słonecznikowe - 1716 przepisów (strona:37/115)

Światowy Dzień Muffina - Ciasto muffin mocno czekoladowe (Torta muffin al cioccolato) 153

cukru 50 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady 40 g kakao 16 g proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 3 jaja  **** INGREDIENTI 180 g di farina 100 g di zucchero 50 g di cioccolato fondente 50 g di cioccolato bianco 40 g di cacao 16 g di lievito per dolce

La grande e la piccola cuoca
Granola..śniadanie bogów ;) 152

być miód) 150 g przecieru jabłkowego (może być tarte na grubych oczkach jabłko, ja dodaje apple bramley sauce w słoiczku) 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 szklanka migdałów w całości 1/2 szklanki pokruszonych z grubsza orzechów (miałam akurat brazylijskie ale mogą być tez włoskie) 2-3 łyżeczki cynamonu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Różowo-czekoladowy torcik 165

dzięki temu łatwo transportować ozdobione wypieki. Przepis na trzy blaty o średnicy 20 cm, lub jedno duże ciasto do przekrojenia. 4 jajka 200 ml mleka 170 ml oleju słonecznikowego 1 szklanka cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej, lub opakowanie cukru waniliowego 200 g mąki 80 g kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami i olejem rzepakowym 197

dobrze, że w końcu zrobiłam tę pastę. Moje oczekiwania co do jej smaku sprawdziły się w 100%. Pomysł na pastę słonecznikową zrodził się jeszcze w zeszłym roku (zdecydowanie za długo się ociągałam), a zmobilizował z końcu do jej zrobienia przepis Edyty , który ukazał się w wiosennym Aromacie. Zastanawiałam się nad smakiem i dodatkami do słonecznika i ostatecznie wybrałam suszone pomidory

Obiad gotowy
Surówka z kapusty, marchewki i jabłka 130

Składniki:     -pól główki małej słodkiej kapusty -jedna duża marchewka -jedno jabłko -sok z połowy cytryny -łyżeczka cukru -olej słonecznikowy -sól -pieprz Ścieramy kapustę na tarce o dużych oczkach, marchewkę i jabłko na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier, odrobinę pieprzu, polewamy łyżką oleju i wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy surówkę na jakieś pół

Kulinarne przemyslenia
Pęczak z warzywami 160

Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować w dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie

Pełny talerz
Kurczak z brzoskwinią i serem pleśniowym zapiekany w cieście francuskim 148

mnie z puszki ok 50 g sera pleśniowego, u mnie lazur sól,pieprz jajko do posmarowania czarny sezam do posypania sałatka 3 spore garście rukoli 2 pomarańcze olej słonecznikowy Piersi kurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczyku. W każdej piersi zrobić nacięcie tworząc kieszonkę do której włożymy brzoskwinie i ser pleśniowy. Mięso dokładnie oprószyć solą i pieprzem, także w środku

Monia miesza i gotuje
Pęczak z warzywami 177

Hortex "Warzywa na patelnię", u mnie miks z bazylią i tymiankiem 2 łyżki oleju do smażenia sól posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1 łyżka oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Kaszę ugotować w dwóch szklankach bulionu, do wchłonięcia płynu (powinna być al dente) lub zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej dodać zamrożone warzywa. Pamiętajcie

Pełny talerz
Skwierczący sos – do mięs i do warzyw 201

jemy dokładnie tak jak nam się podoba – ja wciągam go nawet ze świeżą bagietką SKŁADNIKI 60g szczypioru 40g imbiru 30g czosnku niecałe 1/2 łyżeczki drobnej soli 125ml oleju – rzepakowego, słonecznikowego albo ryżowego Zapisz

Karo in the Kitchen
Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary 160

kupić kawałek i zmielić samemu) 3cm kawałek imbiru 1 łyżka posiekanej szałwii 1 łyżka posiekanego szczypioru 1 białko 2 szklanki soku pomidorowego Hortex ok. 3-4 oleju rzepakowego lub słonecznikowego 2 gałązki selera naciowego 1 papryczka chili lub więcej jeśli lubicie tabasco do smaku 2 łyżki cukru, najlepiej brązowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire 2 łyżeczki soli

Pociąg Do Kuchni
ŁATWA TARTA Z KREMEM I GALARETKĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 264

filmik, gdzie pani przygotowuje to ciasto w kilka chwil i postanowiliśmy przetestować przepis. Wyszło pysznie i szybko. SKŁADNIKI : mąka pszenna – 250 g + trochę do posypwyania cukier – 70 g olej słonecznikowy – 60 g proszek do pieczenia – pół łyżeczki olejek waniliowy – 3 krople jajko – 1 sztuka galaretka porzeczkowa – 1 opakowanie krem custard – 1 szklanka opcjonalnie owoce – dodałam kawałki mango i nektaryny PRZYGOTOWANIE

kuchniabellissima.wordpress.com
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 130

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Diana  Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem     Małgorzata  Słonecznikowa przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie

Magiczne Życie Marty
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 192

okazały się zbyt wytrawne :( Musiałam ratować sytuację i wymyśliłam bajaderkowe kuleczki . Ciasto buraczane bardzo wytrawne 3 jajka   ½ szklanki  ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 ml oleju słonecznikowego 1  szklanka puree z gotowanego/pieczonego buraka  około 2 szklanek  mąki pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Gotuj Sam!
Batoniki w 4 smakach ;) 134

prostokąt o wymiarach mniej więcej 10x30cm. Masę jasną rolujemy w dłoniach i układamy na środku ciemnego prostokąta. Zwijamy z pomocą papieru do pieczenia (masa ciemna powinna opleść masę kokosowo-słonecznikową). Kroimy na 4-5 cm „batony”. Podobnie postępujemy z resztą masy. Przechowujemy w lodówce. A dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wysoką jakość mam super niespodziankę

Smaki Na Talerzu
Ciasto marchewkowe 149

Pyszne, wilgotne i lekko piernikowe ciasto marchewkowe. Zakochacie się w smaku i konsystencji. Idealne, szybkie i smaczne. Składniki 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju słonecznikowego 1 1/2 drobno startej marchewki 3 duże jaja, u mnie kacze 1 1/2 szklanki nierafinowanego  cukru trzcinowego 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 1/2 łyżeczki sody

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania