna przekąska dla każdego i prawdziwy must have w upalne dni! Wypróbuj ten prosty przepis już dziś! The post Pizza z arbuza na słodko appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Lemoniada arbuzowa 94

naturalną słodycz owocu, jednak nic nie stoi na przeszkodzie byście do swojej dodali nieco cukru. Przepisy na inne lemoniady znajdziecie TU . Lemoniada arbuzowa – Składniki /3-4 porcje/: 1/4 dużego arbuza 2 szklanki zimnej wody sok z 1 cytryny kilka listków mięty kilka kostek lodu kilka plasterków cytryny cukier (opcjonalnie – ilość wg uznania) Wykonanie: Z miąższu arbuza usunąć pestki, pokroić

Pasja Smaku
Sorbet z melona miodowego z rozmarynem i arbuzem 151

dużą ilość wody z charakterystycznym posmakiem ogórka. Ma mało kalorii,a po połączeniu  z sokiem z cytryny zniknie jego mdławy dla niektórych posmak. Nawet mój mąż, który arbuzy zje i lubi, tak z racji ów mdławego smaku niechętnie po niego sięgał. Gdy jednak podałam mu go w postaci sorbetu sam przyznał, że w takiej formie może go jak najbardziej(...)polecam, wam poświęcić chwilkę na przygotowanie takiego deseru. Satysfakcja gwarantowana.  Składniki :  ok.1-1,5 kg melona miodowego  sok z jednej cytryny  Ponadto :  1/2 małego  arbuza  rozmaryn  kandyzowana skórka cytrynowa do podania  Wykonanie :  1. Melona oczyszczamy z nasion oraz oddzielamy od skórki przy pomocy noża. Przekładamy do miski i blendujemy chwilę

vaniliowoczekoladowa
Terrina na cydrze z owocami lata 123

zakończenie lata. Dzięki temu na długo zapadnie nam w pamięć! ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy ok. 24 cm 750 ml cydru 1 kg sezonowych owoców (np. arbuz, morele, borówki, jeżyny, maliny) 1-3 łyżek cukru 6 łyżeczek żelatyny * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej cydr, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 6 łyżek zimnej(...)napęcznienia. Następnie wlej część gorącego cydru i rozprowadź w nim żelatynę. Połącz z resztą płynu. Odstaw do wystudzenia. Wszystkie owoce umyj i osusz. Większe jak na przykład morele i arbuz pokrój na kawałki. Owoce delikatnie ułóż w nieprzywierającej formie na babkę. Zalej następnie przestudzoną galaretką i wstaw do lodówki na przynajmniej 12 godzin, aż stężeje. Przed wyjęciem formę należy wstawić

Food Square
Deser arbuzowo truskawkowy z zsiadłym mlekiem 128

Składniki: Kawałek arbuza (taki aby po zmiksowaniu uzyskać 0,7 litra płynu) 2 galaretki truskawkowe 400 g mleka zsiadłego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce Sposób wykonania: Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do dzbana blendera. Miksujemy razem z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy

Qchnia po prostu
Galaretka z arbuza 146

Składniki: ćwiartka niedużego arbuza (tak aby po zmiksowaniu 1 litr płynu) 3 łyżki żelatyny 100 ml gorącej wody 4 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Arbuza kroimy na małe części, usuwamy pestki i wrzucamy do dzbana blendera. Dodajemy cukier oraz sok z cytryny i miksujemy. W szklance rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia uważając

Qchnia po prostu
Koktajl - arbuz, jabłko, melon 148

Składniki: 1/4 średniego arbuza 3 jabłka 1/2 melona sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Schłodzonego arbuza i melona obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka i również kroimy w kostkę. Owoce wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy z dodatkiem modu i soku z cytryny

Qchnia po prostu
Arbuzowe gazpacho 173

posiekanymi ogórkami, oliwkami, pokruszoną fetą oraz chlustem dobrej oliwy jako danie główne.  Składniki 1-2 porcji Czas przygotowania: 15 min 2 dojrzałe pomidory 1 gruby plaster arbuza 1 mały ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebulka dymka kilka gałązek świeżej kolendry wraz z łodygami szczypta płatków chilli lub pieprzu cayenne sól, pieprz Przygotowanie: 1. Arbuza pozbywamy skóry

Słodki Kompromis

Proponowane wyszukiwania