mięso - 63110 przepisów (strona:1536/4208)

Makaron na obiad zawsze się sprawdzi 139

sprawdzi! Masz mało czasu, pracujesz od rana do wieczora, to pomysł na szybki obiad jest jak znalazł dla ciebie i twojej rodziny. Zrób makaron z sosem pomidorowym z mielonym mięsem. Makaron można przyrządzić na tysiąc smacznych dań. Tradycyjny sos bolognese można podać z oliwkami. Sos boloński to moja deska ratunkowa. Mała porcja mielonego i makaron na obiad to szybka alternatywna(...)smaku 1 łyżka oliwy 2 łyżki natki pietruszki, opcjonalnie 3 łyżki parmezanu do posypania 300 g świeżego makaronu fettuccine Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj zmielone mięso i smaż aż przestanie być czerwone. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną bazylię i pomidory. Dopraw sos solą i pieprzem, wlej bulion i gotuj przez 25 minut. Ugotuj makaron aldente

codojedzenia
Fusilli w kremowym sosie, z brokułami i kurczakiem... 165

osoby i 3 dzieci) 300g makaronu fusilli 1-2 łyżki oliwy 1 cebula, drobno posiekana 300ml smietanki 36% 1 łyżeczka mieszanej przyprawy w rodzaju 'Podravka' lub 'Kucharek' 1.5 szklanki mięsa z kurczaka, ugotowanego i drobno pokrojonego* 1.5 szklanki różyczek brokuła 3 czubate łyżki startego drobniutko Parmezanu sól i pieprz, do smaku Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu - we wrzacej, osolonej(...)gotowania. Podawaj od razu.    * Najlepszy jest mało doprawiony kurczak. Taki z rosołu, czy zupy. Albo resztki upieczonego tylko z odrobina soli i przypraw. Mocno doprawione, ostre mięso zmieni smak całości

Lejdi of the house
Puplety w sosie koperkowym 198

Szybki, domowy obiad. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i gotowaną marchewką. Pulpety można też zapakować na wynos do pracy i zjeść razem z surówką. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo - wołowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki, 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Liści laurowy i ziele angielskie Przygotowanie: Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko mieszamy dokładnie

Lena Gotuje
Schab pomidorowo - kokosowy duszony z cebulą. Dieta szybka przemiana - faza III 132

kokosowego sól, pieprz słodka papryka w proszku suszone oregano Wykonanie: pokrojone kotlety rozbić pod płatem folii spożywczej. Posolić, oprószyć pieprzem i sowicie posypać oregano Odstawić na kilkanaście minut porcje mięsa obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przełożyć do rondla. Na tej samej patelni zeszklić pociętą cebulę. Przełożyć do rondla. Resztki z patelni zalać odrobiną wody, zeskrobać i dołożyć do rondla(...)zawartość rondla zalać mlekiem kokosowym i przecierem pomidorowym. Użyłam domowego, dość skoncentrowanego przecieru pomidorowego. W razie czego smak możesz podrasować dodatkiem łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić mięso do miękkości. Grube kawałki schabu koło 45 minut, te cienkie wystarczy 30 minut podałam z pieczonym batatem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku. 136

bułki tartej 6 łyżek sezamu olej do smażenia   Każdą pierś delikatnie natnij tak, aby można było ją rozłożyć na tzw. motylka. Tak przygotowane kawałki mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozklep tłuczkiem.   Każdy plaster mięsa dopraw solą i pieprzem. Następnie ułóż na każdym po cztery cienkie plastry mozzarelli, pomidora suszonego

kuron.com.pl
Roladki schabowe z niespodzianką 339

plastry schabu 1 ogórek kiszony 2 plasterki szynki bez mleka domowy sos tysiąca wysp 1 jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe. Mięso smarujemy sosem tysiąca wysp i układamy na nim plasterki szynki i ogórka pokrojonego w słupki. Mięso zawijamy ściśle i przebijamy wykałaczką. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy

Dieta bez mleka
Pieczeń z indyka z sosem musztardowo – kurkumowym 154

kupy się trzymało Wkładamy do wygrzanego do 200 C piekarnika , zmniejszamy po 5 minutach temperaturę do 170 C i pieczemy około 1,5 godziny , w zależności od wielkości kawałka mięsa , a także od piekarnika , bo każdy nieco inaczej piecze . Pieczemy z termoobiegiem , włączona góra i dół . Warto co jakiś czas podglądać , czy skórka zbytnio się nie przypieka , gdyż dodatek miodu

Ogrodnik w podróży
Prosta pieczeń wołowa 332

Soczysta pieczeń wołowa , która rozpływa się w ustach! Z mięsa wołowego oraz prostej marynaty wyczarujesz najlepszą pod słońcem pieczeń. Poznaj mój sposób i odkryj na nowo smak najlepszej wołowiny. Zapraszam. Jeśli lubisz piec mięso, to zapewne spodoba Ci się też mój przepis na prostego kurczaka pieczonego

AniaGotuje.pl
Bigos 126

czasach gdy nie było lodówek, zrobienie bigosu oznaczało przedłużenie trwałości mięsa. Po świniobiciu robiono kiełbasy i wędzonki, a resztki gotowano z ulubionym warzywem Słowian, czyli kapustą. Gotowy bigos wkładano do specjalnej beczki (faski) i zakopywano w ziemi. W taki sposób bigos mógł być przechowywany kilka miesięcy. Bigos, jak chyba każda tradycyjna potrawa, ma tyle wersji ilu kucharzy. Każdy ma własny(...)sposób na połączenie kapusty, mięsa, kiełbasy i innych dodatków tak, aby finalnie powstał idealny bigos. Powinien być dość kwaśny, aromatyczny, z dodatkiem wędzonych śliwek, leśnych grzybów i czerwonego, wytrawnego wina. Najważniejszym etapem przygotowania bigosu jest jego gotowanie. Im dłużej trwa, tym lepszy efekt uzyskamy. A wy, jaki macie patent na przygotowanie idealnego bigosu?   Składniki: 1,5 kg kapusty kiszonej

Smakowity Blog Kulinarny
Drobiowe klopsiki zapiekane z makaronem z cukinii 131

danie może stanowić pyszny obiad, lunch do pracy czy nawet ciepłe danie na spotkaniu z przyjaciółmi. Składniki: 4 cukinie średniej wielkości sok z połowy cytryny 1/2 kg mielonego drobiowego mięsa 1 cebula, pokrojona w drobna kostkę i podsmażona na patelni 2 ząbki czosnku, pokrojonego w cieniutkie plasterki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 10 dag fety 2 łyżki drobno posiekanej(...)koperku jajko 2 łyżki tartej bułki pomidory z puszki – krojone sól, świeżo zmielony czarny pieprz, pół łyżeczki kminku, łyżeczka wędzonej papryki masło do wysmarowania naczynia Przygotowanie: Przygotowujemy klopsiki. Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę, kminek, szczyptę soli oraz pieprzy. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej maleńkie klopsiki. Najlepiej

Życie ze smakiem
Świeża makrela pieczona na pomidorach 280

makrelę wędzoną – szkoda, że zdecydowanie łatwiej kupić ją niż taką świeżą. Świeże makrele są cudownym kąskiem – pachną morzem, jodem i kryją w sobie soczyste, bogate w zdrowe tłuszcze mięso. Pieczona makrela to szybki obiad lub kolacja – ta upieczona jest na śródziemnomorską nutę, podana z sosem pomidorowym który genialnie łagodzi jej mocny smak i tłustość ryby. Czosnek, rozmaryn i cytryna świetnie(...)bardziej są soczyste i zwarte, a mniej tłuste. Makrele płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami wewnątrz i na zewnątrz. Każdą rybę nacinamy z obu stron na krzyż, w najgrubszym miejscu mięsa – nie do końca, nie do kręgosłupa – nacięcie na pół centymetra wystarczy. Ryby w środku lekko skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Do każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki

Karo in the Kitchen
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym 258

Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami w sosie winnym W temacie mięso, a dokładniej wieprzowina to w dzisiejszym moim menu znalazła się polędwiczka, prosta, szybka w przygotowaniu, delikatna w smaku z odrobiną ulubionych ziół i dodatków. Kluczowa jest jakość mięsa, jego świeżość oraz pochodzenie.  Dokładne oczyszczenie polędwicy z tłuszczu oraz błon zagwarantuje nam wysokiej jakości danie. Na dzisiaj będzie to polędwiczka

Wino Francja Kuchnia
Pieczona pierś z indyka na kanapki 165

wędlinkę i cieszyć się jej pysznym smakiem. Składniki: 1 pierś z indyka pojedyncza (ok. 1 kg) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ale Meksyk-kuchnia meksykańska 141

pomidory, cebulę, ostrą paprykę i moją ulubioną kolendrę. Meksykanie to również mistrzowie w przyrządzaniu guacamole . Nigdzie indziej nie zjecie równie pysznego awokado . Ciężkie i pożywne śniadanie składające się z mięsa, fasoli i serów to prawdziwa uczta i początek kulinarnej podróży w Meksyku , na którą możecie się wybrać z biurem podróży Rainbow . Warto spróbować papadzules czyli tortill i z jajkiem(...)pestek dyni. Innym lokalnym smakołykiem jest mała smażona tortilla nadziewana sałatą, kurczakiem, pomidorami i czerwoną cebulą. P opularną potrawą jest także queso relleno czyli żółty ser nadziewany mielonym mięsem podany w białym sosie. Warto wypróbować „Comida Corrida” , czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie i deser. Mogą

codojedzenia
Soczyste mięsko z indyka 131

coś ochotę, to zdarza się, że po jednej konsumpcji ta chęć nie mija i potem moja biedna rodzina jest katowana tym czymś dalej, często i wielokrotnie. Tak było z mięsem z indyka. Wcześniej rzadko gościło na moim stole, a jak już zaczęło... tak mam dla Was kolejną wersję na przygotowanie pysznych piersi z indyka, które utrą nosa każdej sklepowej wędlinie(...)mogą być dobrym źródłem białka w dietetycznej sałatce. Moja dzisiejsza wersja to korzenne i mocne smaki, które dodaje mięsu wyrazistego charakteru. Czytaj więcej

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania