szklanki mąki orzechowej - 1/3 szklanki mąki jaglanej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki suszonych alg spiruliny - 2 łyżki nasion chia - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 6 łyżek oleju słonecznikowego bądź z orzechów włoskich - 3 białka - 1 żółtko - do smaku ksylitol - łyżeczka soku z cytryny do podania: dżem Łowicz- Czarny Bez WYKONANIE: Białka ubij na sztywno, dodaj żółtko, mąkę
SMYKWKUCHNIłyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub czekoladowe dropsy 1 jajko 0,5 szklanki oleju słonecznikowego Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników (nie dłużej). Nastawiamy piekarnik na temperaturę
Kubki smakuJeśli macie w najbliższym czasie w planach wysłanie jakiejś przesyłki polecam http://www.epaka.pl/ . Satysfakcja gwarantowana ;) Składniki na ciasto: 2 duże jajka 100 ml mleka 80 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 3/4 szklanki brązowego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej 40 g kakao 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia W misce roztrzepać jajka, dodać
Domowa cukiernia Ewysól morska pieprz czerwony w kulkach (albo zwykły czarny mielony) 2 łyżki sosu tuńczykowego (moj ą inspiracj ą jest sos podany w tym przepisie) 2 łyżki domowego majonezu (olej słonecznikowy zastąpiłam oliw ą z pierwszego tłoczenia oraz dodałam szczyptę cukru, przepis tutaj ) Wykonanie: Mrożony groszek i kukurydzę należy sparzyć wrzątkiem , a następnie przepłukać pod bieżącą, zimną wodą, odstawić
Wino Francja Kuchniamigdałami. Po dotarciu do półki okazało się, że oprócz chałwy z migdałami oraz mieszanej kakaowo waniliowej jest również z gorzką czekoladą. Nie jest wielkim fanem chałwy sezamowej (wolę słonecznikową), ale stwierdziłam że ta kombinacja może być warta spróbowania. Okazało się, że miałam rację. Chałwa ta jest znakomita. Wiadomo jak to chałwa jest słodka, ale przez dodatek gorzkiej czekolady nie jest
Państwo Wojtczuk gotująodstawiamy do ostudzenia. Po wystudzeniu ubijamy śmietanę i powoli dodajemy żelatynę oraz cukier puder. Wystudzony biszkopt musimy przekroić na dwa jednakowe placki. Na dolą część placka wykładamy masę słonecznikową. Na masę nakładamy drugą część placka. Następnie wykładamy bitą śmietanę i całość posypujemy prażonym słonecznikiem. Ciasto przechowujemy w lodówce
Ciastka i ciastamożna użyć innej np. pełnoziarnistej pszennej) 2 dosyć duże i dojrzałe banany 150 g wiórków kokosowych 180 g oleju roślinnego (użyłam kokosowego, ale spokojnie można użyć oleju słonecznikowego czy też rzepakowego- 1 szklanka około 250 ml) 250 ml gęstego mleka kokosowego z puszki (po otwarciu puszki wymieszać całość) 150 g cukru -oczywiście możecie użyć kokosowego ;-), u mnie był to standardowo
greenscarfpoznali. Wstyd się przyznać...ale przed moim zerwaniem ze śmieciowym jedzeniem byłam wprost uzależniona od jedzenia frytek. Oczywiście takich ziemniaczanych, smażonym na głębokim tłuszczu, najczęściej oleju słonecznikowym. Podawałam je z dużą ilością soli kuchennej, a dip stanowiła...o zgrozo!...tłusta śmietana z czosnkiem. Z moim byłym uzależnieniem związane są anegdoty rodzinne . Mój brat polecał kolegom, którym się podobałam
Jeść, by żyć w zdrowiudrugi wywodzi się z upraw konwencjonalnych. Mieszanki są różne, dodatków jest dużo, a smak... O tym poniżej 😄 Z OWOCAMI I ORZECHAMI płatki owsiane * rodzynki 20% (rodzynki, olej słonecznikowy) * orzechy laskowe 5% * daktyle 4% * jabłko 4% * nasiona słonecznika * morele 3% * porzeczki 3% * prażona gryka Proste musli na bazie płatków owsianych z dodatkiem suszonych owoców i orzechów. Takie mieszanki lubię
Zdrowie na języku :Psmakiem, co jest jego minusem, ale na szczęście szybko syci, dzięki czemu nikt nie zje go za dużo. SKŁADNIKI: MASA: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 270g chałwy naturalnej (słonecznikowej) banan SPÓD: 175ml mleczka kokosowego 2 szklanki płatków migdałowych 2 szklanki wiórków kokosowych WYKONANIE: Wiórki kokosowe wraz z mleczkiem i płatkami migdałowymi dokładnie blendujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem
healthy dreamsidealny. Oba rodzaje mają potwierdzenia pochodzenia organicznego. ŻURAWINA I KOKOS płatki gryczane (kukurydza, gryka, cukier trzcinowy , glukoza kukurydziana , sól, błonnik owsiany) * kokos 10% * żurawina 7% (żurawina, cukier , olej słonecznikowy) Płatki gryczane wraz z kokosem i żurawiną tworzą ciekawą propozycję na śniadanie, ale także jako przekąskę pomiędzy posiłkami. Mimo obecnego cukru, nie jest on aż tak bardzo wyczuwalny
Zdrowie na języku :Postra rukola a całość dopełnia camembert który doskonale komponuje się ze wszystkimi smakami. składniki: 2 garście rukoli 1 duża soczysta gruszka 1 serek camembert pestki granatu 4 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu Składniki na dwie porcje. Na talerzach rozłożyć rukolę. Gruszkę obrać, podzielić na ćwiartki i wykroić gniazdo nasienne. Każda ćwiartkę gruszki pokroić
Monia miesza i gotujepozostałe 80 g może to być np. z brązowego ryżu jak u mnie, czy też gryczana, pełnoziarnista, żytnia, owsiana 100 ml oleju roślinnego (użyłam arachidowego, ale może być słonecznikowy, kokosowy, rzepakowy) 100 ml mleka roślinnego (sojowe najlepsze do wypieków) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżka esencji waniliowej (jeżeli nie macie to można pominąć lub dodać cukru waniliowego
greenscarfpoczęstować. Składniki: 3 jajka szczypta soli 1 szkl cukru pudru 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl oleju słonecznikowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki kakao 6 jabłek obranych i pokrojonych w kostkę Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka skondensowanego 1 płaska łyżeczka masła (rozpuszczamy w kąpieli
MojaQchnia.plmuffinki - zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: 250 gram mąki pszennej 100 gram cukru trzcinowego 1 małe opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml mleka 80 ml oleju słonecznikowego 2 jajka Dodatkowo: 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao kolorowe drażetki czekoladowe W jednym naczyniu łączę ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W drugim mieszam jaja
Wielopokoleniowo