mięso - 63110 przepisów (strona:1534/4208)

Pasztet warzywny z pomidorową salsą – dieta dr Dąbrowskiej 725

Pasztety można zrobić z różnych składników, nie tylko z mięsa. Ostatnio popularne są pasztety warzywne. Pasztet warzywny na diecie dr Dąbrowskiej jest tylko z samych dozwolonych warzyw i przypraw. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pomidorowa salsa trochę zaostrza jego neutralny smak. Składniki: – 1/2 małej kapusty białej(...)marchewkę, por, cebulę i 1/2 kalafiora. Odcedzić i wycisnąć warzywa przez gazę, aby nie miały za dużo wody. – Warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. – Połowę surowego kalafiora zetrzeć na tarce i dodać do warzyw. – Wymieszać z przyprawami, doprawić solą, pieprzem. – Pasztet przełożyć do blaszki wyłożonej papierem

To co kocham
SZYBKI OBIAD- MAKARON Z PIERSIĄ KURCZAKA I PIECZARKAMI 308

makaron al dente, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać olej. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodając sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Pod koniec smażenia mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dalej smażyć. Do usmażonego mięsa z pieczarkami dodać ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać

Zrób to smacznie
Zapiekanka gyros z ryżem 214

mnie keczup z cukinii olej do smażenia Ryż ugotować i dobrze osączyć. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę i oprószyć solidnie przyprawą gyros. Odstawić na ok 30 minut aby mięso przeszło przyprawami, można też na dłużej. Potem mięso usmażyć na oleju. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w średnią kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w średnią kostkę. Ser żółty

Monia miesza i gotuje
Udźce kurczaka pieczone z ziemniakami i pieczarkami w majeranku 155

kurczaka 12 szt. ziemniaków 20 szt. pieczarek (niedużych) 4 łyżki suszonego majeranku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki oleju 1 łyżka masła sól Sposób wykonania: Mięso nacieramy 3 łyżkami majeranku, zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką i solą. Polewamy 2 łyżkami oleju i odstawiamy do lodówki na godzinę (lub na noc). Umyte ziemniaki (nieobrane) nacinamy co parę milimetrów uważając(...)przeciąć je w całości. Mięso, pieczarki i ziemniaki wykładamy na blachę. Ziemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z  sałatką szwedzką

Qchnia po prostu
Pierogi z mięsem 143

ugotowaniu rosołu wołowo- drobiowego, postanowiłam wykorzystać mięso z niego i ulepiłam pierogi z mięsem. Składniki i przygotowanie: ciasto: przepis na ciasto znajdziesz tutaj farsz: przepis na farsz znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 282

całość tyle zachodu, przyswajamy całkiem godziwy "fast food". Jednym z najstarszych lokali serwujących hamburgery w USA jest restauracja Louis Lunch w New Haven , w stanie Connecticut  gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania(...)octem i syropem klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy kapustę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do czasu użycia 4. Upieczone bułki przekrawamy, lekko grillujemy w piekarniku, smarujemy majonezem, nakładamy porcję mięsa, porcję surówki, plasterek ogórka kiszonego, wierzch bułki również smarujemy delikatnie majonezem i przykrywamy 5. KONSUMUJEMY

Słodki Kompromis
Pieczone kotlety z kaszą gryczaną i fetą 117

obiadów, które po przygotowaniu, robią się same, a samo przygotowanie zajmuje mało czasu. Czyli coś dla zabieganych i dbających o to, co na talerzu. 2 porcje: 400 g mięsa mielonego 1/2 małej cukinii ok. 100 g sera feta 5 łyżek drobnej kaszy, np. jęczmiennej lub łamanej gryczanej niepalonej kolendra mielona i sól do smaku 1 łyżka oliwy Mięso doprawiamy. Cukinię

Kucharzyca
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 1299

papryka Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, słodką oraz ostrą mieloną papryką, dodać łyżkę oleju i odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć. 2. Selera pokroić w plasterki, ananasa i ser żółty w kostkę, a pora w półplasterki. Pora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone mięso połączyć z selerem, porem, odsączoną kukurydzą

Kuchnia domowa Ani
Kokosowa zupa z pulpecikami rybnymi, makaronem chow mein i limonką! 163

dużym rondelku lub woku, podsmaż na oleju czosnek i imbir. Zalej około 2 litrami wrzątku, dodaj boczniaki, wołowinę, chilli, pokrojony w paski fenkuł i pietruszkę. Całość gotujemy do miękkości mięsa. W między czasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Następnie robimy pulpeciki. - 500 g filetów z mintaja ( lub innej białej ryby) - 1/2 szklanki kaszy manny - 1 łyżka mąki kokosowej(...)jajka - sól, pieprz - mąką do obtoczenia pulpecików. Mięso z ryby rozdrobnij (np. w maszynce lub blenderem), dodaj jajka, mąkę kokosową, kasze mannę, sól i pieprz, całość wymieszaj. Formuj pulpeciki, obtaczaj w mące i dodawaj do lekko gotującego się wywaru. Całość przykryj i gotuj 5- 8 minut.  Dodaj mleko kokosowe, sok z limonki (do smaku, wedle uznania), świeżą natkę kolendry

SMYKWKUCHNI
Ramen rosół orientalny 198

dodaj do całości włoszczyznę, obrany i pokrojony imbir, czosnek i szalotki oraz trawę cytrynową, grzyby i kolendrę. Dopraw całość solą oraz pieprzem. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wywar odcedź na sicie. Dodaj do niego sok z limonki, dopraw ponownie solą i pieprzem (jeśli jest taka konieczność). Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój drobno szczypiorek(...)mięso z rosołu. Moja propozycja podania (jak na zdjęciach): porcja makaronu kurczak grzyby mun kiełki fasoli mung kiełki pora posiekany drobno szczypior i świeża kolendra (jeśli lubisz) kilka kropli jasnego sosu sojowego Smacznego

Garniec Magalie
Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew 272

zrobi ten gulasz praktycznie za Ciebie, szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Gulasz z indykiem, dynią i papryką (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 400 g mięsa z indyka (1 mała pierś), pokrojona w dużą kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1 czerwona papryka

karmelowy
Gotowanie na parze – porady dla początkujących 411

odpowiedniej ilości wody – poziom wody nie może dotykać do dna sita, jednak zbyt mała jej ilość może doprowadzić do przypalenia garnka lub zniszczenia parowaru elektrycznego. Gotując na parze mięso warto zamarynować je kilka godzin wcześniej, aby potrawa przesiąkła smakiem przypraw. Przygotowując posiłek w parowniku wielopoziomowym należy pamiętać, że produkty znajdujące się w dolnym pojemniku będą gotowe szybciej od tych(...)znaczenie. Wspaniałym pomysłem jest dodanie do wody w garnku parowym świeżych ziół, które wzmocnią smak potrawy. Wodę można również zamienić na domowy bulion, co doda aromatu gotowanym na parze mięsom. Więcej praktycznych porad na temat tego jak gotować na parze można znaleźć w tym artykule na blogu Garneczki .   Artykuł sponsorowany, redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA PIECZARKOWA 156

liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, 2 łyżki masła, garść posiekanej natki pietruszki, 1-1,2 l wody. 80-100 ml śmietanki 30%. Dodatkowo: ugotowany makaron. Przygotowanie: Mięso zalewam wodą, dodaję ziele angielskie i liścia laurowego, gotuję na niedużym ogniu około 20 minut. Do mięsa dodaję pietruszkę, pora, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz odrobinę soli i pieprzu, gotuję

JejKuchnia
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY 154

smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ Sos: 1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka oliwy  1 łyżka majonezu  1 łyżeczka miodu curry sól pikantna że sklepu  https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać curry i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać, można odstawić do lodówki na 1/2 godziny.  Po tym czasie mięso przesmażyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Kaszotto z warzywami i kurczakiem 161

łyżka przyprawy do kurczaka Galeo Wykonanie : Piersi myjemy i osuszamy, następnie kroimy w kostkę.Następnie nacieramy je przyprawami i odstawiamy na 10 minut. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej,przekładamy mięso,dodajemy startą marchewkę na dużych oczkach i różyczki kalafiora, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem tak około 10 minut tak aby mięso i kalafior lekko zmiękły, następnie dodajemy odsączoną

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania