mięso - 63110 przepisów (strona:1524/4208)

Pierś z kurczaka zapiekana z serem camembert 201

serem camembert. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ser camembert Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka pikantna mielona, czosnek granulowany, bazylia i oregano 1 łyżka oliwy do mięsa olej do smażenia Sposób przyrządzenia 1 Mięso umyć i oczyścić, pokroić na płaty. […] Artykuł Pierś z kurczaka zapiekana z serem camembert pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
szybkowar-pyszne gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów... 178

Składniki: kapusta biała 1 średnia, mięso mielone 50 dag, ryż ugotowany 3 woreczki, jajka 2 sztuki, przyprawy Harrisa Royal Brand 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg/miękkie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki z kapusty wyciąć głąb i we wrzątku sparzać(...)liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 40 minut, gołąbki

W Mojej Kuchni Lubię
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 213

Doskonała potrawa, w której kruchość mięsa łączy się z soczystym... Artykuł SCHAB ZE ŚLIWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką 196

koncentratu bulionu warzywnego lub drobiowego Krakus 1 szkl  wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: klopsiki: Małe pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy na oliwie. Mięso mielone wołowe łączymy w misce z jajkiem i namoczoną lekko bułką tartą. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy. Z mięsa robimy kulki do których do środka wkładamy po ćwiartce obsmażonej

Bon appetit mon amie
Zupa fasolowa z kurkami -czyli wszystko do jednego garnka 161

fasoli mung 250 g zielonej fasolki, u mnie mrożona 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 10 cm pora 250 g kurek 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki 250 g mięsa z gotowanego kurczaka 150 ml śmietanki sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy Fasolę mung namocz na godzinę. Użyłam czerwoną i ta wydaje mi się twardsza(...)dodaj kurki, zieloną fasolkę i pokrojonego w krążki pora. Smaż przez 3 minuty, następnie dodaj do zupy. Gotuj zupę przez 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę mung i kawałki mięsa z kurczaka. Wlej śmietanę, dopraw zupę solą, pieprzem i zagotuj. Przed podaniem posyp zupę natką pietruszki. Podaj z chlebem. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Pikantny gulasz po meksykańsku 196

puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 papryczki chilli 1 duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, oregano, kumin olej 1. Mięso, paprykę, paprykę chilli i cebulę kroimy w kostkę.  2. Na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i paprykę, paprykę chilli, smażymy chwilę

Szefowa kuchni
Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim 274

Wylać do miski, nakładać na rozgrzaną patelnię. Podawać ze śmietaną lub ulubionym sosem. Sos myśliwski: 1 kg mięsa mielonego wołowego 1 duża cebula 100 g suszonych grzybów- zmiksowałam na drobno (niczym proszek) 3 ogórki kiszone 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku Woda Sól Pieprz czarny mielony Papryka słodka mielona Przygotowanie Cebulę i ogórki kroimy(...)bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i grzyby suszone. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną

ClauditteMissCooking
Gulasz z cielęciną i kaniami 180

Domowy gulasz z delikatnym mięsem cielęciną i moimi ulubionymi grzybami kaniami potocznie nazywanymi sowami.Jesienne rozgrzewające danie które szybko znika. 4 grzyby kanie 2 marchewki 30 dkg cielęciny 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 6 pomidorków koktajlowych 1 papryka zielona 1 łyżeczka curry 1/4 szklanki śmietany 30 % sól, pieprz estragon świeży, bazylia świeża 1 łyżeczka mąki pszennej olej rzepakowy Grzyby kanie(...)dalej przesmażam około pięć minut. Dolewam bulion drobiowy i duszę na wolnym ogniu koło 30 minut. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję na kawałki. Dodaję do mięsa, dosypuje przyprawę curry i duszę dalej około 15 minut. Pod koniec dodaję pokrojone pomidorki. Mąkę rozrabiam w śmietanie i dodaję do gulaszu, doprawiam estragonem i bazylią świeżą. Gulasz zagotowuję

wesoła kuchnia
Pulpety w sosie pomidorowym. 183

długo nam wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki) 1 bułka 1 jajko 1 łyżka cebuli prażonej sól, pieprz,papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany 1 łyżka majonezu bułka tarta do obtoczenia pulpetów olej(...)smażenia Sos: 2 szklanki bulionu 1 szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz kilka listków świeżej bazylii (nie koniecznie) Wykonanie: Bułkę namoczyć żeby napęczniała. Do miski wrzucić mięso, dodać jajko, majonez, cebulę, przyprawy oraz odciśniętą bułkę. Wszystko razem dobrze wyrobić ręką. Następnie uformować małe pulpety, każdy obtoczyć w bułce tartej. Pulpety podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Kiedy będą rumiane zalać bulionem

Agusiowe smakołyki
Szynka pieczona z lubczykiem na kanapki 170

oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki lubczyku 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki ostrej papryki 4 ząbki zmiażdżonego czosnku Sposób wykonania: Mięso myjemy, suszymy i nacieramy wszystkimi składnikami marynaty. Odkładamy na kilka godzin (na noc) do lodówki. Szynkę pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w temperaturze 200°C przez 1/5 godziny(...)Kroimy gdy mięso ostygnie

Qchnia po prostu
DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 166

ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie

Martyna Cooks
Indyk w sosie w zielonym sosie curry 160

Smacznego Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać pastę curry i chwilkę smażyć aż poczujecie jej intensywny zapach. Cebulki drobno posiekać i dodać do woka razem z pokrojonym w paseczki mięsem, pokrojoną drobno chilli. Smażyć mieszając do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wywar i mleczko kokosowe. Od fasolki odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, oczyścić

Kuchnia Pokoleń
Risotto z ośmiornicą 197

Dzisiaj przenosimy się do słonecznych Włoch. Ośmiornica jest we Włoszech popularnym składnikiem potraw. W przeciwieństwie do większości owoców morza, zyskuje ona podczas mrożenia. Jej mięso kruszeje, dzięki czemu łatwiej je ugotować. Czas gotowania ośmiornicy, to kwestia sporna, bo spotkałam się z opinią, że na 1 kg ośmiornicy, gotujemy ją 60 minut. Innego zdania są Hiszpanie, którzy twierdzą(...)ośmiornicy od razu do wrzątku, tylko kilka razy zanurzają na kilka sekund i wyciągają. Zabieg ten nazywany jest "straszeniem ośmiornicy". Co ma na celu? Nic innego, jak sprawienie, że mięso nie będzie gumowate. SKŁADNIKI 1 mrożona ośmiornica (o wadze 1 kg) 3 liście laurowe 300 ml koncentratu bulionu warzywnego Krakus 1 cebula 4 cienkie łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku

Passions hobbies life
WARZYWNA Z KURCZAKIEM I RYŻEM 167

Dietetyczna zupa to idealne rozwiązanie nie tylko dla osób na diecie. Jesienną porą musimy bardziej uważać na nasze zdrowie. Ciepłe zupy na świezych warzywach i białym mięsie idealnie wpływają na nasz organizm.  Dziś polecam właśnie taką , zdrową i lekką zupę , na bazie świeżych brokuł, kalafiora i marchewki z filetem z kurczaka. Polecam i życzę smacznego.  SKŁADNIKI(...)natki pietruszki 8 łyżek ryżu białego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki vegety 1 kostka rosołowa 4 liście laurowe 3 ziela angielakie PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlewam wodę dodaję mięso. Następnie dodaję przyprawy. Gotuję ok 20 min,dodaję selera. Marchewkę obieram i kroję w kostkę.  Kalafiora myję i dzielę na różyczki. Brokuła myję i dzielę na różyczki.  Dodaję

Gotowanie Patki
Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami 321

Składniki: 30 dkg mięsa wołowego 30 grzybów leśnych, waga po obraniu 2 marchewki po kawałku selera i pora 1 mała pietruszka 1/2 szklanki czarnej soczewicy sól, pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić … Czytaj dalej Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami

czarrna od kuchni