Rolada szpinakowo – kalafiorowa

Rolada szpinakowo – kalafiorowa

Rolada szpinakowo – kalafiorowa

Pyszna propozycja mięsa zarówno na ciepło jak i na zimno. Szpinak w połączeniu z kalafiorem stworzyły ciekawe połączenie smakowe. Dodatek stanowi ciągnący i spajający całość żółty ser. Polecam! 2 filety z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 1 łyżka masła 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 7 różyczek kalafiora 1 szklanka startego żółtego sera 50 g sera camembert z ziołami Kalafior gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Jeszcze ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.