mimo wszystko udana degustacja. bez certyfikatu Nazwa: Lody z ekstraktu z ryżu o smaku waniliowym z kakao BIO Firma: Naturattiva Skład: ekstrakt z ryżu* 59% (woda, ryż* 20%, olej słonecznikowy*), nierafinowany cukier trzcinowy* 12%, maltodekstryna*, olej kokosowy*, syrop glukozowy*, woda, dekstroza*, kakao niskotłuszczowe w proszku* 1,5%, białko z grochu, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, aromaty naturalne. * z upraw ekologicznych Masa
Candy Pandaskakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku 11,5%, karmel 10% (substancja słodząca izolmat, kakao w proszku mocno odtłuszczone, aromaty), śmietana w proszku 9%, masło skoncentrowane, sól, emulgator – lecytyna słonecznikowa, wanilia Bourbon. Masa kakaowa min. 42%. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: 100g/513 kcal, tłuszcz – 38,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 24,3g, węglowodany – 47,1g w tym cukry
Candy PandasSKŁADNIKI: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru trzcinowego - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 jaja - 1 szklanka mleka - 3/4 szklanki oleju słonecznikowego - 1 mała miseczka czerwonej porzeczki kruszonka: mąka, masło, cukier w proporcji 2:1:1 (użyłam ok. 100 gram mąki, 50 gram masła, 50 gram cukru) W jednej misce łączę wszystkie
Wielopokoleniowołyżek wódki, najlepiej spirytysu Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masę z puszki, na koniec wódkę lub spirytus. Nakładać, smarować na wierzchu sernik, już po ostudzeniu! Masa słonecznikowa- posypka: 200 g słonecznika łuskanego 3 łyżki masła 3 łyżki cukru brązowego, najlepiej na suchą, gorącą patelnię wsypać słonecznik, dodać masło i cukier wsypać, prażyć wszystko razem na jasno brązowy kolor
kgwjanczewoosób : ● 16 surowych krewetek królewskich (lub langustynek) ● 2 awokado ● ½ arbuza ● 2 limonki (najlepiej ekologiczne) ● 3 cebulki dymki ● dwie gałązki mięty ● 1 łyżka miodu płynnego ● 3 łyżki oleju słonecznikowego lub z pestek z winogron ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie : Limonki umyj i osusz, z jednej limonki zetrzyj skórkę, następnie wyciśnij sok z dwóch limonek. Cebulki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawrzuć posiekane kapary oraz szalotkę. Wymieszaj. Do pasty możesz dodać dodatkowo kilka pokrojonych suszonych pomidorów, czy posiekaną natkę pietruszki. Ulubione pieczywo, np. bagietkę podpiecz w piekarniku, a następnie posmaruj słonecznikową pastą i podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja polecam kombinację marynowanych papryczek jalapeño z oliwkami, czerwoną cebulą, czarnuszką i pomidorami lub świeżą paprykę z pomidorami, zielonym ogórkiem, rzodkiewką i kiełkami
Food SquareSpróbowałam i zrobiłam. Wyszło niezwykle ;) Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 3/4 szklanki ugotowanego i obranego bobu + kilka do dekoracji 3/4 szklanki liści bazylii 4 łyżki oleju słonecznikowego 3 łyżki prażonych nasion słonecznika 3 łyżki tartego parmezanu Łyżka natki pietruszki Ząbek czosnku Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób Nastawiamy wodę na makaron
Kolizje Smakówziołami a może i szpinakiem. Z podanej por cji wyszło mi 12 dość sporych placków. 3 szklanki mąki pszennej (użyłam uniwersalnej) 3/4 łyżeczki soli 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka gorącej wody W misie miksera połączyć wszystkie produkty i zmiksować (używając końcówki w kształcie haka) do otrzymania gładkiego elastycznego i miękkiego ciasta. W razie potrzeby możecie dodać więcej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcałkiem odmieniło moje życie. I to w bardzo prosty, słodki sposób Dziś zapraszm po prosty, nieskomplikowany serowy przepis. Cieszcie swoje podniebienia! Składniki spód 200 g herbatników 2 łyzki oleju słonecznikowego masa serowa 1 kg twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 250 g serka ricotta 100 g śmietanki kremówki 5 jajek 1 i 1/2 szkl cukru pudru sok i skórka otarta
Raj dla PodniebieniaSkładniki: 2 jajka 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1,5 łyżki cukru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju słonecznikowego Białka oddzielam od żółtek. Do drugiej miski wrzucamy pozostałe składniki: żółtka, mąkę, mleko, cukier, sól, proszek do pieczenia, olej. Miksuję białka na sztywną pianę. Później mikser przekładam do drugiej miski – miksuję składniki
MojaQchnia.plmąki pszennej 15 g świeżych drożdży około 150 ml mleka 1 łyżeczka miodu łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka oleju słonecznikowego pół łyżki cukru sól Dodatkowo: jajko 2 łyżki maku 2 łyżki sezamu 2 łyżki siemienia lnianego sól Drożdże zasypujemy cukrem i mieszamy aż się rozpuszczą. Dodajemy do nich około
PatiGotujesemoliny ( możecie użyć kaszy manny ) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki drożdży suchych instant 300 ml wody Do smarowania placków 1/2 kostki masła 1/4 szklanki oleju (użyłam słonecznikowego) 1/2 szklanki semoliny. Sos miodowy 100 g masła 4-5 łyżek miodu Masło podgrzać dodać miód i podgrzewać chwilę, aby smaki się połączyły. Wykonanie Z podanych produktów zagniećcie miękkie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukłyżki cukru (ilość zależy od tego czy lubicie lekko słodkie placki czy słodkie) ½ łyżeczki soli 2 jajka ekologiczne 500 ml maślanki 1/8 kostki masła (25 g) 2 łyżki oleju (słonecznikowy lub rzepakowy) Przygotowanie: Do przygotowania ciasta na pankejki potrzebujesz dwóch misek. W jednej wymieszaj mąkę i sodę. W drugiej misce roztrzep jajka i dodać maślankę, cukier, cukier waniliowy i sól
Codziennik Kuchennyśredniej wielkości ząbki czosnku skórka otarta z 0,5 cytryny i 0,5 cytryny w plasterkach 2 łyżki soku z cytryny 90-100ml oleju rzepakowego albo słonecznikowego 1 niepełna łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu mielonego
Karo in the Kitchenopakowania budyniu śmietankowego bez cukru (3 x 35 gramów) 6 białek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szklanka (lub nieco mniej) cukru 1/2 szklanki neutralnego oleju (np. rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron) 500 gramów owoców (jeżyny, maliny) – mogą być mrożone Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie
Patchwork