To najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla
Dieta bez mlekachurros: 250 ml mleka (1 szklanka) 50 g masła (1/4 kostki) 3 łyżki drobnego cukru 190 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 4 jajka (rozm. M) olej do smażenia - słonecznikowy lub rzepakowy składniki na sos : 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml śmietanki słodkiej 18% 15 ml alkoholu (np. rum, brandy, metaxa) 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu
W kuchni Karmel-itkisuszonej żurawiny 100 g cukru 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 jajka szczypta soli **** INGREDIENTI (12 muffin) 250 g di farina 100 g di mirtilli rossi essiccati 100 g di zucchero 100 g di cioccolato bianco
La grande e la piccola cuocaowocami : jagody + truskawki. Oszalałam z zachwytu :p Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mleka 1,5% 1 jajo szczypta soli jedna łyżka oleju słonecznikowego lub z pestek winogron Wykonanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy w wysokim naczyniu za pomocą miksera. Smażymy na gorącej, odrobinę natłuszczonej patelni. SMACZNEGO
Fiołkowe TalerzeFAZA śniadanie 1 kromka r azowego chleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe 1 duża marchewka Obiad curry z kurczaka i jarmużu lub Schab pomidorowo-kokosowy duszony z cebulą grapefruit Podwieczorek krem czekoladowy z awocado Kolacja kotleciki z kurczaka i szpinaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!długości, a u mnie foremka-wieniec) 1 szklanka mąki 1 szklnka drobnego cukru 3 białka 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju (słonecznikowy) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat migdałowy (tylko kropelka!) Rozgrzej piekarnik do 200stC. Przygotuj foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Białka ubij na sztywno, dosypując stopniowo cukier
Lejdi of the housemąki 100 g wiórków kokosowych 150 g cukru 150 g marchewki startej na tarce 100 g czekolady (u mnie - groszki 48% kakao, więc lekko gorzkawe) 5 łyżek oleju słonecznikowego 50 ml mleka 3 jajka ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż pergaminem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki, poza
Lejdi of the houseśliczne foremki-choinki. Tak mnie zauroczyły, że musiałam je mieć ;) tak też powstały pyszne muffinki z dodatkiem kandyzowanej skórki pomarańczowej SKŁADNIKI: 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 150 ml mleka 120 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej na czubek łyżeczki zielony barwnik w proszku WYKONANIE: Jajka ubić z cukrem
Z MarcepanemGotować do zgęstnienia. Jeśli pojawią się grudki zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sitko. Odłożyć 1 łyżkę ( do kremu), resztą wypełnić muffinki. składniki na muffinki: 2 jaja 100 ml oleju słonecznikowego 12 dag cukru 20 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka Jajka,cukier i olej zmiksować,dodać mąkę z proszkiem oraz mleko, wymieszać. Foremki napełnić do połowy
Z Marcepanemmąki 20 dkg brązowego cukru (jasny) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczka soli 1/2 szklanka oleju słonecznikowego 2 jajka (temperatura pokojowa) 20 dkg puree z dyni Nadzienie serowe: 250 dkg białego sera 60 dkg cukru kryształu 1 jajko (temperatura pokojowa) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka budyniu śmietankowego
mecooksdelikatne i chrupiące. Można je zjeść na śniadanie lub zrobić z nich zapiekanki. Składniki: mąka pszenna typ 450 600 g drożdże świeże 40 g ciepła woda 400 ml olej słonecznikowy 2 łyżki sól prowansalska 1 łyżeczka słonecznik łuskany 2 garście Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy w niej dołek. Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody i wlewamy
Różowa kuchniaprzeze mnie dania! SKŁADNIKI: MIĘSO: * rostbef sezonowany – 300-400 g * czosnek – 2 ząbki * musztarda Dijon – 2-3 łyżki * świeży rozmaryn – 2-3 gałązki * olej słonecznikowy – 30 ml * masło – 1 czubata łyżka * sól, pieprz MAJONEZ CYTRYNOWO-MIĘTOWY: * żółtko – 2 szt * musztarda stołowa – 2 łyżki * sok + skórka z cytryny * świeża mięta * cukier
Ostra na Słodkocytryny można zastąpić 2 średnimi pomarańczami (skórka i sok). Cukier i skórkę z cytryny dobrze jest dodatkowo razem zmielić. Zapraszam do wypróbowania :) Ślicznie pozdrawiam:) K.K. SKŁADNIKI: ok.3/4 szklanki oleju słonecznikowego+dodatkowa porcja do natłuszczenia formy 260g mąki pszennej 260g cukru 2 cytryny, najlepiej organiczne, skórka i sok 70g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej 4 jajka 3/4 szklanki mleka 1 płaska łyżka
Moja Książka Kucharskacytrusom, idealne do gorącej popołudniowej herbaty. Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 300 g kaszy mammy 2 średnie banany 150 g cukru 150 ml oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy, rzepakowy) puszka 400 ml gęstego mleka kokosowego 100 g mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 duża pomarańcza 300-400 gram lub 2-3 cytryny
greenscarfnastępnie pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki układać warstwami na półmisku lub w dużej misce. Podawać z sosem vinaigrette i dodatkowo z chrupiącymi tostami. Sos: 125 oliwy lub oleju słonecznikowego 3 łyżki białego octu winnego 2 łyżki soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 2 łyżeczki musztardy Dijon Czosnek
Codzienna kuchnia niecodzienna