Szaszłyki nie zawsze na grilla ;) SKŁADNIKI: ulubione owoce arbuz do wykrajania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Większość owoców wystarczy pokroić lub nawet w całości nabić na patyk. Natomiast arbuza kroimy na plastry o grubości około 1 cm i za pomocą metalowych form do wykrajania ciastek wycinamy z niego różne wzory (np. serca, kwiatki, gwiazdy i inne). Smacznego
wege i kropkaPrzygotowanie: – 1000 ml wody mineralnej – 3 cytryny lub limonki – 2 łyżeczka miodu – 1,5 kg arbuza ze skórką – kilka gałązek mięty – opcjonalnie kostki lodu Przygotowanie: Arbuza obieramy i pozbywamy się pestek. Wycisnąć sok z 2 cytryn (lub limonek), a trzecią pokroić w plasterki. Sok połączyć z wodą i arbuzowym miąższem. Dosłodzić cukrem
I LOVE LIFEFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Pizza z arbuza na słodko to świetna przekąska dla każdego i prawdziwy must have w upalne dni! Wypróbuj ten prosty przepis już dziś! The post Pizza z arbuza na słodko appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeynaturalną słodycz owocu, jednak nic nie stoi na przeszkodzie byście do swojej dodali nieco cukru. Przepisy na inne lemoniady znajdziecie TU . Lemoniada arbuzowa – Składniki /3-4 porcje/: 1/4 dużego arbuza 2 szklanki zimnej wody sok z 1 cytryny kilka listków mięty kilka kostek lodu kilka plasterków cytryny cukier (opcjonalnie – ilość wg uznania) Wykonanie: Z miąższu arbuza usunąć pestki, pokroić
Pasja Smakudużą ilość wody z charakterystycznym posmakiem ogórka. Ma mało kalorii,a po połączeniu z sokiem z cytryny zniknie jego mdławy dla niektórych posmak. Nawet mój mąż, który arbuzy zje i lubi, tak z racji ów mdławego smaku niechętnie po niego sięgał. Gdy jednak podałam mu go w postaci sorbetu sam przyznał, że w takiej formie może go jak najbardziej(...)polecam, wam poświęcić chwilkę na przygotowanie takiego deseru. Satysfakcja gwarantowana. Składniki : ok.1-1,5 kg melona miodowego sok z jednej cytryny Ponadto : 1/2 małego arbuza rozmaryn kandyzowana skórka cytrynowa do podania Wykonanie : 1. Melona oczyszczamy z nasion oraz oddzielamy od skórki przy pomocy noża. Przekładamy do miski i blendujemy chwilę
vaniliowoczekoladowazakończenie lata. Dzięki temu na długo zapadnie nam w pamięć! ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy ok. 24 cm 750 ml cydru 1 kg sezonowych owoców (np. arbuz, morele, borówki, jeżyny, maliny) 1-3 łyżek cukru 6 łyżeczek żelatyny * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej cydr, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 6 łyżek zimnej(...)napęcznienia. Następnie wlej część gorącego cydru i rozprowadź w nim żelatynę. Połącz z resztą płynu. Odstaw do wystudzenia. Wszystkie owoce umyj i osusz. Większe jak na przykład morele i arbuz pokrój na kawałki. Owoce delikatnie ułóż w nieprzywierającej formie na babkę. Zalej następnie przestudzoną galaretką i wstaw do lodówki na przynajmniej 12 godzin, aż stężeje. Przed wyjęciem formę należy wstawić
Food SquareSkładniki: Kawałek arbuza (taki aby po zmiksowaniu uzyskać 0,7 litra płynu) 2 galaretki truskawkowe 400 g mleka zsiadłego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce Sposób wykonania: Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do dzbana blendera. Miksujemy razem z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy
Qchnia po prostuSkładniki: ćwiartka niedużego arbuza (tak aby po zmiksowaniu 1 litr płynu) 3 łyżki żelatyny 100 ml gorącej wody 4 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania: Arbuza kroimy na małe części, usuwamy pestki i wrzucamy do dzbana blendera. Dodajemy cukier oraz sok z cytryny i miksujemy. W szklance rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia uważając
Qchnia po prostuSkładniki: 1/4 średniego arbuza 3 jabłka 1/2 melona sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Schłodzonego arbuza i melona obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka i również kroimy w kostkę. Owoce wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy z dodatkiem modu i soku z cytryny
Qchnia po prostuposiekanymi ogórkami, oliwkami, pokruszoną fetą oraz chlustem dobrej oliwy jako danie główne. Składniki 1-2 porcji Czas przygotowania: 15 min 2 dojrzałe pomidory 1 gruby plaster arbuza 1 mały ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebulka dymka kilka gałązek świeżej kolendry wraz z łodygami szczypta płatków chilli lub pieprzu cayenne sól, pieprz Przygotowanie: 1. Arbuza pozbywamy skóry
Słodki KompromisSkła dniki ( ok litra napoju): 400 ml Somersby (mój ulubiony to secco) 300 ml gazowanej wody mineralnej sok z 1 limonki 1/2 szklanki truskawek kawałek (mniej niż ćwiartka) arbuza Przygotowanie: Z arbuza usuwamy pestki. Truskawki myjemy. Owoce blendujemy. Odcedzamy sok (może zostać część miąższu (ja często zostawiam cały i piję napój jak koktajl przez grubą rurkę). Mieszamy
ChilliJemySkładniki: 4 szklanki truskawek 3 szklanki wydrążonego arbuza (bez pestek) 3 banany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu (np. spadziowego) Sposób wykonania: Od truskawek odcinamy szypułki.Wrzucamy do kielich blendera, dolewamy sok z cytryny i miksujemy. Gdy truskawki zmniejszą swoją objętość dodajemy arbuza, pokrojone banany oraz miód. Wszystko razem ze sobą miksujemy
Qchnia po prostulekkie, rześkie i pyszne smoothie arbuzowe z dodatkiem mięty i limonki, które pomoże przetrwać Wam upały w smacznym stylu. Polecam spróbować! Składniki: 4 szklanki pokrojonego w kostkę, dobrze dojrzałego arbuza bez pestek 1 szklanka kostek lodu 2 łyżki soku z limonki mała garść listków mięty 1 łyżka cukru lub ksylitolu (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera(...)zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować np. kawałkami arbuza lub plasterkami limonki. 3) Podawać od razu po przyrządzeniu. Artykuł Smoothie arbuzowo-miętowe pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mewrzuciłam do niej pół szklanki tych aromatycznych owoców. Powiem Wam, że wyszła boska 💖. Sałatka owocowa - macedonia Czas przygotowania: 15 minut + czas oczekiwania Składniki : 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę melona 3 nektarynki kilka truskawek sok z limonki 1/2 szklanki pół słodkiego czerwonego wina opcjonalnie 1/2 szklanki wiśni z nalewki listki świeżej melisy(...)Wykonanie: Arbuza i melona wkładamy do szklanej miski, wlewamy sok z limonki i czerwone wino, dodajemy wiśnie. Z nektarynek usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, truskawki kroimy na ćwiartki, dodajemy do pozostałych owoców. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie sałatkę przekładamy do szklanek lub pucharków. Uzupełniamy powstałym sokiem, ozdabiamy listkami melisy
Kulinarne przygody Gatity