mięso - 63110 przepisów (strona:1534/4208)

kotleciki z quinoa i cukinii 224

masz ochoty na mięso albo cierpisz na notoryczny brak czasu na jutrzejszy obiad zrób kotleciki z komosy ryżowej z dodatkiem cukinii, są bardzo zdrowe i są świetną alternatywą dla mięsa. Połączenie komosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie  kukurydzianej lub mąki

Wylizany Rondel
Kremowe lody śmietankowe z dwóch składników 212

Składniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do

Korniszonki
Koktajl malinowy bez pestek 258

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Biryani z kurczakiem / Chicken biryani 306

kurczaka tikka masala , czy kormę z jagnięciną , pyszności! Scroll down for recipe in English Biryani z kurczakiem (4-6 porcji) Składniki na biryani: 3 szklanki ugotowanego ryżu 1 kg mięsa z podudzi kurczaka, pokrojonego w kostkę 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 3 cm kawałek świeżego imbiru, startego na tarce 2 ziarenka kardamonu

karmelowy
Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy 312

różnych dań. Poniżej kilka inspiracji do czego można go wykorzystać: Pulpety z indyka z cukinią w pomidorowym sosie Zapiekane kluski z jarmużem i cukinią Pulpety z kaszy jaglanej z mięsem i warzywami Zapiekane naleśniki z mąki ryżowej Kluski z cukinią i białym serem Warzywne mini pizze na spodzie z polenty Zapiekane muszle z dynią i serami Lazania z cukinii(...)mięsem Zapiekanka makaronowa jak plaster miodu Kremowa polenta z ratatouille i wiele, wiele innych The post Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Pierś z indyka w SOSIE PIERNIKOWYM 238

Mięso w połączeniu z pierniczkami? Nie wierzyłam że może to być tak pyszny smak. Ciężko go opisać, jednak przez długi czas będzie mi towarzyszył i na pewno powtórzę to danie. Soczysty i kruchy indyk, a do tego bardzo aksamitny sos piernikowy, którego sekret tkwi w odpowiednich przyprawach. Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce(...)pierniczki zetrzyj na tarce lub pokrusz. Dodaj do nich mleczko kokosowe, ciepłą wodę, sos sojowy, imbir, gałkę muszkatołową, sok z cytryny oraz szczyptę soli. Całość dokładnie zblenduj. Kiedy mięso będzie gotowe polej je sosem piernikowym. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane

Via Gusto
EKSPRESOWY MAKARON ZE SCHABEM I SERKIEM MASCARPONE 186

serka mascarpone, 2 plastry schabu, mała cebula, suszona natka pietruszki, curry, papryka słodka, bazylia, sól,  pieprz, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, odcedzam. Mięso kroję w paski, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Kiedy mięso lekko się przyrumieni dodaję ser i przyprawy - sól, paprykę, bazylię i natkę pietruszki. Trzymam

JejKuchnia
Marokański Tagine z kurczakiem i warzywami 214

powrotem będzie sypki.  Sypki kuskus przełożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować przez 20-25 minut. Na oliwie podsmażyć warzywa pokrojone w równe kawałki i mięso razem z przyprawami - ras el hanout, zatharem i kuminem. Całość posolić i przełożyć do posmarowanego oliwą naczynia - tagine.  Warzywa i mięso piec przez 45-60 minut (w zależności od wielkości

Kuchnia Bon Appetit
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 203

Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100

Korniszonki
Makaron ryżowy z warzywami z woka 247

zapamiętać jedną ważną zasadę. Przed przystąpieniem do smażenia wszelkie składniki muszą być już pokrojone. Kiedy zaczniemy gotować nie będzie już na to czasu. Kolejność dodawania jest jedna – najpierw mięso oraz twarde warzywa a na końcu te składniki, które są najmiększe. W ten sposób możecie przygotować wiele potraw. Ja zapraszam na smażone warzywa z kurczakiem oraz makaronem ryżowym. Do dzieła(...)złoty kolor dodajemy marchew i fasolkę. Smażymy wszystko razem około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę oraz brokuł. Smażymy kolejne 7 minut. Doprawiamy lekko pieprzem oraz czarnuszką. Do warzyw i mięsa dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Dekorujemy posiekaną dymką. Smacznego! A czy Wy przygotowujecie takie dania z woka? Jeśli tak to dajcie znać jakie w komentarzach

Życie ze smakiem
Łopatka w słoju 255

słoik WYKONANIE Łopatkę kroimy w kostkę 3 lub 4 cm peklujemy i przyprawiamy, odstawiamy do lodówka na 24 h. Po tym czasie dolewamy 100 mil.wody i wyrabiamy aż mięso wchłonie wodę. Na dno słoika dajemy listek laurowy i ziele angielskie wkładamy w słoik mięso ściśle wlewamy 40 mil wody i 4 g żelatyny zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy w odstępach

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
LETNI KAPUŚNIAK NA PIERSI Z KURCZAKA 194

szkl. kaszy pęczak ziele angielskie liść laurowy sól pieprz majeranek Wykonanie : Pierś zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie do mięsa dodajemy pęczak oraz pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy pierś jest miękka wyjmujemy ją na talerzyk, a po ostygnięciu kroimy w dużą kostkę, i ponownie wrzucamy do zupy. Kapustę szatkujemy zalewamy(...)wodą i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie przekładamy do bulionu z mięsem i warzywami. Doprawiamy do smaku przyprawami, i gotujemy całość około 10 minut, aby smaki wzajemnie przeszły

Walijskie Pichcenie
Kurczak duszony w białym winie 186

Składniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka(...)dusić ok 40 min w 160 st C.  Na końcu do sosu dodać śmietanę, włożyć mięso jeszcze na ok 10 min do pieca i gotowe.. smacznego

Gaździnka warzy
Fasolowe klopsiki w warzywach 267

Delikatne i miękkie klopsiki przygotowane z białej fasoli podane z warzywnym sosem. Smaczne i wegetariańskie danie, które pomimo tego, że przygotowane bez mięsa jest bardzo sycące. Klopsiki smakują idealnie z sosem przygotowanym ze świeżych, wakacyjnych warzyw. KLOPSIKI Z FASOLI: 400 g fasoli biały jaś 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 3 łyżki otrębów owsianych 1/4 szklanki mąki pszennej(...)fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano razem z rozgniecionym czosnkiem. Ugotowane ziarna fasoli wystudzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku razem z uprażoną cebulą. Żeby masa była bardziej gładka można zmielić dwa razy. Do zmielonej fasoli wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i otręby. Połączyć przyprawiając pieprzem

https:KKuchniaMniam
Wieprzowina po chińsku 564

Dziś coś dla wielbicieli kuchni chińskiej. Bardzo proste danie, a zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam, bo naprawdę warto spróbować :) Przepis znaleziony  tutaj . Składniki: 500g

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania