słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:31/115)

"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 205

miodem i musztardą (2 sposoby) ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane extremalne ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Bułki owsiane ekstremalne ; blog: am.art kolor i smak Chałwa słonecznikowa z żurawiną ; blog: Gęba w niebie Owsiane placuszki z czarną porzeczką ; blog: Smiling shrimp Pyszne ciasteczka owsiane z marchewką i jabłkiem ; blog: Zdrowe smaki Mus malinowy z nerkowcami i miętą

Weekendy w domu i ogrodzie
Leśny mech 154

Wędrówki po kuchni". Tortownica: średnica 25 cm Temp. pieczenia: 180 C Czas pieczenia : 1 godzina Składniki : Biszkopt 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 jajka 1 szklanka oleju słonecznikowego 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietanki 30 % 2 śmietanki fix 2 łyżki cukru Dodatkowo: owoc granatu kiwi Sposób przygotowania

Różne smaki w kuchni
Puszyste ciasto marchewkowe 176

szklanka orzechów włoskich 300 gr brązowego cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 4 jajka 240 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 260 gr mąki pszennej Masa z serka kremowego: 150 serka kremowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku cytrynowego plus otarta skórka z jednej cytryny Dodatkowo forma

mecooks
Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową 195

coraz bardziej smakowało. Składniki na blachę 20×24 cm: 100 g obranych pistacji bez soli 150 g cukru 350 g mąki 200 ml/ 150 g oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowego) 150 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1 mała cukinia waga około 200 g 2 małe banany 2 cytryny (skórka i sok) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody

greenscarf
SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA 142

pekińskiej, 10 pomidorków koktajlowych, 1/3 ogórka zielonego, mała papryka czerwona, 1/2 posiekanego pęczka koperku, opakowanie fety lub sera sałatkowego, garść posiekanego szczypiorku, większa garść ziaren słonecznika, 2 łyżki oleju słonecznikowego. Przygotowanie: Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki. Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę. Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni. Wszystkie

JejKuchnia
Prawie sernik na kruchym czekoladowym spodze 174

wystudzeniu przechowuj ciasto w lodówce, spokojnie ,może tam postać kilka dni. Składniki na formę o średnicy 26 cm: ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g oleju (delikatnego np. słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) 50 g cukru 1 banan 50 g kakao szczypta solo masa „serowa” 700 g ziemniaków (waga ze skórką przed gotowaniem) 200 g gęstego mleka kokosowego łyżeczka esencji

greenscarf
pulpeciki drobiowe z suszonymi pomidorami i ananasem 196

indyka / kurczaka 2 łyżki pikantnego ketchupu łyżeczka oregano szczypta kurkumy łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżki tartej bułki sól pieprz Wszystkie składniki wymieszać i uformować małe pulpeciki. Usmażyć na oleju słonecznikowym lub rzepakowym. składniki na sos: 12-13 suszonych pomidorów w oleju ziołowych puszka ananasa w syropie i  ponad połowa puszki samego syropu 330 ml śmietanki 30 ok 10 pomidorków

cukrem pudrem posypane
Bratwursty – smażony ser z kiełbaską, w bułce, z sosem tatarskim 257

cieniutkich plasterków bekonu 1 łyżka mąki do panierowania sera 1 małe jajko do panierowania sera 3-4 łyżki bułki tartej 2 garści miksu sałat 1 łyżka oleju rzepakowego albo słonecznikowego

Karo in the Kitchen
MAKARON Z BROKUŁAMI I MARCHEWKĄ 247

SKŁADNIKI (2 porcje): 1/2 brokuła 3 marchewki pokrojone w słupki 2 łyżki czarnuszki ser sałatkowy z ziołami (typu feta) 1 ząbek czosnku świeżo mielona sól i pieprz olej słonecznikowy z dodatkiem masła ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Różyczki brokuła oraz słupki marchewki podsmażamy na oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Dodajemy czosnek, czarnuszkę i doprawiamy do smaku świeżo mieloną solą oraz

wege i kropka
Deser owocowy ze słonecznikową śmietanką, Gdańsk 184

Bardzo szybki, pyszny i łatwy deser: śmietanka słonecznikowa z sezonowymi owocami. Najlepiej schłodzić przed podaniem. Fotorelacja z Gdańska murale na ścianach bloków (Zaspa) w Hewelianum , ciekawie i interaktywnie, zdecydowanie warto odwiedzić starówka Awokado (wegańskie bistro), smaczne jedzenie, też na wynos ogórkowa (kiszone) kotlet meksykański, majonez, pure, surówka red velvet , trochę mdłe, wygląda lepiej Europejskie Centrum Solidarności, zdecydowanie warto odwiedzić, dużo

Qlinarnie i Qlinarnie
Kruche z budyniową pianką i malinami 156

stopniach przez 20 minut. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru kilka kropel zapachu waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Białka z solą ubić na sztywno, następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier, miksując na wolnych obrotach miksera. Wsypać budynie, nadal miksując. Na koniec cienką strużką wlewać olej oraz zapach, nie przerywając

kulinarnyswiatdomi
Wegańskie lody ryżowe – Naturattiva 165

mimo wszystko udana degustacja. bez certyfikatu Nazwa: Lody z ekstraktu z ryżu o smaku waniliowym z kakao BIO Firma: Naturattiva Skład: ekstrakt z ryżu* 59% (woda, ryż* 20%, olej słonecznikowy*), nierafinowany cukier trzcinowy* 12%, maltodekstryna*, olej kokosowy*, syrop glukozowy*, woda, dekstroza*, kakao niskotłuszczowe w proszku* 1,5%, białko z grochu, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego*, aromaty naturalne. * z upraw ekologicznych Masa

Candy Pandas
Czekolada mleczna z ksylitolem, solą i karmelem - Xucker 143

kakaowe, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku 11,5%, karmel 10% (substancja słodząca izolmat, kakao w proszku mocno odtłuszczone, aromaty), śmietana w proszku 9%, masło skoncentrowane, sól, emulgator – lecytyna słonecznikowa, wanilia Bourbon. Masa kakaowa min. 42%. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: 100g/513 kcal, tłuszcz – 38,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 24,3g, węglowodany – 47,1g w tym cukry

Candy Pandas
Muffinki z czerwoną porzeczką 158

SKŁADNIKI: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru trzcinowego - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 jaja - 1 szklanka mleka - 3/4 szklanki oleju słonecznikowego - 1 mała miseczka czerwonej porzeczki kruszonka: mąka, masło, cukier w proporcji 2:1:1 (użyłam ok. 100 gram mąki, 50 gram masła, 50 gram cukru) W jednej misce łączę wszystkie

Wielopokoleniowo
Sernik pod słonecznikiem 202

łyżek wódki, najlepiej spirytysu Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masę z puszki, na koniec wódkę lub spirytus. Nakładać, smarować na wierzchu sernik, już po ostudzeniu! Masa słonecznikowa- posypka: 200 g słonecznika łuskanego 3 łyżki masła 3 łyżki cukru brązowego, najlepiej na suchą, gorącą patelnię wsypać słonecznik, dodać masło i cukier wsypać, prażyć wszystko razem na jasno brązowy kolor

kgwjanczewo