życzeniach noworocznych przyszedł czas na pyszne mięsko. Mięso z indyka, udziec z indyka pieczony z kością, pyszny, soczysty, delikatny, idealny na noworoczny obiad i taki właśnie był. Polecam na inne okazje również. Tak upieczone mięso jest znakomite nie tylko do obiadu ale również na kanapki jako wędlina, polecam. Udziec z indyka pieczony z czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesię nie stanie jeśli zjesz jedną bułkę raz na 2 tygodnie. Dieta Naturhouse uczy Cię zdrowego żywienia, a nie opiera się o sztywne zasady. Składniki: mielone mięso wołowe 500 g to 4 kotlety, doprawione i uformowane możesz zamrozić przydadzą się next time:) 1 żółtko kotlety doprawiam płaską łyżeczką ostrej papryki odrobiną pieprzu i soli( używam himalajskiej) bułki hamburgerowe ( powinno(...)pomidorowego około 4 małych ziemniaczków na porcję rozmaryn, przyprawa do ziemniaków Prymat łyżka oliwy Właściwie cały obiad zajął mi około 45 min. W pierwszej kolejności doprawiamy mielone mięso wołowe. Przyznam, że zazwyczaj kupuję to paczkowane po 500g w kochanej Biedronce;) Następnie formuje kotlety. Teraz przyszedł czas na ziemniaczki. Boże jak ja kocham ziemniaki!!! Obieramy ze skóry
Rusty Forkkurczaka Przygotowanie: Produkty z puszek odsączamy. Kurczaka kroimy w średnia kostkę i przyprawiamy. Nie należy żałować przypraw - szczególnie curry i chili. Reszta produktów jest łagodna, więc warto przyprawić dobrze mięso by było wyraziste. Mięso smażymy na rumiano. W przeźroczystej misie układamy kolejno: seler naciowy pokrojony w paski, ostry ser żółty krojony w kostkę drobną, mieszanka meksykańska, ananas pokrojony w kostkę
Kuchnia po mojemukarnawałową imprezę. Banalny w wykonaniu, genialny w smaku tatar z wędzonego łososia. Wiecie, że uwielbiam ryby. Ta przystawka jest prawdziwą gwiazdą na karnawałowym stole. Tatar, ale nie z mięsa i nie surowy. Wędzony łosoś z ostrą cebulką i kwaśnym ogórkiem, to połączenie wręcz doskonałe. Te łososiowe kulki są niby prostym daniem, ale jakże efektownym – zarówno wizualnie, jak i smakowo(...)Niektórzy nie lubią, bądź też nie mogą spożywać surowego mięsa (tutaj ukłon dla przyszłych mam oczekujących potomstwa), dlatego z chęcią skorzystałam z łososia wędzonego. Łosoś wędzony na zimno czy na gorąco? W sprzedaży dostępne są dwa rodzaje wędzonego łososia – na zimno i na gorąco. Czym one się różnią? Oczywiście temperaturą wędzenia. Ten na zimno spędza dobę, lub nawet kilka
Dietologpomidorowego 3-5 suszonych grzybków 1/4 szklanki mąki 1,5 – 2 szklanki wody przyprawy: sól, mielony pieprz, ziele angielskie- 3kulki, majeranek, liść laurowy olej do smażenia *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Kiełbasę kroimy w plasterki a cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy na patelni. następnie całość przekładamy do miski(...)Mięso obtaczamy w mące podsmażamy na rumiano z każdej strony *** ***Następnie dodajemy kiełbasę z cebulką i wszystko razem jeszcze przez chwilkę smażymy *** *** Całość zalewamy wodą, dodajemy suszone grzybki, ziele angielskie, listek laurowy oraz majeranek. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny *** *** Po tym czasie do sosu dodajemy pokrojone w plasterki ogórki kiszone oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy
Blog z Apetytemłyżeczki, pieprz mielony - do smaku, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, surówka - w opisie ze świeżych dorszy usunąć wnętrzności, grzbiet ości, dobrze opłukać mięso i zmielić w maszynce do mięsa, na koniec zmielić kromki bułki paryskiej do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj pomysł na przepyszny i szybki obiad lub kolację, czyli krewetki w sosie pomidorowym. Przypominam, że krewetki, które mają wprawdzie chude mięso również warto spożywać będąc na LCHF ponieważ prawidłowo zbilansowana dieta ketogeniczna to zróżnicowane menu, w którym obok jajek i tłustych mięs znajdują się także wywary, podroby, dziczyzna, ryby i owoce morza np. skorupiaki. Te ostatnie warto jeść ponieważ
Ola la LCHFprzesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki lub kostkę pieczarki oraz suszone pomidory, duś chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, przypraw. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się
Zasmakuj Kuchniszynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju bułka tarta Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i ziołami z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Na brzegu każdego płata mięsa
Czerwień i błękitmarynatę: 4 łyżki oleju, 2 łyżki płynnego miodu, 2 ostre papryczki suszone chili peperoncini, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki bazylii, łyżeczka ostrej papryki. Przygotowanie: Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso i wkładam do lodówki (najlepiej na całą noc). Szynkę przekładam do woreczka do pieczenia, układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę przez 60 minut w 190 stopniach (z termoobiegiem). *** Każde(...)mięsa to dodatkowe 10 minut pieczenia
JejKuchniaKuchnia Wielkopolska Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka posiekanej mięty 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki pó łyżeczki pieprzu pół litra rosołu pół szklanki śmietany Przygotowanie Normal 0 21 false false false(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ugotowałem ryż. Cebulę pokroiłem w drobną kostkę, zeszkliłem na maśle. Mięso zmieliłem. Dodałem do niego ostudzony ryż, cebulę, jajko, sól i pieprz. Na koniec dodałem pietruszkę i miętę. Wszystko dokładnie wymieszałem. Z masy uformowałem niewielkie pulpety, obtoczyłem w mące, smażyłem na złoty kolor
R'n'G Kitchensmaku szczypta gałki muszkatołowej szczypta przyprawy do piernika Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przykryć folią spożywczą i rozbić na desce jak najcieniej, zachowując mięso w całości. Natrzeć olejem i doprawić solą pieprzem i tymiankiem. Na każdej roladce ułożyć suszone morele, śliwki i daktyle, na nich położyć po cienkim plasterku słoniny. Zwinąć jak gołąbki i przekłuć(...)kilku miejscach wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Sos piernikowy: Na patelnię wrzucić masło, dodać olej i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać pokrojone suszone morele, daktyle, 2 łyżki powideł śliwkowych i pokrojoną papryczkę chili. Zalać śmietanką i mlekiem, zagotować. Pierniczki zetrzeć na drobnej tarce, dodać do całości
Gosia gotujepeklosól 17-22 g/kg -żelatyna opcjonalnie jeśli chcemy uzyskać galaretkę w wyrobie lub jak robimy wyrób z kawałków możemy posypać w środku. Ilość żelatyny regulujemy według uznania. WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą dopasowujemy mniej więcej do praski. Jeśli robimy to z kawałków tak jak ja to wewnętrzną stronę szynek traktujemy tłuczkiem ale nie za mocno robimy(...)długo aż na powierzchni mięsa pojawi się masa wiążąca. Nacieramy peklosolą. Składamy szynki masą wiążącą do siebie, można dodatkowo posypać żelatyną. Wkładamy w jakiś pojemnik. Teraz nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków dość gęsto.Tą czynność robimy dwa razy w ciągu dwóch dni. Przechowujemy w lodówce. Po dwóch dniach pakujemy w próżnię i codziennie masujemy przez następne 5 dni. Po tym czasie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.granulowany, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, 2-3 szczypty ostrej papryki mielonej Na głęboką patelnię wlać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę posiekaną w grube piórka i zeszklić ją. Dodać mięso pokrojone w kostkę i podsmażyć lekko. Dodać marchewkę startą na tarce jarzynówce, wszystkie przyprawy oraz ok 100 ml wody i dusić pod przykryciem jakieś 20 minut - do miękkości mięsa. Woda
Ze smakiem bez glutenu