Przysmak drobiowy – domowa wędlina z kurczaka. Piersi w całości i zmielone udka. Z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek i kaparów. Wędlinę przygotowałam w szynkowarze, urządzeniu do przygotowywania domowych wędlin, dużo lepszych niż sklepowych i na pewno duuużo zdrowszych. Proporcje na szynkowar 3kg: 1,2 kg piersi kurczaka, 0,8 kg udek bez kości i skóry, 3 łyżki kaparów, 100 g suszonych pomidorów, 50 g zielonych oliwek, 4 łyżeczki żelatyny, 36 g peklosoli, Oliwki i suszone pomidory drobno posiekać lub zmi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...