mięso - 63110 przepisów (strona:1521/4208)

Pasztecik na kruchym spodzie 138

przepis Dziś za to mam dla Was bardzo szybki przepis z wykorzystaniem mięska z bulionu, na który przepis napisałam wczoraj. Wszak tyle dobroci to szkoda, żeby się zmarnowały. Składniki: Mięso i pozostałe warzywa z TEGO przepisu Świeżo zmielony pieprz Sól Gałka muszkatołowa Jajko Żółty ser (użyłam tartego szafira – taki akurat miałam pod ręką) Kruche ciasto wytrawne: 200 g mąki(...)się zbyt sypać, można dodać jeszcze trochę masła) 1 jajko Szczypta soli Szczypiorek do posypania Przygotowanie: Zagniatamy ciasto, przekładamy na blaszkę i lekko podpiekamy, 180 stopni, grzanie góra-dół. Mięso wraz z warzywami mielimy. Dodajemy przyprawy oraz jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Następnie wykładamy ją na lekko podpieczony spód i pieczemy „na rumiano” – ok. 20 minut, 180 stopni, grzanie góra

Kate's Kitchen
Zupa pieczarkowa z pulpecikami. 121

kolejna która dosyć często gości w moim domu. Zatem zapraszam!  Składniki; 20 dag pieczarek 1 marchew 1 pietruszka liść laurowy i ziele angielskie 2 łyżki śmietany 30 dag mięsa mielonego (dowolne) 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku makaron do podania Przygotowanie; Warzywa obieramy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew(...)laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kilkanaście minut. W tym czasie obieram pieczarki i kroję je w półplasterki. Dodaję do zupy. Dolewam wodę jeśli jest taka potrzeba. W misce mieszam mięso mielone z jajkiem, czosnkiem, bułką tartą i przyprawami. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy jeszcze bułki. Formuje małe kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucam do zupy. Gotuje do miękkości około

Radość kipiąca uśmiechem.
Domowa przyprawa do wieprzowiny 153

mieszanek dodaję od razu sól, by móc ją pominąć na późniejszym etapie przygotowania potrawy. Słoiczek z domową przyprawą przyśpiesza mi gotowanie w tygodniu, nie muszę myśleć w czym zamarynować mięso. Dodaje tylko trochę oleju i nacieram mięso. Sklepowe mieszanki, często w swoim składzie zawierają cukier, który jest zbędny, a płacimy za niego jako za dodatkowy wypełniacz, dlatego mam w domu

Fabryka pomysłów
Kotlet schabowy w panierce sezamowej 175

plastrów schabu papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz Panierka: 1 jajko mąka pszenna panierka sezamowa Ponadto: olej do smażenia  Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i panierce sezamowej. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. (Czas smażenia zależy od grubości kotletów

Di gotuje
Zupa z koprem włoskim 101

marchewka pietruszka 4 ziemniaki cebula biała 2 ząbki czosnku 100 g makaronu oreccchiette oliwa z oliwek 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Przygotowanie Mięso umyłem, pokroiłem w kostkę, zalałem 1 i ½ l wody, gotowałem 15 minut, zszumowałem. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrałem, opłukałem. Warzywa korzeniowe starłem na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroiłem kostkę(...)Dodałem do mięsa, dołożyłem liście laurowe oraz ziele angielskie, gotowałem 15 minut. Koper włoski i seler naciowy oczyściłem, pokroiłem. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem, zeszkliłem na 2 łyżkach oliwy. Dołożyłem koper włoski i seler naciowy, smażyłem 10 minut. Dodałem do zupy, doprawiłem estragonem, sola i pieprzem, gotowałem 10 minut. Dorzuciłem makaron, gotowałem 15 minut. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, posiekałem. Zupę

R'n'G Kitchen
Bigos 207

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 10-12 osób:   2 cebule 1kg dobrej kiełbasy np. śląskiej 100g suszonych grzybów 500g wędzonego żeberka 500g gotowanego mięsa drobiowego  (u mnie pozostałości po gotowaniu rosołu) 500g łopatki wieprzowej 2½kg kiszonej kapusty 8 suszonych śliwek 1 kwaśne jabłko 3 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 3 ziarna(...)garnka z kapustą. Dodajemy też namoczone i odciśnięte grzyby, śliwki suszone oraz obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłko. Do bigosu dodajemy wszystkie przyprawy, a po około 2 godzinach gotowane mięso z rosołu (lub inne drobiowe) oraz przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze minimum godzinę na małym ogniu, często mieszając, by nic się nie przypaliło. Bigos najlepiej smakuje jeśli się go kilka razy

Kuchnia w czekoladzie
Dynia z kurczakiem 152

łyżki mąki pszennej 5 łyżek oleju 2 szklanki bulionu warzywnego(może być z kostki) tymianek do smaku sok z cytryny do smaku sól i pieprz do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dynię obrać, pokroić, posypać mąką, przyprawami i odstawić. Mięso przysmażyć na oleju z posiekaną cebulą, zalać bulionem, dodać dynię i ugotować do miękkości. Na końcu

Tradycyjna Kuchnia
Orientalna zupa won ton, wywar 174

kuchni orientalnej znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Grzyby dzień wcześniej moczymy w zimnej wodzie, zostawiamy je na całą noc aby się rozwinęły i zmiękły. W garnku umieszczamy mięso i zalewamy wodą (ok. 3 litrów). Zielone części cebuli związujemy nicią i wrzucamy do wywaru, dodajemy grzyby i gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy(...)smaku i zostawiamy na następne pół godziny na małym ogniu. Wywar podajemy z dużą ilością kiełków i zielonej cebuli oraz grzybów pokrojonych na kawałki. Można również zmielić mięso z wywaru, podsmażyć białą część dymki i zrobić farsz mięsny. W mojej okolicy nie mogłam namierzyć papieru do pierożków won ton więc zrobiłam zwykłe ciasto na pierogi i zwinęłam w sakiewki

Apetyczna babeczka
gulasz z karkówki z przyprawą do wołowiny... 159

woda 1 szklanka, natka pietruszki 1 pęczek karkówkę bez kości pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do wołowiny i schować do lodówki na 2 godziny na smalcu zrumienić mięso, dodać cebulę, czosnek i podsmażać z 5 minut wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka gryczana z mięsem i sosem pieczarkowym 174

Tradycyjne mięso wieprzowe, które doskonale komponuje się z sosem pieczarkowym i wyjątkowo smakuje podane z kaszą gryczaną, szczególnie w postaci sycącej zapiekanki. Składniki: 1kg schabu wieprzowego 200g prażonej kaszy gryczanej 200g startego żółtego sera 500ml mleka sól pieprz zioła prowansalskie lubczyk olej masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego 1 pęczek natki z pietruszki Sos pieczarkowy: 400g pieczarek 2 łyżki masła(...)pół. Pokrojone plastry przełożyć do miski, zalać mlekiem i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie każdy kawałek schabu oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem i ziołami.  Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. 2. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. 3. Sos pieczarkowy: Na patelni z rozpuszczonym masłem zeszklić drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać pokrojone w plasterki

Szalona Kuchnia Eweliny
Selerowy Gyros 14094

proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju do zamarynowania mięsa + odrobina oleju (ok. 1 łyżka) do smażenia 2 słoiki selera ciętego konserwowego (2 razy po 160g po odsączeniu) 1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu) 3 średnie ogórki kiszone (ok. 170g(...)sól i pieprz do smaku. Dodać olej, całość wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę (a najlepiej na całą noc, by mięsko ładnie się zamarynowało). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Po usmażeniu odstawić do ostudzenia. Seler konserwowy odcedzić z zalewy. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Ogórki kiszone i cebulę pokrojone w kosteczkę. W miseczce wymieszać ze sobą majonez

Kulinarne Przeboje
SCHAB Z WARZYWAMI I MASCARPONE 155

korniszony (u mnie z dodatkiem chili), 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 4 średniej wielkości pieczarki, 3 czubate łyżeczki mascarpone, przyprawa do wieprzowiny Cykoria , 2 łyżki oleju. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Każdy plaster przekrawam wzdłuż na połowę, spłaszczam dłonią i kroję w cienkie paski. Paprykę i ogórki kroję w cienkie paski, pieczarki w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso solidnie

JejKuchnia
Wegańskie naleśniki z czerwonej soczewicy 132

jednymi z najbardziej obleganych stanowisk, co pokazuje, że jest coraz większe zapotrzebowanie i zainteresowanie tego typu produktami.  Sama nie jestem weganką, ale znacznie ograniczyłam w ostatnim czasie spożycie mięsa, więc bardzo cieszy mnie rosnąca popularność diety roślinnej. Tym bardziej, że wegańskie produkty są naprawdę smaczne. Ja z wielką przyjemnością i bez odrobiny żalu zamieniam porcję mięsa na pysznego wege

HealthyCreations
Galaretka drobiowa po Bieszczadzku 137

przygotowaniu. Składniki: noga z kurczaka 3 szt. marchewka 2 szt.  jajko ugotowane na twardo 3 szt.  żelatyna 2 łyżki sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Mięso ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do wystudzenia. Następnie obrać ręka od kości, rosół przecedzić przez gęste sitko, ostudzić, dodać żelatynę namoczoną w 100 ml wody, dokładnie wymieszać(...)przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaś marchewkę  obrać i ugotować oddzielnie, po czym ostudzić i pokroić w plasterki. W salaterkach ułożyć warstwami mięso, marchewkę, pokrojone w ósemki jaka i zalać przygotowanym rosołem i posypać zieleniną. Wstawić w chłodne miejsce, podawać na drugi dzień z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjny obiad polskiej rodziny 137

Podaję Wam jeden z moich przepisów na smacznego mielonego. Składniki na mielonego: ½ kg mięsa mielonego wieprzowego 1 bułka czerstwa 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 1 jajko bułka tarta do panierki Dodatkowe składniki: Buraczki ćwikłowe z własnej spiżarni Frytki Wykonanie mielonych: Bułkę namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć. Po czym dodać do mięsa

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania