Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej
Przepis na : obiad
Zrobiłam sobie właśnie plow, czyli klasykę kuchni uzbeckiej i przebój moich wakacji w Uzbekistanie. Przy okazji przypomniałam sobie, że jednym z pierwszych wpisów na moim blogu były manty z ujgujską sałatką lan say. Był to przepis z warsztatów kuchni Azji Środkowej. Dokładnie taki zestaw jadłam potem w Samarkandzie. Jeśli dodamy do tego, że w Uzbekistanie jada się często moją ukochaną surówkę z marchewki po koreańsku, to nic dziwnego, że zakochałam się w uzbeckich smakach. Co wyróżnia kuchnię uzbecką? Smaki są sezo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ryż, pierogi, pierogi przepis, mięso, sałatka, sałatki, makaron, makarony, ciasto, surówka, gulasz, dynia, ogórki, ziemniaki, zupa, karkówka, desery, deser, sosy, wołowina, obiad, salatka z jajkiem, dania z makaronem, ciasto na pierogi, mięso mielone, pierogi z mięsem, ryż z warzywami, salatka z makaronem, gulasz wołowy
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz