mięso - 63110 przepisów (strona:1527/4208)

Smażony kalafior z ajvarem 230

często, bo wiadomo trzeba dbać o linię Smażony kalafior z ajvarem Jeśli już robię smażone warzywa to zazwyczaj serwuję je tylko z sosem. Nie podaję do tego typu warzyw mięsa czy innego rodzaju dodatków, gdyż są one zbędne. Bardzo fajnie z soczystym kalafiorem sprawdza się sos ajvar. Ajvar, jest sosem wykonanym z pieczonej papryki, bakłażana i czosnku. Wywodzi się(...)serbskiej. A ja co roku zajadam się nim w Chorwacji Jeśli już mówimy o tym sosie, to warto koniecznie, dla tych którzy nigdy go nie próbowali, podać go z mięsami z grila. Tak też jest on podawany w Chorwacji, w bułce z grilowanym cevapi. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz

mecooks
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 264

czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli  1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz   Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój na mniejsze kosteczki. Papryczkę chilli umyj , pokroić drobno i jeśli chcesz mieć(...)włóż pokrojoną papryczkę chilli. Posyp nasionami kminku i smaż przez kilka minut. Następnie dodać paprykę czerwoną pokrojoną i lekko poddusić ok. 15 minut na małym ogniu. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso potłuczone wysmaruj musztardą, posyp startym serem. Ułóż na serze farsz paprykowy i ciasno zwiń. Rulony zepnij wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym , posyp zmielonym kolorowym pieprzem i kminkiem. Piecz

Różne smaki w kuchni
Karkówka pieczona w kiszonej kapuście 219

Składniki: 1 kg karkówki 1,5 kg kapusty kiszonej 30 dag boczku wędzonego (surowego) pikantna przyprawa do grilla Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości około 1cm, lekko rozbijamy i oprószamy przyprawą do grilla. Odstawiamy na parę godziny (np. na noc). Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy połową kapusty a na niej układamy plastry mięsa. Karkówkę

Qchnia po prostu
Zapiekanka z łososia – Angie gotuje – odc. 2 203

Dziś zapraszam Was na rybkę. Tym razem ulubiona przez wszystkich pomarańczowa ryba, o małej ilości ości, które łatwo namierzyć i wyciągnąć z dość zwartego mięsa. Możecie już łatwo zgadnąć co przygotowałam. Moi Mili, voila! Zapiekanka z łososia. Moja zapiekanka z łososia jest inna, niż te, które znacie. Rybę zapiekam z pomidorkami koktajlowymi w masie z jajek i śmietany doprawionej koperkiem(...)łyżka oliwy sól pieprz sok z cytryny 100g kaszy pęczak pomidorki koktajlowe i szczypior (do podania) Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć ości (np. za pomocą pęsety). Połowę mięsa ryby pokroić w kostkę 2×2 cm. Pozostałą rybę zmiksować z jajkami i śmietaną, najlepiej w blenderze z końcówka do rozdrabniania. Zmiksowaną rybę wymieszać z koperkiem, resztą pokrojonej w kostkę

Dietolog
Ciasto z jabłkami last minute 199

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Domowe gołąbki z ryżem i mięsem. 221

ydzień temu zrobiłem pyszne gołąbki. Na pewno będą Wam smakowały. Zapraszam po przepis :  Składniki : 1 duża główka kapusty 1 kg ryżu 2,5 l wody 1 kg mięsa mielonego 1 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól   1/2 szklanki oleju Sposób wykonania :   K apustę parzymy około 10 minut w gotującej wodzie, najlepiej pojedyncze liście(...)wtedy szybko nam zmiękną. Do garnka wlewamy wodę , wsypujemy ryż i gotujemy, aż będzie miękki, około 20 minut. Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem połowy naszego oleju. Następnie wsypujemy je do ugotowanego wcześniej ryżu. Kiełbasę kroimy na desce w drobną kostkę i smażymy resztą naszego oleju na patelni. Gdy już nam się zarumieni także wsypujemy do ryżu. Cebulę kroimy

Przepisy i porady kulinarne
Piegowate mielone 274

Została mi odrobina farszu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić z niego kotletów. Dodałam bułkę i jajko i wyszył bardzo dobre kotleciki mielone. PIEGOWATE MIELONE Składniki: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego garść grzybów mun 1/2 pora 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej (+ trochę do panierowania) sos sojowy lub sól do smaku pieprz do smaku smalec do smażenia Przygotowanie(...)Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski i obsmażamy na oleju. Pora kroimy w pióra.  Mięso mielone łączymy z porem, grzybami oraz lekko namoczoną bułka tartą i jajkiem. Dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego lub odrobinę soli do smaku a także szczyptę pieprzu. Wszystko wyrabiamy na jednolita masę, dzielimy na kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, a potem

Bon appetit mon amie
Grillowane skrzydełka i papryczki padron 218

rusz wychodzić na świeże powietrze. Przyrządziłam dzisiaj grillowane skrzydełka i papryczki padron. Grillowane skrzydełka lubię dopiero od jakiegoś czasu. Zawsze mi się wydawało, że w nich mało mięsa, a więcej skóry. Gotowane w ogóle do mnie przemawiają ale grillowane skrzydełka jak najbardziej! Skrzydełka jak zwykle zamarynowałam. Późnym…naprawdę późnym wieczorem…dobiegała dwudziesta trzecia i nagle przypomniało mi się(...)jutro będę grillować skrzydełka. Zawsze staram się marynować mięso przez noc aby dobrze przeszło przyprawami, ale dwie godziny też wystarczą. Pewnie by się nic nie stało jakbym zaczekała do rana…Ale wiadomo rano w sobotę leżę dłużej w łóżku, a potem zaraz trening, więc nie dane mi pamiętać co mam przygotować na obiad . Lubicie papryczki padron

codojedzenia
Klopsiki w sosie cebulowo - serowym 156

znudziły ci się kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm   Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub  drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka mąki sól, pieprz(...)Bułkę namoczyć w mleku następnie odsączyć, dodać do mięsa mielonego wraz z jajkiem, solą i pieprzem (soli bardzo mało, ponieważ kostka rosołowa i serek mają w sobie sól). Długo wyrabiać aż masa się zwiąże, następnie uformować małe pulpeciki. W garnuszku ugotować dwie szklanki wody wraz z kostką rosołową dodać do nich pulpeciki i gotować na małym ogniu 10 minut

Jadło i czytadło
Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem 206

oliwy i octu jabłkowego. Szpinak w tym roku królował na mojej działce, nie spodziewałam się, że będę zbierać świeże listki całe lato i jesień. To idealna sałatka ziemniaczana do mięs z grilla. Ta lekka sałatka ziemniaczana jest bez majonezu. Polecam inne przepisy na sałatki ziemniaczane: – sałatka ziemniaczana z parówką Amatorzy sałatek tutaj znajdą przepisy na różnorodne sałatki. Sałatka ziemniaczana(...)wlewamy 50 ml oliwy, oraz ocet jabłkowy. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie ją mieszamy, na koniec dodajemy pomidorki koktajlowe. Smacznego! Ta sałatka ziemniaczana ze szpinakiem, będzie idealna do mięsa z grilla. The post Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśnikowe świderki bolognese z sosem beszamelowym 459

powstały te faszerowane ruloniki.  Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 300g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia, oregano Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g żółtego sera sól(...)pieprz, czosnek granulowany,  1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.  2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone, cebulę i marchewkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory w puszce. Dusimy przez około 20 minut do odparowania wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy.  3. Na całej powierzchni naleśników

Szefowa kuchni
Syrop z dyni do kawy 252

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym 174

bądź razie ;-). Pulpeciki wyszły delikatne, idealne dla dzieci, nie są smażone, tylko gotowane w bulionie warzywnym. Młoda wcięła jednego, bardzo jej smakowały :-) Miłego piątku Wam życzę :-))) Składniki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka 1 czerstwa kajzerka 1 jajko L 2 ząbki czosnku 1 większa marchewka natka pietruszki 1/2 łyżeczki słodkie papryki szczypta kurkumy sól pieprz pęczek koperku(...)łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki mąki bulion 1. Kajzerkę moczę chwilę w wodzie lub odrobinie mleka. Odciskam.W misce mieszam wszystkie składniki na pulpeciki (mięso, przyprawy, natkę pietruszki, bułkę i jajko). Formuję pulpeciki, ja zrobiłam takie średnie. 2. Do wrzącego bulionu wrzucam startą na tarce marchewkę, wkładam delikatnie pulpeciki. Garnek przykrywam pokrywką i gotuję pulpeciki około 20 minut co jakiś czas

kruche babeczki
Aromatyczne pieczone kotlety 194

Potrawy z mięsa mielonego są obecne chyba w każdej kuchni na całym świecie. Z różnych rodzajów mięs, w różnej postaci, ale są. Na polskich stołach kotlet mielony króluje, dzieląc się dominacją ze schabowym. Mielone, czy klopsiki- uwielbiam i wprost ubóstwiam je modyfikować. Dla tych, którzy nie przepadają ze względu na ciężkostrawność smażonych potraw, mam propozycję kotletów pieczonych w piekarniku

Pichceniomania
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 182

ziemniaków 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 4 średnie ogórki kiszone 1 cebula 3 jajka 200 g śmietany 18% 15 dkg żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w 0,5 cm plasterki. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso

Krokusowy Dom

Proponowane wyszukiwania