arbuz - 1708 przepisów (strona:43/114)

OWOCOWE SZASZŁYKI 212

Szaszłyki nie zawsze na grilla ;)  SKŁADNIKI: ulubione owoce arbuz do wykrajania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Większość owoców wystarczy pokroić lub nawet w całości nabić na patyk. Natomiast arbuza kroimy na plastry o grubości około 1 cm i za pomocą metalowych form do wykrajania ciastek wycinamy z niego różne wzory (np. serca, kwiatki, gwiazdy i inne).  Smacznego

wege i kropka
Lemoniada arbuzowa 127

Przygotowanie: – 1000 ml wody mineralnej – 3 cytryny lub limonki – 2  łyżeczka miodu – 1,5  kg arbuza ze skórką – kilka gałązek mięty – opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie: Arbuza obieramy i pozbywamy się pestek. Wycisnąć sok z 2 cytryn (lub limonek), a trzecią pokroić w plasterki. Sok połączyć z wodą i arbuzowym miąższem. Dosłodzić cukrem

I LOVE LIFE
Pizza z arbuza na słodko 117

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Pizza z arbuza na słodko to świetna przekąska dla każdego i prawdziwy must have w upalne dni! Wypróbuj ten prosty przepis już dziś! The post Pizza z arbuza na słodko appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Lemoniada arbuzowa 112

naturalną słodycz owocu, jednak nic nie stoi na przeszkodzie byście do swojej dodali nieco cukru. Przepisy na inne lemoniady znajdziecie TU . Lemoniada arbuzowa – Składniki /3-4 porcje/: 1/4 dużego arbuza 2 szklanki zimnej wody sok z 1 cytryny kilka listków mięty kilka kostek lodu kilka plasterków cytryny cukier (opcjonalnie – ilość wg uznania) Wykonanie: Z miąższu arbuza usunąć pestki, pokroić

Pasja Smaku
Sorbet z melona miodowego z rozmarynem i arbuzem 172

dużą ilość wody z charakterystycznym posmakiem ogórka. Ma mało kalorii,a po połączeniu  z sokiem z cytryny zniknie jego mdławy dla niektórych posmak. Nawet mój mąż, który arbuzy zje i lubi, tak z racji ów mdławego smaku niechętnie po niego sięgał. Gdy jednak podałam mu go w postaci sorbetu sam przyznał, że w takiej formie może go jak najbardziej(...)polecam, wam poświęcić chwilkę na przygotowanie takiego deseru. Satysfakcja gwarantowana.  Składniki :  ok.1-1,5 kg melona miodowego  sok z jednej cytryny  Ponadto :  1/2 małego  arbuza  rozmaryn  kandyzowana skórka cytrynowa do podania  Wykonanie :  1. Melona oczyszczamy z nasion oraz oddzielamy od skórki przy pomocy noża. Przekładamy do miski i blendujemy chwilę

vaniliowoczekoladowa
Terrina na cydrze z owocami lata 138

zakończenie lata. Dzięki temu na długo zapadnie nam w pamięć! ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy ok. 24 cm 750 ml cydru 1 kg sezonowych owoców (np. arbuz, morele, borówki, jeżyny, maliny) 1-3 łyżek cukru 6 łyżeczek żelatyny * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej cydr, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 6 łyżek zimnej(...)napęcznienia. Następnie wlej część gorącego cydru i rozprowadź w nim żelatynę. Połącz z resztą płynu. Odstaw do wystudzenia. Wszystkie owoce umyj i osusz. Większe jak na przykład morele i arbuz pokrój na kawałki. Owoce delikatnie ułóż w nieprzywierającej formie na babkę. Zalej następnie przestudzoną galaretką i wstaw do lodówki na przynajmniej 12 godzin, aż stężeje. Przed wyjęciem formę należy wstawić

Food Square
Deser arbuzowo truskawkowy z zsiadłym mlekiem 142

Składniki: Kawałek arbuza (taki aby po zmiksowaniu uzyskać 0,7 litra płynu) 2 galaretki truskawkowe 400 g mleka zsiadłego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce Sposób wykonania: Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do dzbana blendera. Miksujemy razem z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy

Qchnia po prostu
Galaretka z arbuza 157

Składniki: ćwiartka niedużego arbuza (tak aby po zmiksowaniu 1 litr płynu) 3 łyżki żelatyny 100 ml gorącej wody 4 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Arbuza kroimy na małe części, usuwamy pestki i wrzucamy do dzbana blendera. Dodajemy cukier oraz sok z cytryny i miksujemy. W szklance rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia uważając

Qchnia po prostu
Koktajl - arbuz, jabłko, melon 157

Składniki: 1/4 średniego arbuza 3 jabłka 1/2 melona sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Schłodzonego arbuza i melona obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka i również kroimy w kostkę. Owoce wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy z dodatkiem modu i soku z cytryny

Qchnia po prostu
Arbuzowe gazpacho 188

posiekanymi ogórkami, oliwkami, pokruszoną fetą oraz chlustem dobrej oliwy jako danie główne.  Składniki 1-2 porcji Czas przygotowania: 15 min 2 dojrzałe pomidory 1 gruby plaster arbuza 1 mały ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebulka dymka kilka gałązek świeżej kolendry wraz z łodygami szczypta płatków chilli lub pieprzu cayenne sól, pieprz Przygotowanie: 1. Arbuza pozbywamy skóry

Słodki Kompromis
Orzeźwiający napój z arbuzem i truskawkami (na bazie Somersby) 135

Skła dniki ( ok litra napoju):   400 ml Somersby (mój ulubiony to secco) 300 ml gazowanej wody mineralnej sok z 1 limonki 1/2 szklanki truskawek kawałek (mniej niż ćwiartka) arbuza   Przygotowanie: Z arbuza usuwamy pestki. Truskawki myjemy. Owoce blendujemy. Odcedzamy sok (może zostać część miąższu (ja często zostawiam cały i piję napój jak koktajl przez grubą rurkę). Mieszamy

ChilliJemy
Smoothie - truskawka, arbuz, banan 137

Składniki: 4 szklanki truskawek 3 szklanki wydrążonego arbuza (bez pestek) 3 banany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu (np. spadziowego) Sposób wykonania: Od truskawek odcinamy szypułki.Wrzucamy do kielich blendera, dolewamy sok z cytryny i miksujemy. Gdy truskawki zmniejszą swoją objętość dodajemy arbuza, pokrojone banany oraz miód. Wszystko razem ze sobą miksujemy

Qchnia po prostu
Smoothie arbuzowo-miętowe 125

lekkie, rześkie i pyszne smoothie arbuzowe z dodatkiem mięty i limonki, które pomoże przetrwać Wam upały w smacznym stylu. Polecam spróbować! Składniki: 4 szklanki pokrojonego w kostkę, dobrze dojrzałego arbuza bez pestek 1 szklanka kostek lodu 2 łyżki soku z limonki mała garść listków mięty 1 łyżka cukru lub ksylitolu (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera(...)zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować np. kawałkami arbuza lub plasterkami limonki. 3) Podawać od razu po przyrządzeniu. Artykuł Smoothie arbuzowo-miętowe pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Sałatka owocowa macedońska, czyli macedonia 164

wrzuciłam do niej pół szklanki tych aromatycznych owoców. Powiem Wam, że wyszła boska 💖. Sałatka owocowa - macedonia Czas przygotowania: 15 minut + czas oczekiwania Składniki : 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę melona 3 nektarynki kilka truskawek sok z limonki 1/2 szklanki pół słodkiego czerwonego wina opcjonalnie 1/2 szklanki wiśni z nalewki  listki świeżej melisy(...)Wykonanie: Arbuza i melona wkładamy do szklanej miski, wlewamy sok z limonki i czerwone wino, dodajemy wiśnie. Z nektarynek usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, truskawki kroimy na ćwiartki, dodajemy do pozostałych owoców. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie sałatkę przekładamy do szklanek lub pucharków. Uzupełniamy powstałym sokiem, ozdabiamy listkami melisy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania