mięso - 63110 przepisów (strona:1521/4208)

Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka! 300

znalazłam go w grupie kulinarnej i oczywiście troszkę zmieniłam i wyszedł pyszny...wilgotny,delikatnie kremowy,ale za razem bardzo dobrze się kroi Polecam gorąco mniam... Składniki: ok 1 kg mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co macie w rosole) 3 jajka 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula(...)ząbek czosnku łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła) 4 łyżki bułki tartej sól pieprz łyżka masła Przygotowanie: Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu,dodajemy czosnek i  rozdrabniamy w blenderze . Wątróbkę kroimy w kawałki i smażymy z cebulką na maśle,studzimy i rozdrabniamy blenderem dodajemy do masy mięsno-warzywnej,dodajemy również bułkę tartą

Swojskie jedzonko
Przepis na ciastka ze skwarkami 535

push({}); Link do filmu z przepisem: Ciastka ze skwarkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję skwarki: Odsączone z tłuszczu i wystudzone skwarki rozdrabniam blenderem, skwarki możemy również rozdrobnić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem, jeżeli używamy maszynki to najlepiej jest zmielić skwarki dwa razy. Przygotowanie ciasta: Na blat wysypuję mąkę, dodaję do niej cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy(...)zawijam w folię spożywczą (możemy włożyć do woreczka) i wkładam do lodówki na około 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po 30 minutach: Ciastka możemy wycisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa z odpowiednią końcówka lub możemy ciasto rozwałkować na blacie lekko podsypanym mąką i wykroić foremką. Ciastka układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie ciastek ze skwarkami: Blachę z ciastkami

Uwaga Babcia Gotuje
Krem z pomidorów przepis 191

łyżeczka oregano,  - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,  - pieprz cayenne do smaku.     Sposób przygotowania: - do garnka wlewamy wodę i dodajemy składniki potrzebne do przygotowania bulionu wraz z mięsem z indyka - doprawiamy solą i zielem angielskim; - bulion gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie; - podczas gdy warzywa nam się gotują - na patelnię wlewamy oliwę, obieramy pomidora ze skórki

MintTaste
Prosty i szybki warzywny pasztet 190

Warzywny pasztet - prosty i szybki przepis Składniki: - ugotowana włoszczyzna z rosołu :) - ugotowane mięso z rosołu; - 1 jajo; - 2 łyżki mąki ryżowej/pełnoziarnistej. Sposób przygotowania: - ugotowane warzywa z rosołu zmiksować z mięsem; - wbić jajo i 2 łyżki mąki - wszystko dobrze wymieszać i można ponownie zblendować; - masę przełożyć do prostokątnej foremki lub do takich jak na zdjęciu uprzednio wysmarować masłem

MintTaste
Domowy hamburger - przepis 192

Domowy hamburger - przepis Składniki (4 hamburgery): - 4 żytnie bułki - 500g mięsa mielonego wołowego - kilka plasterków pomidora - garść orzeszków pini - 3 pieczarki - rukola - sól morska - świeżo mielony pieprz - 4 łyżeczki musztardy francuskiej Sos: - 250ml przecieru pomidorowego - 4 łyżki jogurtu naturalnego typu grecki - sól i świeżo mielony pieprz (do smaku) - przyprawa chili (szczypta) - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano Sposób przygotowania(...)mięsa wołowego uformuj kotlety, dopraw z obu stron solą i pieprzem, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony ok 2 minuty aż się zarumienią; - na tej samej patelni połóż i grilluj pokrojone w plasterki pieczarki; - orzeszki pini podsmaż na suchej patelni, aby były podprażone - bułkę podgrzej w piekarniku tuż przed podaniem ok.1-2 minuty (rozgrzany piekarnik do 200 stopni) - wszystkie

MintTaste
Domowe masło ze śmietanki kremówki 211

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie

Korniszonki
Szarlotka babci 203

Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci

Korniszonki
Sałatka makaranowa z kurczakiem i papryką 284

miski. Posypać przyprawą gyros, polać 3 łyżkami oleju i zamieszać. Przykryć miskę szczelnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc. Następnie mięso przełożyć na patelnię i podsmażyć przez niezbyt długi czas, żeby mięso nie było twarde i wysuszone. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić

Świat Domowej Kuchni
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 157

łyżka płynnego miodu płaska łyżeczka otartej skórki z pomarańczy Przygotowanie   Obrałem cebulę, drobno posiekałem. Z pieczywa odkroiłem skórkę. Środki zalałem winem. W misce połączyłem mięso, połowę cebuli, jajko, rozdrobniony w rękach chleb z winem. Dodałem oregano, pieprz i sól. Wyrobiłem na jednolitą masę. Ser feta pokroiłem w małe kostki. Niewielkie porcje mięsa uformowałem w kulki, pośrodku zrobiłem mały dołek

R'n'G Kitchen
Kotlety drobiowe z otrębami. 171

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz 2 łyżki otrębów owsianych + do obtoczenia 1 jajko Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy i dodajemy do mięsa razem z otrębami i jajkiem, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach owsianych. Smażymy na odrobinie oleju.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Marokańska zupa z kurczakiem, dynią, papryką i szpinakiem 270

paseczki, papryki i dynię w około 1,5-cm kostkę (dynię hokkaido można pokroić wraz ze skórą, inne rodzaje dyni należy obrać), czosnek drobno posiekać. Nóżki kurczaka pozbawić skóry, mięso odkroić z kości i pokroić w około 2-cm kostkę. Do rozgrzanego garnka o grubym dnie wlać oliwę, dodać cebulę, seler, czosnek i 2 łyżki wody oraz odrobinę soli – poddusić(...)smakować również w wersji wegańskiej, gdzie kurczaka zastąpi ciecierzyca. Wcześniej ugotowaną ciecierzycę (lub z puszki) należy dodać na kilka minut przed końcem gotowania zupy. Jeśli zupa przygotowywana jest bez mięsa, można skrócić czas jej gotowania o 10 minut. Zupę można serwować z dodatkiem jogurtu, dla przełamania jej ostrego smaku. Zapisz

Even Better Food
Pierś z kurczaka w sosie sriracha 338

chilli. Nie przepadam za zbyt ostrymi smakami dlatego przełamałam go miodem i całość podałam z makaronem „sojowym”. Wyszedł pyszny, wyrazisty i gęsty sos, który oblepił kawałki delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Polecam to zestawienie:). Pierś z kuczaka w sosie sriracha pierś z kurczaka makaron z fasoli Mung ( tzw. sojowy ) szczypiorek biały sezam sól, pieprz olej Sos 1/4 szkl(...)ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do kurczaka. Smażyć, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Do miseczki nałożyć porcję makaronu, dodać kurczaka

Pieguskowa Kuchnia
Pierś z kurczaka pieczona w sosie BBQ 2679

naczynie wstawić od razu do zimnego pieca. Kurczaka piec przez około 35-45 minut lub do czasu aż będzie upieczony, nie będzie surowy w środku, najlepiej sprawdzić to nakrawając mięso po upływie 35-40 minut.  Pod koniec pieczenia mięso posypać startym żółtym serem i wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika, aby ser się rozpuścił.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Dolma, czyli gołąbki w liściach winogron 170

osolony wrzątek, blanszować około 30-40 sekund, aż zmienią kolor. Wyjąć,  przestudzić i odciąć korzonki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Ryż ugotować, mięso umyć, pokroić i przekręcić przez maszynkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno pokrojoną cebulę, zeszklić. Do dużego naczynia przełożyć mięso, ryż, pomidory, natkę pietruszki, podsmażoną cebulę i wszystkie przyprawy. Wymieszać

Gosia gotuje
ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ KUSKUS 136

ziela angielskiego 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki 4 łyżki kaszy kuskus 2.5 litry wody PRZYGOTOWANIE:  Do garnka wlewamy wodę. Dodaję mięso, warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję vegetę oraz kostkę rosołową. Gotuję aż mięso będzie lekko miękkie. Dodaję kalafiora. Gotuję dalej aż kalafior

Gotowanie Patki