mięso - 63110 przepisów (strona:261/4208)

Polędwica ze szpinakiem i jajecznicą 178

Szybka rolada z polędwicy z jajecznicą i szpinakiem. Polecam na wiosennym świątecznym stole i nie tylko. Mięso jest bardzo delikatne a nadzienie was zachwyci. Święta kojarzą się z jajkami i wędlinami dlatego polecam połączyć dwa w jednym. 1 polędwica wieprzowa 40 dkg 50 g liści szpinaku 7 jaj wielkość M 1 papryczka chili szczypiorek świeży, natka pietruszki 1 garść kiełków(...)sól, pieprz papryka czerwona masło klarowane Od polędwicy odcinam błonę. Nacinam ją przez środek ale nie do końca, nacinam ją nożem delikatnie w kilku miejscach żeby zrobić większy płat mięsa. Delikatnie ją rozbijam. Posypuje solą, pieprzem, papryką czerwoną i odstawiam na godzinę do lodówki. Na patelni rozpuszczam masło, wbijam jajka, dodaje papryczkę chili pokrojoną i smażę lekko ściętą. Na końcu

wesoła kuchnia
Rolada drobiowa z pieczarkami i boczkiem 213

filety z kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Pieprz 200 g pieczarek 2 cebule 100 g żółtego sera 150 g boczku wędzonego 3 łyżki natki pietruszki Olej do skropienia mięsa Cebulkę oraz boczek kroimy w kosteczkę. Całość przesmażamy na patelni.  Pieczarki kroimy w plastry, ser ścieramy na tarce na średnich oczkach.   Filet z kurczaka kroimy na płaty(...)rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Mięso układamy na desce na kształt prostokąta. Na nim rozsypujemy posiekaną natkę pietruszki, połowę przesmażonych pieczarek z cebulką i boczkiem oraz starty żółty ser. Całość zwijamy w rulon, owijamy nićmi. Mięso układamy w foremce lub naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez

VioletoweKucharzenie
INDYK ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ 170

SKŁADNIKI: - mięso z piersi indyka - 500 g - ser mozzarella - 1 opakowanie - papryka czerwona - 1/2 szt. - cebula czerwona -  1/2 szt. - kasza bulgur - (50 g) WYKONANIE: Mięso pokroić, każdą porcje naciąć w poprzek, przyprawić wedle uznania.  Mozzarelle pokroić w plasterki, paprykę i cebulę w paseczki. W każde nacięcie w mięsie włożyć mozzarellę, cebulę czerwoną i paprykę.  Tak przygotowane mięso(...)ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.  Odstawić do lodówki na około 30 min (im dłużej mięso poleży w lodówce, tym lepszy będzie smak) Wstawić mięso do piekarnika, piec około 45 min w 180 stopniach C.  Podane z kaszą bulgur (50 g) i sałatką (mix sałat, cebula czerwona, pomidorki koktajlowe, przyprawy, olej lniany

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Zero waste inspirujące warsztaty z Piotrem Kucharskim i Sokołowem 152

ugotowaliście ją jako dodatek do głównego dania ? Z ręką na sercu, często zostanie jej dwie, trzy łyżki. Wtedy możecie z niej zrobić dodając cebulę, czosnek, bułkę tartą i resztki mięsa ( np. wędlin ) – przepyszne krokieciki do tego sos, z resztki pasty pomidorowej i obiad lub pyszna przekąska gotowa. Ha! jakie to proste prawda ?     Przepis na to cudne wykorzystanie(...)chciałam zobaczyć czy naprawdę to takie proste, czy naprawdę takie pyszne ! I takie było na samym końcu. My dodaliśmy nasz wywar jako dodatek go przepysznych pieczonych ziemniaków z mięsem. Ziemniaki zero waste z sosem z tego co zostanie proporcje dla 3-4 osób sos: kości z pieczonego mięsa (np. z żeberek) obierki z warzyw (marchewka, pietruszka, seler) głąb kapusty zwiędnięte

Kuchnia na wzgórzu
Przysmak drobiowy – rolada drobiowa 147

suszonych pomidorów, 50 g zielonych oliwek, 4 łyżeczki żelatyny, 36 g peklosoli, Oliwki i suszone pomidory drobno posiekać lub zmiksować. Kapary pokroić. Piersi kurczaka oczyścić. Udka zemleć. Do mielonego mięsa dodać kapary, oliwki, suszone pomidory, żelatynę i sól peklową. Dokładnie wymieszać. Dodać piersi kurczaka i „wypaćkać” je mielonym mięsie. Możemy użyć specjalny woreczek do szynkowara, łatwiej jest wówczas wyjmować gotową(...)wędlinę. Ja robię bez woreczków. W szynkowarze ułożyć piersi pionowo, upychając między nimi mielone mięso. Mięso przykryć płytką dociskową z założoną sprężyną. Docisnąć wieczkiem i zamknąć. Włożyć termometr. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin – mięso się zamarynuje i ułoży w szynkowarze. Dno garnka wyższego niż szynkowar wyłożyć ściereczką, wstawić szynkowar i wlać wodę o temperaturze około 75 stopni

królestwo garów
Karkówka duszona 128

Duszony schab, duszona karkówka,to zawsze dobry pomysł na pyszny obiad. Mięso to nie wymaga dużo przygotowań a jedynie czasu. Czas spowoduje że kawałki karkówki zrobią się miękkie i delikatne, a dodatki nadadzą pyszny smak. Polecam Wam także: – schab w sosie – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka(...)wody – 2-3 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE: Plastry schabu karkowego dopraw solą i pieprzem, na następnie rozbij tłuczkiem. Do głębokiego talerza wsyp mąkę i obtocz plastry mięsa w mące. Przygotuj głęboką patelnię lub szeroki i niski garnek. Rozgrzej w nim olej i obsmaż mięso aż się lekko zezłoci z każdej strony. W tym czasie pokrój cebulę w kostkę, dodaj do usmażonego

nietylkopasta.pl
Makaron z Mięsem mielonym z Bekonem i szpinakiem 172

Pomysł na jutrzejszy obiad --makaron z mięsem mielonym z indyka , bekonem,szpinakiem w sosie pomidorowym. Łatwe i szybkie danie ,nie wymagające zdolności kulinarnych ;) U mnie w domu cieszy się bardzo dużym powodzeniem ;) Uwaga !!! Bardzo szybko znika ;)  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;) A teraz zapraszam ;)  Składniki dla 4 osób: 🍽 500 g mięsa mielonego z indyka(...)łyżka papryki czerwonej mielonej  🍽 1 łyżka czosnku granulowanego 🍽 1 łyżka suszonej bazyli  🍽 1 kulka sera mozzarella 🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽 Przygotowanie:  Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładam do miski,dodaję przyprawy. Mieszam dokładnie. Na patelni rozgrzewam olej,przekładam mięso, mieszam i smażę na rumiano. Szpinak siekam w paski,dodaję do mięsa. Cebulę oraz boczek również

Gotowanie Patki
Gulasz wołowo-warzywny z piwem 164

Magda Gęsty, aromatyczny i z całą masą dobrych rzeczy gulasz to idealnie sycące danie. Długie duszenie mięsa w subtelnie słodkim, delikatnym piwie, bez grama goryczki, wydobywa z niego same najlepsze smaki. Alkohol wyparowuje, a pozostaje tylko jęczmienny posmak, intensywny kolor i rozpadające się kawałki mięsa. Do tego marchewka, groszek i ziemniaki – dodatki gotowane w całym tym sosie. Do takiego(...)szklanka mrożonego groszku 100g wędzonego boczku 500ml bulionu wołowego 500ml ciemnego piwa – użyłam Książęce Ciemne Łagodne sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki olej do smażenia   Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i kroimy w około 2-centymetrową kostkę. Boczek kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę. Przygotowujemy patelnię oraz garnek, w którym

Smaczna Strona
Kapsalon – zapiekanka holenderska 199

pieprzu ½ sałaty lodowej lub pekińskiej 10 szt pomidorków koktajlowych ½ ogórka szklarniowego 2-3 łyżki cebulki prażonej Przygotowanie zapiekanki holenderskiej – Kapsalon Pokroić kurczaka na większe kawałki, obtoczyć mięso w przyprawie i 2 łyżkach oleju. Przygotować sosy: Sos 1: Wymieszać wszystkie składniki. Sos 2: Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać(...)usmażyć na oleju lub w piekarniku w żaroodpornym naczyniu (ja użyłam mrożonych frytek i piekłam je 15 min.w 200 stopnich) W międzyczasie podsmażyć mięso na patelni i przygotować sałatkę. Sałatę pokroić w niewielkie kawałki, pomidorki na połówki lub ćwiartki, a ogórka na małe kawałeczki. Frytki przełożyć do naczynia żaroodpornego

KuchniaWeDwoje.pl
Gulasz z indyka z pieczarkami, kukurydzą i groszkiem 225

pieczarek, kukurydzy, papryki i groszku. Taki gulasz świetnie smakuje, gdy jest podany z ugotowanym ryżem. Danie lekkie i aromatyczne w smaku. Polecam. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa z indyka, np. udźca 150 g pieczarek 1 szalotka 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek i papryka) zioła sycylijskie (mieszanka suszonych pomidorów, bazylii i natki(...)pietruszki) przyprawa do kurczaka sól, pieprz olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Szalotkę obrać i drobno posiekać. Pieczarki umyć i pokroić w półplasterki. Na dno garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć szalotkę. Gdy lekko się zeszkli to zwiększyć ogień

Ugotować
Burrito z mięsem mielonym i warzywami 192

Burrito to potrawa rodem z Meksyku, składa się z pszennej tortilli i pysznego farszu przygotowanego wg swoich upodobań kulinarnych. Tym razem podałam ją w wersji z mielonym mięsem, kukurydzą oraz awokado, specjalnie nie dodawałam czerwonej fasoli bo nie lubimy.  Całość   podpieczona na suchej patelni grillowej. Pyszna, pikantna i chrupiąca. Wystarczy wcześniej   zrobić farsz a nadziewać przed samym(...)imprezę z przyjaciółmi. W następnej wersji zrobię ją z ryżem lub quinoa myślę, że też będzie pysznie J SKŁADNIKI: 8-10 placków pszennej  tortilli ½ kg  mięsa mielonego z szynki 25 dag ulubionej mieszanki warzywnej (meksykańska lub chinska) 1 duża cebula 1 mała puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku ½ szklanki przecieru pomidorowego 1 awokado 15 dag żółtego ostrego sera

Wanilia i Kardamon
Rolada z porowo szpinakowym farszem 207

Taka rolada znakomicie sprawdzi się na domowym obiedzie jak i rodzinnych spotkaniach. Plusem takiego mięsa jest to, że może być podane na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję gościom posmakuje! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Farsz: 3 garście świeżego szpinaku baby 1 por 2 ząbki czosnku 50 g sera feta(...)plastry żółtego sera gouda Sól Pieprz Dodatkowo: 100 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju rzepakowego Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Mięso układamy na kształt prostokąta. Szpinak oraz por przesmażamy na patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Szpinak i por muszą być miękkie. Doprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Opiekacz Dezal o wszechstronnych możliwościach - recenzja 164

Już od jakiegoś czasu poszukiwałam dobrego opiekacza, który sprawdziłby się nie tylko przy obróbce termicznej mięsa. Myślałam o wszechstronnym sprzęcie nadającym się również do przygotowania nietuzinkowych gofrów, sandwichów, czy też różnych lekkich potraw. W zasadzie wychodzę z założenia, że jeśli coś jest do wszystkiego to nie nadaje się do niczego. Jednakże nie mogę sobie pozwolić na gromadzenie w swoim domu(...)razu zdecydowałam, że muszę go mieć.     Opiekacz befsztyk-gofry posiadam już prawie 5 miesięcy i jestem naprawdę z niego zadowolona! Urządzenie to jest przeznaczone do pieczenia mięsa, a także gofrów z ciasta biszkoptowego i wytrawnego, warzyw oraz kanapek.  Dzięki niemu można przygotować naprawdę mnóstwo lekkich, zdrowych i smacznych potraw, ponieważ zarówno mięso, jak i warzywa po takiej

Di gotuje
Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów 314

Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – to przepis na bardzo pyszną pastę na kanapki i świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, ale także super się sprawdzi jako pasta na krakersy – i wtedy przemieni się w ekstra przekąskę na imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli macie już ugotowanego kurczaka, np. który został z rosołu(...)zajmuje mniej niż 5 minut! :) Polecam wypróbować ten przepis przy najbliższej okazji :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – Składniki: 300 g ugotowanego kurczaka (u mnie mięso z rosołu: udka i filety z piersi kurczak) 1 słoik suszonych pomidorów (150 g – waga pomidorów po odsączeniu) 2 łyżki oleju (zalewy) ze słoika z suszonymi pomidorami 1 czubata

Kulinarne Przeboje
Sos z kurczaka (trzyskładnikowy) 139

daniu obiadowym.  Można je zaliczyć do tych szybkich w wykonaniu a i przygotowanie nie wymaga wielkiego nakładu czasu pracy. To trzech muszkieterów na talerzu! Gulasz składający się z mięsa kurczaka, pieczarek i pora. Składniki: * 50 dkg mięsa z kurczaka (miałam z uda) * 15-20 cm części pora * 25 dkg pieczarek * 150 ml śmietanki 30% * pieprz czarny mielony * sól ziołowa(...)albo zwykła sól * 1-2 łyżki masła Mięso umyłam, oczyściłam z żyłek i pokroiłam w paski ok. 1 cm szerokości. Na patelni rozgrzałam masło i wyłożyłam pokrojone mięso. Podsmażyłam na średnim ogniu. Jak już było obsmażone z każdej strony posoliłam. Pieczarki umyłam i pokroiłam w grubsze plastry. Dołożyłam do mięsa. To samo zrobiłam z porem, umyłam i pokroiłam w plastry

Pieprzyć z Fantazją