mięso - 63110 przepisów (strona:1520/4208)

Grillowany antrykot na miksie sałat, dip z aloesu z nutą mięty 180

żelu, śmietanę, musztardę, miód i mieszamy dokładnie dodajemy posiekaną świeżą mięte oraz sok z cytryny. Wkładamy do lodówki na 30 minut. prażymy słonecznik na czystej patelni i grillujemy nasze mięso z dwóch stron koło 10 minut na każdą stronę. na koniec posypujemy solą i pieprzem, w tym czasie na talerzu wykładamy sałatę, ser kozi i gdy skończy się piec kroimy(...)gruszkę i cebule w pół księżyce i kładziemy na naszym talerzu, potem mięso i posypujemy wszystko słonecznikiem.  Na koniec polewamy dipem, kładziemy grzanki i podajemy :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz smacznego

pichciszto
Pieczeń rzymska z jajkiem 953

Pieczeń rzymska faszerowana gotowanym na twardo jajkiem jest bardzo prostym do zrobienia daniem. Zazwyczaj pieczeń rzymską z jajkiem podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie.  Moja pieczeń z mięsa wieprzowego pachnie ziołami. Taki piękny klops to również świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam podawać go z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń bardzo dobrze smakuje również

AniaGotuje.pl
Szybka pasta z kurczaka 133

zostanie nam kawałek kurczaka z obiadu, no i co tu zrobić jak mamy je dwa lub jeden. Ja w takim przypadku najczęściej robię pastę na chleb. Jest pyszna i mięso nam się nie zmarnuje.Polecam wypróbować :) Składniki : 2 kawałki upieczonego kurczaka np: udka 2 małe korniszoany 1 mała cebulka sól, pieprz czarny do smaku szczypta pieprzu ziołowego Galeo   2 łyżki(...)majonezu Wykonanie : Mięso obieramy ze skóry i kości, następnie kroimy na kawałki,ogórki i cebulę również kroimy na mniejsze kawałki tak aby zbytnio nie obciążać blendera, dodajemy pieprz czarny, ziołowy szczyptę soli, majonez i miksujemy na krem.Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą jeśli jest taka konieczność. Wyśmienicie smakuje z chlebem, bułką lub grzanką.  Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Quinoa, groszek z marchewką i wielkanocny królik jak u taty 145

szklanka marchewki pokrojonej w kostkę  kiełki rzodkiewki masło klarowane porcja włoszczyzny (1 mała marchew, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora)  ziele angielskie liść laurowy pieprz sól Wykonanie: Królicze mięso doprawiamy solą i pieprzem i obkładamy pokrojoną włoszczyzną i przyprawami, wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy, obieramy z warzyw i przypraw, w razie potrzeby dosalamy i obsmażamy(...)stron na klarowanym maśle, aż się zrumieni. Następnie dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, sprawdzamy od czasu do czasu i jak woda wyparuje, delikatnie dolewamy. Marchewkę lekko obgotowujemy i  dusimy razem z groszkiem na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.  Gdy królik jest gotowy podajemy go z quinoą, warzywami i kiełkami

Quinoa Raz!
Pulpety warzywno-mięsne w śmietankowym sosie 155

wykonaniu, dzisiaj jednak trochę inaczej a z dodatkiem warzyw. Ja wykorzystałam marchewkę i cukinię. Warzywa nadają pulpetom lekkości. Do tego śmietankowy sos i dania gotowe. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ½ młodej cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżka śmietankowego almette 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Bulion/ woda Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce(...)warzywnej, przekładamy na sito i lekko solimy ( pozostawiamy kilkanaście minut aby pozbyć się nadmiaru wody ). Tak samo ścieramy marchewkę. Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, łyżkę bułki tartej, startą marchewkę i odciśniętą cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy pulpety. Gotujemy w bulionie kilkanaście minut. Pod koniec gotowania odlewamy część wywaru ( tyle ile potrzebujemy do sosu ), dodajemy almette

Smaki Ewy
Szynka pieczona w rękawie + film 204

pieprz, wlewamy olej, dodajemy musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy z każdej strony umyte i osuszone mięso. Szynkę wkładamy w rękaw do pieczenia, szczelnie zawiązujemy z obu stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do lodówki na dobę do zamarynowania. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki, rękaw

Smakowite Dania
General Chicken - oryginalny przepis - Kurczak generalski po chińsku 159

apetycznie okleja chrupiące kawałki kurczaka. Pyyyyycha ! W składnikach na marynatę podana jest wódka. Można ją dodać ale nie trzeba. Stosuje się ja jednak nie bez powodu. Powoduje ona, że mieso kruszeje, potrzebuje mniej czasu aby sie usmażyć i zabezpieczy przed tłuszczem z głebokiego smażenia i pozostanie naturalnie soczyste. Ma to wiec wpływ na mieso przez co staje się takie smakowite

Sztuka gotowania w/g Samiry
Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora 95

istnieje jeszcze inna wersja tego dania. Kolejny raz zdziwiliśmy się próbując tego dania. Przepyszne połączenie, do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składniki 1 kalafior średniej wielkości 250 mięsa wieprzowo-wołowego 3 cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka. Posiekaną cebulę(...)dusimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mięso mielone i przy pomocy szpatułki rozdrabniamy je. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy i zalewamy różyczki kalafiora. Do garnka wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem około 30 min. Podajemy od razu po przygotowaniu

R'n'G Kitchen
Klopsiki jajeczno-jaglane 244

obiad jest bezmięsny co jest podyktowane względami religijnymi. Podobnie jest u mnie, gdyż takie właśnie zwyczaje wyniosłam z rodzinnego domu. I choć na co dzień nie jadamy zbyt dużo mięsa, to nie wiem dlaczego właśnie w piątki moje dzieci pytane co by zjadły na obiad wymyślają dania typowo mięsne. Pomysłów dziewczyny mają sporo od spaghetti bolońskiego po lasagne, gołąbki(...)wszelkiej maści klopsiki. Na takie klopsikowe zachcianki moja odpowiedź jest jedna. Chcą klopsiki to niech je mają, ale bez mięsa za to z dużą ilością jajek. Moja młodsza córka swego czasu mocno obraziła się na jajka i przestała jeść swoją ulubioną jajecznicę. Dziś jajka je przemycone w innych potrawach. Gdy nie widzi co jest w środku to sukces murowany

Przysmaki Karolki
Soczyste udka 152

nakładu pracy i pieniędzy. -- Skład: 4 duże całe udka z kurczaka, mrożonka 750 g włoszczyzny lub mieszanki chińskiej, olej 6-8 łyżek, sól, pieprz, papryka lub gotowa przyprawa do mięsa. Udka dzielimy na części i przyprawiamy ... najpierw solą, potem pozostałymi przyprawami. Do naczynia wlewamy tłuszcz i wkładamy warzywa. Potem na warzywach układamy przyprawione mięso. Tak przygotowany zestaw pieczemy

chleba naszego
Wegetariański pasztet z cukinii 195

Wegetariański pasztet z cukinii odkryłam zaledwie kilka tygodni temu. Najbardziej smakuje mi podany na kanapkach z masłem oraz chrzanem. To doskonała propozycja dla osób, które nie spożywają mięsa lub nie przepadają za mięsnymi pasztetami. Zapewniam, że zaskoczy on Waszych gości, jak również domowników. O dziwo, pasztet smakował również mojemu narzeczonemu – naczelnemu mięsożercy, także to jedna z lepszych rekomendacji(...)będzie równie smaczny. Pasztet przygotowałam na wspólnych warsztatach z Michelem Moran, gdzie poznałam przepis na jego pyszną tartę z łososiem . Zobacz też: Chipsy z cukinii Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 2 małe lub 1 duża cukinia 1 cebula

Kuchnia Bazylii
Wieprzowina z warzywami z chrzanem 115

Seler ½ szt. Cebula biała 1 szt. Listek laurowy 2 szt. Pieprz ziarnisty 5 szt. Sól do smaku Kminek mielony do smaku 2 łyżki startego chrzanu Natka pietruszki Wykonanie: Mięso opłukać, zalać posoloną wodą, dodać pokrojone warzywa, przyprawy i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu warzywa i mięso wyłożyć na półmisek, posypać startym chrzanem, zalać bulionem z gotowania, posypać natką pietruszki

Tradycyjna Kuchnia
ŚWIĄTECZNA ĆWIKŁA Z CHRZANEM 257

Wielkanoc kojarzy się z wiosną, pięknymi ozdobami i smakowitymi potrawami nadającymi niezwykły klimat tym świętom. Na wielkanocnym stole goszczą wspaniałe barszcze i żury, jaja faszerowane smakowitymi i kolorowymi pastami, mięsa, pasztety oraz bajeczne wypieki. Pośród tych wszystkich znakomitości swoje pewne miejsce zajmuje oczywiście również ćwikła z chrzanem. Lecz nie taka zwykła... A zanim pojawi się przepis, zobaczcie najstarszy zachowany przepis(...)wierzchu pojawił się sok, słój zakręcamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Przed podaniem dodajemy starte jabłko, dokładnie mieszamy i podajemy do wielkanocnym mięs i wędlin. Tak przygotowana ćwikła, bez pasteryzowania przechowuje się około 3-4 tygodnie w lodówce.  Chrzan przed dodaniem do buraczków można sparzyć wrzątkiem. Aby wzbogacić jeszcze smak ćwikły, można dodać do niej

Moja Książka Kucharska
Prasowanka z karczku z nutą chrzanu 185

łyżeczki  Peklosmaczku 1/2 łyżeczki pieprzu 1,5 łyżeczki suszonego majeranku 3 łyżeczki żelatyny spożywczej 2 łyżeczki startego korzenia chrzanu kilka gałązek świeżego majeranku 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, peklosmaczek, suchą żelatynę, wodę  i przyprawy. Wyrobić na gładką masę. Przełożyć do szynkowara, na górze położyć gałązki majeranku , przykryć(...)zalać górnej części urządzenia. W miejsce do tego przeznaczone  na końcu wbić termometr. Garnek z szynkowarem umieścić  na gazie. Zagotować wodę do temperatury 80 stopni i parzyć mięso przez 80 minut. Temperatura końcowa na termometrze powinna wynosić 71 stopni. S zynkowar wyjąć z garnka i schłodzić wstawiając go do naczynia z zimna wodą, ostudzony wstawić do lodówki

Gosia gotuje
Zupa ogórkowa 168

czosnku 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 ziela pieprzu świeża natka pietruszki 1 łyżeczka soli 100 g śmietanki 30% masło klarowane (2 łyżki) 1 łyżka oliwy  1. Mięso myjemy, do dużego garnka wlewamy wodę, dajemy skrzydełka, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Gotujemy bulion. Jak będzie gotowy, skrzydełka wyjmujemy. Studzimy, obieramy, mięso kroimy i dodajemy na końcu

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania