słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:25/115)

„Twarożek” ze słonecznika – prosta pasta kanapkowa 197

To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla

Dieta bez mleka
CHOCOLATE CON CHURROS 161

churros: 250 ml mleka (1 szklanka) 50 g masła (1/4 kostki) 3 łyżki drobnego cukru 190 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 4 jajka (rozm. M) olej do smażenia - słonecznikowy lub rzepakowy składniki na sos : 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml śmietanki słodkiej 18% 15 ml alkoholu (np. rum, brandy, metaxa) 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu

W kuchni Karmel-itki
Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) 188

suszonej żurawiny 100 g cukru 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 jajka szczypta soli **** INGREDIENTI  (12 muffin) 250 g di farina 100 g di mirtilli rossi essiccati  100 g di zucchero 100 g di cioccolato bianco

La grande e la piccola cuoca
ORKISZOWE NALEŚNIKI 156

owocami : jagody + truskawki.  Oszalałam z zachwytu :p Składniki:  1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mleka 1,5% 1  jajo szczypta soli jedna łyżka oleju słonecznikowego lub z pestek winogron   Wykonanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy w wysokim naczyniu za pomocą miksera.  Smażymy na gorącej, odrobinę natłuszczonej patelni. SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Dieta przyspieszająca metabolizm - Tygodniowy jadłospis 207

FAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2  ciasteczka słonecznikowe 1 duża marchewka Obiad curry z kurczaka i jarmużu  lub  Schab pomidorowo-kokosowy duszony z cebulą grapefruit Podwieczorek krem czekoladowy z awocado Kolacja kotleciki z kurczaka i szpinaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto kakaowo-kokosowe, na białkach... 87

długości, a u mnie foremka-wieniec)   1 szklanka mąki 1 szklnka drobnego cukru 3 białka 1/2 szklanki wiórków kokosowych  1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju (słonecznikowy) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat migdałowy (tylko kropelka!) Rozgrzej piekarnik do 200stC. Przygotuj foremkę - wyłóż papierem do pieczenia.  Białka ubij na sztywno, dosypując stopniowo cukier

Lejdi of the house
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 118

mąki 100 g wiórków kokosowych 150 g cukru 150 g marchewki startej na tarce 100 g czekolady (u mnie - groszki 48% kakao, więc lekko gorzkawe) 5 łyżek oleju słonecznikowego 50 ml mleka 3 jajka ziarenka z połowy laski wanilii  1 łyżeczka proszku do pieczenia   Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż pergaminem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki, poza

Lejdi of the house
Muffinki-choinki 169

śliczne foremki-choinki. Tak mnie zauroczyły, że musiałam je mieć ;) tak też powstały pyszne muffinki z dodatkiem    kandyzowanej  skórki pomarańczowej SKŁADNIKI: 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 150 ml mleka 120 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej na czubek łyżeczki zielony barwnik w proszku WYKONANIE: Jajka ubić z cukrem

Z Marcepanem
Cytrynowe muffinki z lemon curd 125

Gotować do zgęstnienia. Jeśli pojawią się grudki zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sitko. Odłożyć 1 łyżkę ( do kremu), resztą wypełnić muffinki. składniki na muffinki: 2 jaja 100 ml oleju słonecznikowego 12 dag cukru 20 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka Jajka,cukier i olej zmiksować,dodać mąkę z proszkiem oraz mleko, wymieszać. Foremki napełnić do połowy

Z Marcepanem
Muffiny dyniowe z serem 181

mąki 20 dkg brązowego cukru (jasny) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczka soli 1/2 szklanka oleju słonecznikowego 2 jajka (temperatura pokojowa) 20 dkg puree z dyni Nadzienie serowe: 250 dkg białego sera 60 dkg cukru kryształu 1 jajko (temperatura pokojowa) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka budyniu śmietankowego

mecooks
Bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską 151

delikatne i chrupiące. Można je zjeść na śniadanie lub zrobić z nich zapiekanki. Składniki: mąka pszenna typ 450 600 g drożdże świeże 40 g ciepła woda 400 ml olej słonecznikowy 2 łyżki sól prowansalska 1 łyżeczka słonecznik łuskany 2 garście Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek. Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody  i wlewamy

Różowa kuchnia
PIECZONY ROSTBEF NA CHRUPIĄCEJ GRZANCE Z AWOKADO I WARZYWAMI 140

przeze mnie dania!   SKŁADNIKI: MIĘSO: * rostbef sezonowany – 300-400 g * czosnek – 2 ząbki * musztarda Dijon – 2-3 łyżki * świeży rozmaryn – 2-3 gałązki * olej słonecznikowy – 30 ml * masło – 1 czubata łyżka * sól, pieprz MAJONEZ CYTRYNOWO-MIĘTOWY: * żółtko – 2 szt * musztarda stołowa – 2 łyżki * sok + skórka z cytryny * świeża mięta * cukier

Ostra na Słodko
BABKA CYTRYNOWA z olejem 187

cytryny można zastąpić 2 średnimi pomarańczami (skórka i sok). Cukier i skórkę z cytryny dobrze jest dodatkowo razem zmielić. Zapraszam do wypróbowania :) Ślicznie pozdrawiam:) K.K. SKŁADNIKI: ok.3/4 szklanki oleju słonecznikowego+dodatkowa porcja do natłuszczenia formy 260g mąki pszennej 260g cukru 2 cytryny, najlepiej organiczne, skórka i sok 70g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej 4 jajka 3/4 szklanki mleka 1 płaska łyżka

Moja Książka Kucharska
Szybkie wegańskie ciasto z kaszy manny z cytrusową nutą 168

cytrusom, idealne do gorącej popołudniowej herbaty. Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 300 g kaszy mammy 2 średnie banany 150 g cukru 150 ml oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy, rzepakowy) puszka 400 ml gęstego mleka kokosowego 100 g mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 duża pomarańcza 300-400 gram lub 2-3 cytryny

greenscarf
Cobb salad - kultowa amerykańska sałatka 218

następnie pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki układać warstwami na półmisku lub w dużej misce. Podawać z sosem vinaigrette i dodatkowo z chrupiącymi tostami. Sos: 125 oliwy lub oleju słonecznikowego 3 łyżki białego octu winnego 2 łyżki soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 2 łyżeczki musztardy Dijon Czosnek

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania