Środa: Kurczak w sosie teriyaki

Środa: Kurczak w sosie teriyaki

Środa: Kurczak w sosie teriyaki

Kurczak w sosie teriyaki jest bardzo łatwy do zrobienia: wystarczy zamarynować w sosie i gotowe. Kurczaka można usmażyć, albo, jak w tym przepisie, upiec. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Słowo teriyaki oznacza japońską przyprawę i sposób gotowania w jednym. Metoda polega na marynowaniu mięsa w sosie teriyaki lub/oraz smarowania co jakiś czas sosem grilującego się, smażącego, piekącego mięsa. Sam sos teriyaki w oryginalnej recepturze składa się z sosu sojowego, sake lub mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ryż, kurczak, mięso, tarta, polędwiczki, polędwiczka, ryż z warzywami, grzyby, ryby, pierś, piersi, ryba, ananas, wieprzowina, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z ryżem, polędwiczki w sosie, warzywa na patelnie, kurczak z warzywami, kurczak po chińsku, potrawy z kurczaka, kurczak pieczony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.