mięso - 63110 przepisów (strona:258/4208)

Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 104

stir fraju:) ciekawy jest sposób smażenia, a właściwie duszenia mięsa. Mielony indyk na sam koniec podlewamy jest sosem słodko-kwaśnym, który obtacza i aromatyzuje mięso. C zas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Składniki: 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 2 łyżki startego czosnku (około 4 ząbków) 2 łyżki startego imbiru Mała papryczka chili (według uznania(...)minut, często mieszając. Zdejmij grzyby z patelni i odłóż na bok. Krok 4 Na tę samą patelnię wlej drugą łyżkę oleju, kiedy się rozgrzeje wyłóż na niego mielone mięso. Smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką na małe kawałki. Smaż około 4 minut. Dodaj czosnek, imbir i papryczkę chilli, smaż jeszcze minutę, dwie. Następnie wlej do mięsa przygotowany

Niedzielny kucharz
Plan posiłków na tydzień – 5 obiadów dla dwojga za 90 zł 107

pulpetami Pieczony kalafior to jedno z naszych ulubionych warzyw. Pieczenie kondensuje w nim słodycz i nie pozbawia chrupkości, z której odziera go gotowanie. Razem z pieczonymi pulpetami z mielonego mięsa i parmezanu, podlany niewielką ilością sosu marinara tworzy doskonałą bazę pysznego spaghetti. Zobacz przepis Wtorek: Burgery z boczniaków, kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery(...)planie posiłków na tydzień dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/smażenia, polegająca na tym, że w końcowej fazie mięso obtaczane jest w słodkim, zawiesistym sosie, który karmelizuje się podczas dalszej obróbki cieplnej, tworząc przyjemną skorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek

Niedzielny kucharz
Aromatyczna zupa pomidorowo-bazyliowa bez soli, z chipsami z szynki serrano i indykiem 137

mojego organizmu. Nie ukrywam też, że do gotowania bez soli podchodzę lekko sceptycznie. Oczywiście wachlarz dostępych przypraw jest ogromny, a sól dodaję pod koniec gotowania w minimalnych ilościach, jednak mięso lub zupa bez soli nie brzmi jak dobry pomysł na obiad. Podjęłam próbę, chociaż dość bezpieczną, bo jako główne składniki dania bez soli wybrałam dojrzałe pomidory i indyka, czyli produkty(...)też ostrą papryczkę w niewielkiej ilości. Wszystko wymieszaj. Na koniec możesz (nie musisz) używając blendera zmiksować wszystko na gładki krem. Podawaj z dodatkiem chipsów z serrano lub pulpecikami z mięsa indyczego i ewentualnie pieczywem. Składniki ZUPA 2 kg dojrzałych pomidorów malinowych (ewentualnie 1,4 l passaty pomidorowej) 1 duża cebula 1 duża marchewka pęczek świeżej bazylii 1 łyżka suszonego oregano

Eat me! Fit me!
Chrupiące jogurtowe kąski z kurczaka 1006

łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia       *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę *** *** W miseczce umieszczamy jogurt z jajkami, mąką i przyprawami *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty jogurtowej i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa(...)pokrył się ciastem. Całość wkładamy na minimum 1 godzinę do lodówki (można nawet na całą dobę zostawić w lodówce) *** *** Na 30 minut przed smażeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Po wyjęciu

Blog z Apetytem
Z nachosami i mięsem mielonym 155

Witam Was🤗🤗🤗🤗 Dziś zapraszam na pyszną sałatkę Mojego autorstwa - Z Nachosami I mięsem mielonym ;) Jest znakomita ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤ ❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Wszystkie przyprawy jakie użyłam w przepisie znajdziecie na stronie sklepu internetowego -- Skworcu;) https://www.skworcu.com.pl  Składniki:  Mięso : 300 g mięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku(...)nachosow -tortilla 1 pęczek szczypiorku  Sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego  2 łyżki ketchupu pikantnego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  Mięso doprawiam,smażę, dodaję przecier.Duszę mięso do zredukowania sosu. Studzę. Pieczarki myję, kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju ,dodaję pieczarki,doprawiam solą i pieprzem. Smażę studzę. Szpinak myję

Gotowanie Patki
Plan posiłków na tydzień – 5 obiadów dla dwojga za 90 zł 202

pulpetami Pieczony kalafior to jedno z naszych ulubionych warzyw. Pieczenie kondensuje w nim słodycz i nie pozbawia chrupkości, z której odziera go gotowanie. Razem z pieczonymi pulpetami z mielonego mięsa i parmezanu, podlany niewielką ilością sosu marinara tworzy doskonałą bazę pysznego spaghetti. Zobacz przepis Wtorek: Burgery z boczniaków, kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery(...)planie posiłków na tydzień dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/smażenia, polegająca na tym, że w końcowej fazie mięso obtaczane jest w słodkim, zawiesistym sosie, który karmelizuje się podczas dalszej obróbki cieplnej, tworząc przyjemną skorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Zobacz przepis Czwartek

Niedzielny kucharz
Zapiekanka dla leniwych 108

kilka dni mieć to z głowy? Oto mój przepis na zapiekankę dla leniwych. Lista zakupów (proporcje na 6–8 porcji): 400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z kurczaka (u mnie – mięso z uda) 220 g makaronu (u mnie – mieszanka Rigatoni i Radiatori) 1 duża papryka 1 średni pomidor 1–2 cukinie 1 por Błyskawiczny sos czosnkowy(...)żaroodporne zużyłem całą miseczkę. Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Zapiekanka dla leniwych'; listonic_content='400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z uda kurczaka 220 g makaronu 1 duża papryka 1 średni pomidor 1–2 cukinie 1 por Sos czosnkowy Sól Pieprz'; document.write(" "); Gotujemy makaron, skracając sugerowany czas podany na opakowaniu

Proste-przepisy.pl
Menu na tydzień: 5 obiadów za 90 zł 149

pulpetami Pieczony kalafior to jedno z naszych ulubionych warzyw. Pieczenie kondensuje w nim słodycz i nie pozbawia chrupkości, z której odziera go gotowanie. Razem z pieczonymi pulpetami z mielonego mięsa i parmezanu, podlany niewielką ilością sosu marinara tworzy doskonałą bazę pysznego spaghetti. Zobacz przepis Wtorek: Burgery z boczniaków, kaszy i fasoli Jeśli ktoś Was krzywi się na hasło „wegetariańskie hamburgery(...)uwielbiamy brzoskwinie, dlatego dorzuciliśmy je do klasycznego dania: kurczaka w sosie buffalo. Jest to amerykańska, doskonała metoda pieczenia/smażenia, polegająca na tym, że w końcowej fazie mięso obtaczane jest w słodkim, zawiesistym sosie, który karmelizuje się podczas dalszej obróbki cieplnej, tworząc przyjemną skorupkę wokół mięsa. My dodaliśmy do kurczaka brzoskwinie, żeby całości nadać cytrusowej, owocowej nuty. Czwartek: Greczaniki w sosie

Niedzielny kucharz
Pieczeń wieprzowo-indycza 194

Pieczeń wieprzowa z wolnowaru już jest na blogu [klik] , a tym razem jest z mięsa wieprzowego i indyczego. 50 dkg kg mięsa wieprzowego mielonego 50 dkg mięsa indyczego mielonego 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz majeranek wegeta przyprawa do gyrosa Mięso wymieszać z jakiem i przyprawami.Uformować klops [ długość klopsa taka jak garnek wolnowaru].Papier do pieczenia(...)zgnieść, namoczyć w wodzie i odcisnąć .Papier rozłożyć na blacie stołu, przełożyć mięso, zwinąć dość ściśle uważając, aby nie rozerwać papieru. Boki -końcówki papieru można związać np. sznureczkiem jak cukierek [ ja podłożyłam końcówki papieru pod spód i nie zawiązywałam].Gotowe mięsko przełożyć do garnka, nastawić na program low na całą noc.Rano wyjąć z wolnowaru , ostudzić

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce 147

przepis na obiad lub ciekawą imprezową przystawkę . Takie kotlety w wersji mini , smakują doskonale ,także na zimno więc spokojnie mogą robić za kąski pod piwko Nawet mój młodszy ,oportunista mięsa mielonego , wciągał je ze smakiem no i oczywiście sosem czosnkowym , który maskował każdy wyczuwalny smak Generalnie pyszne i proste danie z piekarnika , warte uwagi składniki : 0,5 kg mięsa mielonego(...)majonezu 1 czubata łyżeczka ketchupu 1 płaska łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól , słodka papryka do smaku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody Mięso wkładamy do miski , dodajemy do niego jajko , bułkę tartą , wodę i sól do smaku . Następnie majonez, ketchup , czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem , odsączoną kukurydzę i siekaną drobno kolendrę . Wyrabiamy

Ogrodnik w podróży
Pielmieni 221

rodzaj pierożków z luźnym mięsnym farszem. Oryginalne pielmieni przygotowuje się z wieprzowiny. Jednak na przestrzeni wielu lat powstało bardzo dużo różnych kombinacji. Ja jednak uwielbiam opcję z mieszanką mięsa wieprzowego i wołowego. Najważniejsze, aby farsz był aromatyczny, soczysty i wyrazisty. Polecam pielmieni na obiad czy kolację. Ich wyrazisty smak zachwyci na pewno każdego, kto chociaż raz ich spróbuje. Polecamy(...)również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 500 g mięsa mielonego wieprzowego 80 ml bulionu Mąka Sól, pieprz 200 ml wody Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu. Mięso wołowe i wieprzowe wrzucamy do dużej miski i mieszamy ze sobą ręką. Następnie dodajemy do tego bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz powinien

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Rolada szpinakowo – kalafiorowa 168

Pyszna propozycja mięsa zarówno na ciepło jak i na zimno. Szpinak w połączeniu z kalafiorem stworzyły ciekawe połączenie smakowe. Dodatek stanowi ciągnący i spajający całość żółty ser. Polecam! 2 filety z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 1 łyżka masła 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 7 różyczek kalafiora 1 szklanka(...)końcu wsypujemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na kotlety). Doprawiamy je przyprawą do mięsa, solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.  Rozkładamy je na desce w kształt prostokąta. Na mięsie rozkładamy kalafior, następnie szpinak oraz ser. Całość zawijamy w dość ciasną roladkę. Wierzch obsypujemy

VioletoweKucharzenie
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 157

Chiwie mamy dania typowe dla Chorezmu jak zielony domowy makaron shuvit oshi i pierogi z masą jajeczną (tuhum barak). Koczownicy ze pustynnych rubieży kochają słodycze, suszony ser kurt, mięso i wódkę. W całym kraju możemy spróbować dań z baraniny, zup i oczywiście plowu. Uzbekistan zamieszkuje wiele mniejszości, więc dużo jest potraw ujgurskich czy tadżyckich jak kurtop. Kraj ten leży(...)jaja przepiórcze, suszone morele a nawet konina. Składniki: masło klarowane lub smalec do smażenia 3 marchewki obrane i pokrojone w grube paski duża cebula obrana i pokrojona 200 g mięsa np karkówki, cielęciny lub baraniny- oczyszczonego i pokrojonego w grubą kostkę litr wrzątku lub bulionu 2 szklanki ryżu po 2 łyżki suszonego berberysu, kuminu, kurkumy, rodzynek po łyżce soli, kolendry

Ugotowane pozamiatane
Co dziś na obiad? Schab w sosie śmietanowym z marchewką 193

albo ryżem. To przepis na schab w sosie śmietanowym z marchewką i porem. Przepis na schab w sosie śmietanowym Schab w sosie śmietanowym jest delikatną propozycją, a odpowiednio przygotowane mięso rozpływa się w ustach. Może to być ciekawa alternatywa dla tradycyjnie duszonego schabu. Marchewka, por i śmietanka 30% sprawiają, że sos ma słodki posmak. Dzięki temu mięso smakuje pysznie(...)czasie pokrój cebulę, por i marchewki w drobną kostkę. Podsmaż warzywa na tej samej patelni, co wcześniej schab. Kiedy lekko się podsmażą, wrzuć je do bulionu z mięsem . Mięso z warzywami duś przez około 20-30 minut. Im więcej masz czasu, tym lepiej. Mięso będzie bardziej miękkie. Jeśli bulion wyparuje, dolewaj wodę w taki sposób, aby pokrywała całość. Dolej

Rozdomowiona
Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 125

stir fraju:) ciekawy jest sposób smażenia, a właściwie duszenia mięsa. Mielony indyk na sam koniec podlewamy jest sosem słodko-kwaśnym, który obtacza i aromatyzuje mięso. C zas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Składniki: 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 2 łyżki startego czosnku (około 4 ząbków) 2 łyżki startego imbiru Mała papryczka chili (według uznania(...)minut, często mieszając. Zdejmij grzyby z patelni i odłóż na bok. Krok 4 Na tę samą patelnię wlej drugą łyżkę oleju, kiedy się rozgrzeje wyłóż na niego mielone mięso. Smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając mielonkę drewnianą szpatułką na małe kawałki. Smaż około 4 minut. Dodaj czosnek, imbir i papryczkę chilli, smaż jeszcze minutę, dwie. Następnie wlej do mięsa przygotowany

Niedzielny kucharz