mięso - 63110 przepisów (strona:1515/4208)

Zupa pieczarkowa 144

delikatna w smaku i aromatyczna. Obiad bez zupy jest niepełny i pomimo zjedzenia drugiego dania, zawsze czuje się jakiś niedosyt. Zupę pieczarkową można zrobić na wywarze z warzyw lub mięsa, jednak ja bardzo lubię lżejszą jej wersję i przygotowuję na samym maśle. Na maśle podsmażam tylko pieczarki, które wydobywa z nich więcej smaku i aromatu. Pieczarkowa musi być ze śmietaną(...)która oprócz smaku dostarcza nam również nieco tłuszczu, dlatego nie gotuję jej już na mięsie. Składniki: (na 2 litry zupy) 300 g pieczarek 2 małe marchewki 3 ziemniaki 1 pietruszka kawałek korzenia selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 ziarenka ziela angielskiego 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka majeranku pieprz biały i sól do smaku

Kuchcik gotuje
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 393

naczynia do zapiekania (razem z tłuszczem) i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia wrzucić przekrojone na pół pomidorki oraz obłożyć mięso pokrojoną na plasterki mozzarellą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem

Oryginalny smak
Wilk morski na bavette z pesto z rukoli 134

Wilk morski czyli zębacz smugowy to morska ryba o bardzo delikatnym mięsie. Ciekawostką jest to że wilk morski to niewiarygodnie brzydka ryba, mięso jednak ma niesamowicie smaczne. Jeśli tylko uda się zakupić zębacza nie wahajcie się ani chwili. Dziś ryba w cieście, pyszna, soczysta, idealna, polecam. Do ryby makaron bavette z pesto z rukoli. Wilk morski na bavette z pesto

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z grillowanego kurczaka i sosem romesco 182

grilla w dużej porcji. Jeden dzień pracy, ale za to na drugi mam już obiad z głowy, bo będzie sałatka z grillowanego kurczaka. Oczywiście na grilla nie wystarczą same mięso i warzywa. Potrzebny jest jakiś pyszny sos i inne dodatki jak sałatki. Ja przyrządziłam między innymi mój ulubiony romesco, który zarówno pasuje na grilla jak i do sałatki. Grillowaliście dzisiaj(...)marynatę i dodaj kurczaka pokrojonego na kawałki. Wymieszaj kurczaka z marynatą. przykryj folią i marynuj najmniej 2 godziny lub przez noc. Namocz drewniane patyczki w wodzie. Rozpal grill. Nadziej mięso na szpikulce i grilluj około 10 minut, co i rusz przekręcając. Szparagi wrzuć na grilla lub obgotuj przez 4 minuty w lekko osolonej wodzie. Do miski wrzuć sałatę, rzodkiewki pokrojone

codojedzenia
Skrzydełka Hot Wings jak z KFC 923

szklanki mleka   Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej do panierowania olej do smażenia     *** Skrzydełka myjemy, osuszamy, odcinamy obojczyki a następnie każde skrzydełko dzielimy na dwie części *** *** Mięso przekładamy do miski, oprószamy przyprawami, mieszamy i odkładamy na około 1 godzinę *** *** Przygotowujemy ciasto: do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę i przyprawy. Całość ubijamy przez chwilę mikserem lub trzepaczką(...)masa będzie jednolita i napowietrzona (będą widoczne pęcherzyki powietrza) *** *** Mięso zalewamy ciastem i mieszamy dokładnie, aż każdy kawałek będzie nim pokryty *** *** Na talerz wysypujemy mąkę. Skrzydełka kolejno obtaczamy w mące i odkładamy na deseczkę. W garnku lub na wysokiej patelni rozgrzewamy olej. Skrzydełka smażymy przez około 12-15 minut *** *** Usmażone skrzydełka odsączamy na papierowym ręczniku *** *** Podajemy na ciepło, z ketchupem

Blog z Apetytem
Kolorowa zupa jarzynowa z pieczarkami i ryżem 153

koperku przyprawa warzywna łyżeczka ziół do pizzy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz do smaku Umyte skrzydełka włożyć do garnka i zalać do pełna zimną wodą. Gotować aż mięso będzie miękkie. Pieczarki umyć, pokroić w pół plasterki i wrzucić do wywaru razem z przepłukanym ryżem. Po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, następni pokrojony w paseczki(...)również odsączoną kukurydzę. Kiedy warzywa zmiękną, dodać przyprawę warzywną i zioła oraz posiekany koperek. Na końcu wlać śmietankę i po zagotowaniu wyłączyć. Doprawić pieprzem i jeśli to konieczne dosolić. Mięso z rosołu po obraniu ze skóry i kości można posiekać do zupy lub wykorzystać do past, pierogów lub krokietów

Czerwień i błękit
Bogracz z boczkiem, ziemniakami i papryką 179

sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę kroję w kostkę. Cebulę oraz boczek kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam boczek razem z cebulą. Dodaję łopatkę. Razem smażę około 10 minut. Mięso zalewam wodą. Dodaję paprykę ostrą oraz paprykę wędzoną. Gotuję około godziny. 2. Paprykę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa dodaję(...)mięsa. Gotuję około 20 minut. Na końcu do gulaszu dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję jeszcze przez 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą 180

Dania z wykorzystaniem mięsa drobiowego są bardzo szybkie w przygotowaniu. Teraz za oknem coraz piękniejsza pogoda więc trzeba korzystać i jak najwięcej czasu spędzać na wolnym powietrzu. A, że jeść coś trzeba to proponuję wam właśnie to danie, które można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem lub pieczywem. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka (około 500-600 razem) 2 łyżki masła(...)dodać przyprawy wymieszać i włożyć na około pół godziny do lodówki. Na rozgrzanym maśle lekko zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę dodać kurczaka podsmażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie podsmażone zalać bulionem i chwilkę gotować aż cześć bulionu się zredukuje. Wlać śmietankę, wsypać odsączoną fasolę. Na końcu gulasz zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie i ponownie zagotować. *Ilość

Ala piecze i gotuje
Kalafior z carry i kurkumą do kaczki lub bakłażana 195

sera feta - 2 łyżeczki jogurtu - sól - olej Kaczka: - 1 pierś z kaczki - 1 pomarańcza - 1 jabłko - sól - pieprz 1. Filety myjemy i osuszamy, nacinamy skórkę, uważając aby nie uszkodzić mięsa, oprószamy solą i pieprzem polewamy wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Mięso odkładamy do marynowania do lodówki na godzinę. Następnie wyciągamy kaczkę i obsmażamy na patelni po 3 minuty z każdej strony

Apetyczna babeczka
Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych 100

Ryż  Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem na większym ogniu, następnie gotowałem na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut. Wyjąłem mięso z zupy. Do wywaru dodałem przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę pokrojone w talarki. Włożyłem cebulę w całości, seler i różyczki kalafiora. Dodałem ekologiczną bulion drobiowy. Całość gotowałem(...)przez ok. 20 minut. Po 10 minutach dodałem do zupy pokrojone mięso, uprzednio oczyszczone ze skóry i kości. Na koniec dodałem do zupy posiekany koperek. Zaprawiłem śmietaną. Posypałem szczypiorkiem. Podałem z grzankami z bagietki

R'n'G Kitchen
Kaczka z chrupiącą skórką 123

czasu do czasu obrócić.Po wyciągnięciu z wody, osusz kaczkę np. za pomocą papierowego ręcznika.Wymieszaj w miseczce sól i pieprz, a następnie dokładnie natrzyj taką mieszanką mięso.Wysmaruj również całą kaczkę oliwą z oliwek.Włóż mięso do naczynia żaroodpornego grzbietem do góry i wstaw je do piekarnika nagrzanego do 220 st. C.Obróć kaczkę po ok. 45 min, posmaruj

Keto Przepisy
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 219

grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych przepisów. Kurczak to obecnie jedno z najpopularniejszych rodzajów mięsa w Polsce. Jest ono najczęściej kupowane i przygotowywane, chyba ze względu na dostępność, cenę i prostotę przepisów. Jeśli jednak dobrze dobierzecie dodatki i składniki to z bardzo prostych potraw, które(...)mieszamy, a następnie w przygotowanej marynacie obtaczamy umytego wcześniej kurczaka. Przekładamy go do zamykanego pojemnika i wkładamy do lodówki na całą noc. Dzięki temu przejdzie aromatem przypraw i jego mięso stanie się soczyste. Pieczemy go następnie na rozgrzanym ruszcie, aż będzie rumiany i miękki. Jeśli chcecie możecie go również przygotwać poza sezonem grillowym, po prostu upieczcie go w piekarniku (jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KALAFIOROWA Z GRZANKĄ I JAJKIEM W KOSZULCE 142

porcja rosołowa    sól    koperek + grzanka chleba z jajkiem w koszulce Wykonanie: Do garnka z wodą wrzucamy umytą porcję rosołową i gotujemy tak długo, aż mięso zmięknie. Następnie wyciągamy mięso i dodajemy umyte, obrane i pocięte warzywa ( por, seler, marchew) oraz umyte różyczki kalafiora. Solimy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie . Ś mietanę  wlewamy do miseczki mieszamy

Walijskie Pichcenie
Naleśniki z kurczakiem i warzywami 129

Składniki (na 1 porcję) - pół pora (ok. 59 g), - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - pół marchewki (ok. 52 g), - 1/4 papryki (ok. 38 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 150 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - jajko (ok. 50 g), - 1/2 szklanki mleka 2% (ok. 125 ml), - 1/4 szklanki mąki pszennej typ 500 (ok. 39 g), - 1/4 szklanki mąki(...)tartą marchewką, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i dusimy kilka minut. 3. Do warzyw dodajemy pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka i całość dusimy kilka minut. 4. Farsz mięso-warzywny doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i posiekaną natką pietruszki. 5. Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli. 6. Dodajemy do masy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Papryka zapiekana z kaszą 94

kaszy pęczak 1 wędzone udko z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki kaparów starta wędzona mozzarella sól, pieprz Przygotowanie Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania