mięso - 63110 przepisów (strona:1547/4208)

WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO Z MARKĄ STAUB 178

przepis na zapiekany filet z kurczaka.   Ze swojej strony chciałabym również wyróżnić Panią Ilonę Mokrzańską i pełne smaku Ratatouille oraz Panią Monikę Jerzak za pyszne Gołąbki bez mięsa.  Serdecznie gratuluję Zwyciężczyni i dziękuję wszystkim za udział w konkursie! Wkrótce na blogu nowe konkursy, już pod nowym adresem: www.garniecmagalie.pl . Poniżej zwycięski przepis: Składniki: 500 gram filetów z kurczaka(...)tymianku świeża bazylia olej z orzeszków piniowych sól, pieprz do smaku Wykonanie: Filety umyj, następnie natnij w 4-5 miejscach na głębokość około 2 cm. Staraj się nie przeciąć mięsa do końca. Posyp filety solą o raz pieprzem, natrzyj tymiankiem i olejem z orzeszków piniowych. Pomidory pokrój w plastry. Na dnie naczynia do zapiekania marki Staub ułóż plastry pomidorów, dopraw

Garniec Magalie
Weganski bigos z kasza i wedzona sliwka 171

Małżona nagle mój monż zapytał "Mamo a pamiętasz jak gotowałaś kapustę z kaszą?". Mama oczywiście pamiętała i pokrótce mi opowiedziała. Oczywiście jak to zwykle bywa w przepisie pojawiło się mięso. Postanowiłam zrobić wege wersje tego dania. Moim zdaniem była wyśmienita, Małżonowi brakowało mięsa :P Wegański bigos z kasza i wędzoną śliwką 1 kg kiszonej kapusty (może być taka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak z warzywami i kaszą gryczaną 158

Kasza świetnie spełnia swoją rolę w daniu. Idealnie komponuje się z warzywami i soczystym mięsem z kurczaka. Takie danie przygotowuje się szybko, można przyrządzić więcej i odgrzać następnego dnia – nic nie traci na smaku. Z jednego dania kilka pomysłów? No pewnie! Kurczaka możecie zastąpić kiełbaską lub (dobrej jakości) parówkami, np. grillowanymi, dodać fasolę i brokuły. Kaszę też możecie zastąpić(...)jednego dnia, jaglaną, drugiego pęczakiem, ryżem czy nawet makaronem. Lub zupełnie zrezygnować z mięsa i przygotować danie wegetariańskie, nawet fit:) Życzę smacznego! Składniki: pierś z kurczaka 1 średni pomidor duża garść mrożonej żółtej fasoli 1 mała cebula około szklanki (250 ml od herbaty) kaszy gryczanej ząbek czosnku oliwa z oliwek przyprawy: vegeta natur, lubczyk, świeżo zmielony pieprz, przyprawa kebab-gyros

Zasmakuj Kuchni
Zupa cebulowo-porowa z pulpetami 211

mięsnego 1 szklanka białego wina (opcjonalnie) 3 ziemniaki średniej wielkości 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 gałązki świeżego tymianku 400 g mielonego mięsa indyka 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych sól, pieprz ok 150 ml kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie: 1.  Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki, rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy(...)dodajemy po zrumienionej cebuli, chwilę smażymy aż pory zmiękną, zalewamy całość gorącym bulionem, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy i gotujemy ok 10 min 3. Do mielonego mięsa dodajemy płatki owsiane oraz jajko, doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem, formujemy pulpeciki wielkości większego orzecha włoskiego i wrzucamy do gotującej się zupy, całość gotujemy jeszcze

Słodki Kompromis
Ramen 236

danie składające się z rosołu, makaronu i innych składników w zależności od receptury. Ramen do Japonii przywędrował z Chin i różni się od tradycyjnych japońskich zup tym, że zawiera mięso, podczas gdy tradycyjnie w Japonii stosowało się głównie ryby i warzywa. Ramen trafił do Japonii w XIX wieku, jednak popularny stał się po II wojnie światowej. Jest jednym z najczęściej(...)wywary łączymy w jednym garnku, doprawiamy sosem sojowym do smaku. Makaron udon gotujemy aldente. Teraz pora na „składanie” zupy. Do miseczki wkładamy makaron. Nastepnie układamy – pokrojone w plastry mięso (wołowinę i boczek), sałatę rzymską, paski marchewki, pokrojony ukośnie szczypior, pokrojone grzyby shiitake (1 – 2 na porcję), pocięte na paski wodorosty nori, paski papryczki chilli, posypujemy uprażonymi ziarnami sezamu

mojewypiekiinietylko
Czebureki z mięsem 412

pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody  400 ml śmietany 18% farsz 1,5 kg mięsa mielonego (wołowo -wieprzowe) 2 ząbki czosnku 450 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Przygotowanie: farsz do mięsa mielonego dodajemy sprasowany czosnek, śmietanę i przyprawy do smaku. Następnie wyrabiamy farsz. ciasto

Niezły Młynek
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 195

czosnku sól pieprz oliwa Kurczak z wolnego chowu z warzywami – przepis Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Czosnek obieramy, nacieramy nim kurczaka i ząbki wkładamy pomiędzy skórę, a mięso. Cytrynę kroimy w ćwiartki i wkładamy do środka kurczaka. Warzywa kroimy w grube półplasterki (ćwiartki, tutaj jest dowolność) i układamy na blaszce do pieczenia. Polewamy odrobiną oliwy i przyprawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dymfoki.. 174

sól, pieprz kiełbasa Przygotowanie Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać i pokroić w plastry.. Boczek, karczek, kiełbasę w kosteczkę..  Ziemniaki wymieszać z cebulą (ja od razu doprawiłam solą), a mięso razem (dodałam tylko zgnieciony czosnek 4 sztuki).. Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty..na samym dole położyć skórę z boczku i następnie warstwami.. ziemniaki, marchew, mięso i tak do samej góry

Gaździnka warzy
Wegetariańskie bolognese z soczewicą 225

Dziś mam dla was wegetariańską wersję popularnego sosu bolognese – gdzie zamiast mięsa jest zielona soczewica. Długo duszony, z dodatkiem przysmażonej cebulki, dużej ilości czosnku, włoskich ziół i chlustu wina zyskuje głębię smaku. Mięsa Wam w nim nie zabraknie. Sos oczywiście można wykorzystać w sposób klasyczny – czyli do makaronu z dodatkiem np. parmezanu albo jako dodatek do innych wegetariańskich

Cooking for Emily
Udka gęsie duszone w karmelu / Goose legs braised with caramel sauce 230

karmelowym są absolutnie przepyszne! Co więcej, są też bardzo łatwe i przyjemne w przygotowaniu bo całą robotę robi piekarnik, a w tym czasie można przygotować dodatki do togo pysznego mięsa. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Udka gęsie duszone w karmelu (4 porcje) Składniki: 4 uda gęsie sól i pieprz 1 główka czosnku, obrane, 1 ząbek przeciśnięty przez praskę

karmelowy
Ziołowo-pomidorowy sos z kurczakiem i kluseczkami (gnocchi) 283

polecam GNOCCHI DI PATATE GRANORO do nabycia w Alfatec Przygotowanie: Kroimy drobno cebulę, podsmażamy chwilę na klarowanym maśle. Dodajemy resztę masła i pokrojone piersi z kurczaka, mięso obsypujemy przyprawą Kurczak Ziołowy i chwilę smażymy mieszając. Następnie dodajemy resztę przypraw, podlewamy całość wodą (na początku pół szklanki, z czasem dodajemy więcej u mnie w sumie około(...)szklanki) i dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Gdy mięso zmięknie dolewamy rozrobioną w małej ilości wody mąkę ziemniaczaną, mieszamy i zostawiamy jeszcze pod przykryciem. Sos ładnie zgęstnieje. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy solą i/lub pieprzem. Sos podajemy z kluseczkami. S macznego

Słodkie okruszki
Coraz bliżej Święta 240

mgnieniu wyczarowaliśmy przepyszną świąteczną zupę - krem z grzybów jesienny krem z dyni, nieco podobny do mojej zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym sos żurawinowy - idealny dodatek do pasztetów, mięs i serów wigilijne ś ledzie marynowane z imbirem i śliwki w czekoladzie Mały, ale wielki - chciałoby się powiedzieć o robocie Kohersen Mycook po stworzeniu tych wszystkich smakołyków. Niewielkie gabaryty(...)się nawet w bardzo małej kuchni. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt,  krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook.  Nie muszę już szukać wagi – jest zintegrowana

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią. 233

Dziś moje ulubione danie jesienne , papryki nadziewane mięsem mielonym ,kaszą jaglaną i cukinią .Uwielbiam.   Składniki: na 10 sztuk ,5 przekrojonych papryk 5 czerwonych papryk 1 woreczek kaszy jaglanej 1 cebula 1 cukinia Koncentrat pomidorowy,do smaku Zioła prowansalskie Majeranek Pieprz,sól himalajska   Kaszę ugotować w 1,5 szklanki wody ,10 minut. Cukinię umyć i zetrzeć na tartce(...)grubych oczkach , odstawić ,po 10 minutach odcisnąć z niej wodę. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor, dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki . Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem

Ladylaura.
Kasza jaglana z warzywami (i kurczakiem) 170

pokrojonymi suszonymi pomidorami i kaszą do całości. Doprawiamy kurkumą. Możemy jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozkładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką. Smacznego :)  Porcja : bez mięsa (z 300 g groszku) - 430 kcal (B- 18 g, T- 13 g, W- 59 g, błonnik - 14 g) z mięsem (150 g groszku) - 475 kcal

Moje Kuchenne Rewelacje
Brukselka zasmażana z mięsem drobiowym w cukrze trzcinowym i musztardzie 210

czerwonej łyżka musztardy  łyżka tartej bułki sól olej do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Mięso smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. W tym czasie do wrzącej osolonej wody wrzucamy brukselkę i gotujemy ją prawie do miękkości. Ugotowane brukselki odcedzamy, dokładamy do mięsa. Smażymy

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania