mięso - 63110 przepisów (strona:257/4208)

Domowe burgery z serem blue 122

cukru 80 g masła 2 jajka szczypta soli na wierzch: 1 roztrzepane jajko, ziarenka sezamu lub czarnuszki Burgery (około 3 burgery) 400 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, po około 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu i tymianku(...)dusimy około 20-25 minut, aż cebula zupełnie zmięknie i lekko się skarmelizuje (sprawdzajcie i mieszajcie co jakiś czas żeby się nie przypaliła). MięsoMięso mielone mieszamy z musztardą oraz przyprawami i oliwą, dokładnie wyrabiamy ręcznie aż będzie jednolite i formujemy burgery. Mięso smażymy na patelni grillowej

Wymiar Zdrowia
Najlepsza lasagne bolognese z beszamelem 113

weekend Składniki na sos boloński: – 2 łyżki oliwy – 2 cebule – 5 łodyg selera naciowego – 1 duża marchew – 200g wędzonego boczku – 1000g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – 1,5 szklanki wina białego, wytrawnego – 2 szklanki bulionu – 6 łyżek koncentratu pomidorowego – 1000g przecieru pomidorowego – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki papryki(...)cebulę. Następnie dodajemy seler naciowy i marchewkę. Obsmażamy, przesuwamy na bok i dokładamy pokrojony w kostkę boczek. Rumienimy i mieszamy z warzywami. Całość przesuwamy na bok i partiami podsmażamy mięso, aż się zetnie i staramy się je jak najbardziej rozdrobnić (gdy pierwsza część mięsa się zetnie, mieszamy ją z warzywami i boczkiem, przesuwamy na bok i dokładamy kolejną partię

Be Fit Be Strong
Krokiety z mięsem mielonym 270

Krokiety z mięsem mielonym. Krokiety z mięsem mielonym, to idealna propozycja na obiad, przyjęcie lub święta. Ich przygotowanie nie jest trudne. Podstawą jest dobre ciasto naleśnikowe i dobrze doprawiony farsz. Ciasto naleśnikowe musi być na tyle elastyczne, by nie pękać przy zawijaniu. Farsz najlepiej przygotować z mięsa z rosołu. Dlaczego? Wówczas mamy pewność, że nasz farsz nie wyjdzie za suchy(...)Krokiety z mięsem, to idealny dodatek do czerwonego barszczu. My uwielbiamy to połączenie. Domowy, dobrze doprawiony czerwony barszczyk i pyszne krokiety. Czy potrzeba czegoś więcej? Zdecydowanie nie Zobacz przepis na „Krokiety z mięsem mielonym” na Blix.pl (klik

Słodkie okruszki
Steak z antrykotu z karmelowo cebulowym sosem 114

chilli ( lub mniej jeśli nie lubicie ostrego jedzenia , my kochamy ) sól do smaku Steaki po wyjęciu z lodówki ,układamy na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej na przynajmniej dwie godziny . Mięso musi osiągnąć temperaturę otoczenia . Po tym czasie wylewamy na rękę odrobinę oleju rzepakowego i masujemy nim steaki z obu stron . Dosłownie jak masażysta piękną klientkę z uczuciem i wyczuciem(...)królewskie mięso zasługuje na królewskie traktowanie ..wtedy , uczta też będzie króla warta… Czas przygotować sos . Na maśle rumienimy szalotki , jak już zmiękną dodajemy cukier , czosnek , chilli , mieszamy podgrzewając do czasu aż cukier zacznie się delikatnie karmelizować . Wlewamy brandy , krem balsamiczny , doprowadzamy do wrzenia . Delikatnie na małym ogniu bo sos łatwo się przypala . Na koniec doprawiamy solą do smaku

Ogrodnik w podróży
Dlaczego akurat dieta Paleo? 110

grupa krwi to ta typowo „mięsożerna”. Zawsze wydawało mi się jednak, że są to twierdzenia trochę na wyrost. Mimo, że w pewnym sensie tłumaczyło to moje ciągoty do jedzenia mięsa. Mięsożerność zapisana w genach W obliczu bezpośredniego zetknięcia z chorobą tarczycy informacje te nabrały nowego znaczenia. Po wielu przemyśleniach doszłam do wniosku, że dieta wegetariańska to działanie wbrew mojemu organizmowi(...)który na różne sposoby manifestuje mi, że „nie tędy droga”. Powrót do jedzenia mięsa nie był dla mnie w żaden sposób problematyczny, co tylko udowadnia fakt, że jestem zaprogramowana do jedzenia mięsa czy mi się to podoba czy nie. No i to wspaniałe uczucie najedzenia po posiłku, którego brakowało mi tyle czasu! Zboża nie takie zdrowe jak je malują Dieta

Modern Cave Girl
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 122

Jeśli jesteście mięsożercami i szukacie ciekawego przepisu na obiad to mam dla Was smaczną propozycję Makaron zapiekany z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i oliwkami. Wszystko pod serowo-śmietanową kołderką. Zapiekanka na duży obiad rodzinny lub dwa dni. Odgrzewana w piekarniku też świetnie smakuje na drugi dzień. Można spakować na lunch-box. Dodatkiem jest sałata z cukinią, pomidorkami i oliwkami(...)domowym winegretem. Pycha mówię Wam! Gotową zapiekankę dekoruję posiekaną natką pietruszki lub listkami świeżej bazylii. SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego 300 g makaronu typu świderki, mogą być z mąki ryżowej 1 szklanka passaty 500 g sosu bolońskiego 3 ząbki czosnku garść czarnych posiekanych oliwek 2 średniej wielkości cebule sól, pieprz, ostra i słodka papryka, lubczyk, oregano olej do smażenia natka

Zasmakuj Kuchni
Ketchup-owo pieczarkowe mięso 132

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ketchup-owo pieczarkowe mięso Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste   z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.   Składniki: ·        2 szk. ketchupu pikantnego(...)Papryka   czerwona ·        2 łyżeczki mąki pszennej ·        chili S posób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze cienkie kawałki i lekko rozbijamy. 2.    Doprawiamy solą. 3.    Zalewamy 1 ½ szk. ketchupu i zostawiamy na co najmniej godzinę w lodówce

Kulinarna Chwila
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 129

jajka mąka pszenna bułka tarta olej roślinny do smażenia sól, czarny pieprz   Przygotowanie:   Krok 1:   Kotlety dobrze jest wyjąć na godzinę przed przygotowaniem, mięso łatwiej się rozklepuje, a temperatura przy smażeniu szybciej dochodzi do środka sznycla. Jeżeli mięso ma jakieś przerosty lub błony usuń je za pomocą ostrego noża.   Cielęcinę(...)ułóż na desce i delikatnie rozklep przez folię spożywczą tłuczkiem do mięsa, uważając na kość aby jej nie potrzaskać.   Krok 2:   Rozklepane sznycle przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w grube plastry cebule, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, 1 kefir Robico , pieprz i 1 łyżeczkę soli. Odstaw

kuron.com.pl
Papryka faszerowana mięsem 125

Faszerowana papryka to smaczny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Aby danie było bardziej sycące można podać z pieczywem lub w towarzystwie ziemniaków, na przykład pieczonych. Mięso mielone oczywiście samodzielnie zmielone - może być wieprzowina, mięso mieszane wieprzowo-wołowe lub drobiowe, jakie lubicie. Polecam serdecznie :) Składniki: 100 g ryżu (pół szklanki) olej do smażenia cebula 350 g mięsa mielonego - wieprzowego, wołowo(...)ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę. Ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć cebulkę na złoto. Do podsmażonej cebuli dodać mięso i podsmażyć około 2 min. Mięso z cebulą wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Gdy ostygnie dodać jajko i wymieszać. Paprykę przekroić na pół, wyciąć gniazda

Kocham..lubię..gotuję..
Mini roladki z kurczaka w sosie musztardowo koperkowym 186

Takie obiady to ja uwielbiam. Mięso i sos na jednej patelni. A sos jest po prostu przepyszny. Posmak musztardy sarepskiej i świeżego koperku jest genialny. Do tego duże kawałki pieczarek i mini roladki z kurczaka z dodatkiem wędliny z indyka i sera. Mówię Wam mistrzostwo. Roladki: 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 50 g wędliny żywieckiej(...)wody 1,5 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1,5 łyżki świeżego koperku Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy każdy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Na każdym kawałku układamy wędlinę żywiecką z indyka oraz plasterki sera. Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch obsypujemy delikatnie słodką czerwoną papryką oraz solą. Roladki przesmażamy z każdej strony

VioletoweKucharzenie
Kurczak w kremowym sosie jogurtowym 154

filety z kurczaka 1 mała cukinia 1 niewielka marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 100ml gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku 1/3 szklanki mąki (do obtoczenia mięsa) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy       *** Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w grube plastry i oprószamy(...)solą oraz pieprzem *** *** Następnie mięso delikatnie obtaczamy w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim mięso, z każdej strony na złoty kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy cebulą się zeszkli dodajemy startą na dużych oczkach tarki cukinię i marchewkę oraz przeciśnięty czosnek. Całość podsmażamy przez chwilę

Blog z Apetytem
Grillowany kurczak z piekarnika 163

bardzo często stosują sos barbecue zarówno jako marynatę do grilowania jak i później w charakterze dodatki do już gotowych potraw. To naprawdę świetny dodatek do grila, który doskonale aromatyzuje mięso. Cały trick polega na tym, że mięso do grilowania wystarczy doprawić solą i pieprzem i tak upiec. Dopiero na sam koniec, gdy jest gotowe dokładnie obtaczamy je w sosie(...)dopięłam pod mocnym ogniem. Na powierzchni mięsa powstaje wtedy aromatyczna i smakowita skorupka, która zastępuje wszelkie marynaty, wymagające czasu i zachodu. Skoro o przyprawach mowa, w przepisie podajemy dwa zestawy marynat do wyboru, ale gorąco zachęcamy do przetestowania zaprawy z kawą, która nadaje grilowi niecodzienny, ziemisty posmak. Warto spróbować, bo grilowany kurczak, choć pieczony w piekarniku, dzięki tej marynacie smakuje

Niedzielny kucharz
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 163

przepisie, upiec. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Słowo teriyaki oznacza japońską przyprawę i sposób gotowania w jednym. Metoda polega na marynowaniu mięsa w sosie teriyaki lub/oraz smarowania co jakiś czas sosem grilującego się, smażącego, piekącego mięsa. Sam sos teriyaki w oryginalnej recepturze składa się z sosu sojowego, sake lub mirin (rodzaj japońskiego wina). W krajach(...)zachodnich mirin zastępowany bywa zwykłym winem, dodawany jest czosnek, czasem sok z ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso

Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak huli huli 137

huli huli, który do dzisiaj chroniony jest tajemnicą. Wielu kucharzy odtworzyło recepturę zawiesistego sosu, w którym kurczak marynowany jest minimum 8 godzin, najlepiej całą noc. Podczas pieczenia mięso należy od czasu do czasu posmarować marynatą. Kurczak huli huli najlepiej smakuje z grilla, ale świetny jest też z piekarnika. Słowo huli oznacza po hawajsku obróć . Podczas grilowania mięsa na imprezach towarzystwo(...)zgromadzone przy grillu wołało głośno huli i kurcza był obracany na drugą stronę. Polecamy Wam ten niecodzienny przepis, stanowiący miłą odmianę od stosowanych w Polsce rozmaitych posypek do pieczonego/grilowanego mięsa. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 1 kg udek lub podudzi z kurczaka Marynata 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki cukru 6 łyżek octu ryżowego lub jabłkowego

Niedzielny kucharz