Ostatnio często gości w naszym domu kurczak. A to za sprawą różnych przepisów, które wpadły mi w oko i które musiałam przetestować. To jeden z nich. Prosty do wykonania a naprawdę pyszny kurak ze śliwkami i sosem sojowym. Zrobiłam z połowy porcji, użyłam ud kurzych ze skórą. Kurak był "wolnowybiegowy" i sądzę że to ważne. To danie ma mało składników, istotna jest więc ich jakość. Kurczaka podałam z ryżem. Bardzo polecam! Przepis pochodzi z książki 'Hug's three good things on a plate" Hugh Fearnley - Whitting... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...