mięso - 63110 przepisów (strona:1550/4208)

Co jeść zamiast pszennych tortilli? Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów. 189

ważne tylko by wypełnić je wyrazistymi dodatkami. Ja dołożyłam obok świeżego ogórka także ogórka małosolnego, rukolę, szynkę, sałatę. Może być też ser feta, czy jak ktoś lubi - nawet pieczone mięso.  Całość świetnie zastępuje pszenne tortille. Co prawda, czuć, że to jest jednak omlet a nie tortilla, ale tak podany omlet smakuje moim zdaniem wybornie. Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów(...)stronę.  Gotowe omlety faszerujemy ulubionymi dodatkami i zawijamy najpierw dolną część do środka, by zabezpieczyć środek, następnie boki, tworząc otwartą kopertę.  Dodatki, przykłady: sałata ser feta pieczone mięso szynka dobrej jakości ser wędzony ryby wędzone rzodkiewka rukola salami papryka różnego rodzaju ogórki (korniszony, małosolne, kwaszone itp) Wasze pomysły, Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kofta 242

Popularna na Bałkanach, Bliskim Wschodzie i Azji Południowej potrawa z mięsa mielonego. Przyrządzana głównie z wołowiny lub jagnięciny z dodatkiem cebuli i przypraw. Spotykane są też wersje z owoców morza, baraniny, a nawet wegetariańskie.  500g mielonej wołowiny 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki bazyli 2 szczypty soli 1 łyżeczka cynamonu łyżeczka pieprzu czarnego sok z 1 limonki pół(...)łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki bułki tartej połowa średniej cebuli patyczki do szaszłyków Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy, dodajemy mięso, przyprawy i sok z limonki, dokładnie wyrabiamy. Dodajemy poszatkowaną cebulę i bułkę tartą, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Lepimy wrzecionowate kotleciki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut

Gotuj z Rumcajsem
Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 225

brązowy kolor. Dodajemy powoli mleko i śmietanę, ciągle mieszając. Gotujemy około 10 minut, często mieszając. Na koniec dodajemy parmezan i przyprawiamy solą. Przechodzimy do wykonania nadzienia. Grzyby, cebule i mięso kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i około 3-5 minut podsmażamy mięso. Dodajemy cebulę i grzyby, przyprawiamy tymiankiem i kolejne 5 minut smażymy razem. Dodajemy posiekaną pietruszkę

KasiaiKrzysiu.pl
Pizza farmerska z kurczakiem, jarmużem, kukurydzą i groszkiem 190

ręcznikiem kuchennym i zostawić do wyrastania na 60 minut (ciasto na pizzę powinno podwoić swoją objętość). Farsz: Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać mięso oliwą i doprawić solą i pieprzem, po czym smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Jarmuż umyć, posiekać i dodać do mięsa (najlepiej partiami). Dodać obrane i przeciśnięte przez praskę

Passions hobbies life
Grillowana karkówka. 201

ząbki czosnku -1 łyżeczka musztardy dijon -2 łyżki ketchupu -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka majeranku -1 łyżeczka ostrej papryki -2 łyżeczki słodkiej papryki -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Do miski wlewamy oliwę z oliwek. Następnie dodajemy musztardę, ketchup, przeciśnięty przez prasę czosnek i przyprawy. Doprawiamy solą(...)pieprzem. Do miski wrzucamy mięso i dokładnie mieszamy by marynata pokryła wszystkie kawałki. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Grillujemy ok. 15-20 minut na każdą stronę. Smacznego

Magia jedzenia.
Gołąbki zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym. 181

trzeba się martwić czy się przypalą, czy się rozpadną podczas  obracania. Można spokojnie zająć się czymś innym. Gołąbki zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym-składniki. 500 g mięsa mielonego, ok 100 g kaszy jęczmiennej, 1 cebula, sól, pieprz, jajko, cała kapusta. Sos pomidorowy - składniki: puszka pomidorów, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 łyżeczka oliwy, sól,  pieprz, dwa ząbki czosnku(...)gołąbki z starej kapusty to gotuję ją ok 10 minut. Po przestygnięciu ściągam liście. 2. Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie. 3. Cebulę podsmażam na złocisty kolor.  4. Mięso mieszam z jajkiem, przyprawami, kaszą i cebulą. 5. Od liści kapusty odcinam zgrubiałą część. Nakładam na nie farsz i zwijam, najpierw boki, a później roluję.  6. W rondelku rozgrzewam

Pani domowa
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pomidorkami i mozzarellą 174

odmrożony szpinak, umytą i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość przyprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać mieszając, aż mięso nie będzie surowe. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego nieco krócej niż podaje instrukcja na opakowaniu. Odcedzony z wody makaron przełożyć(...)szpinaku i mięsa, wlać śmietanę, wymieszać, w razie potrzeby doprawić i przelać do dużego naczynia żaroodpornego wysmarowanego delikatnie olejem rzepakowym. Górę zapiekanki wyrównać, rozdrobnić odsączone z wody kulki mozzarelli i posypać ziołami prowansalskimi. Na mozzarelli ułożyć umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe (rozcięciem do góry) i ponownie posypać delikatnie ziołami prowansalskimi i oregano. Nałożyć pokrywę naczynia i włożyć zapiekankę

Passions hobbies life
Mięsne kulki z serem na sposób włoski - bez glutenu, low-carb 180

skomplikowane lub jak ja to nazywam "wydziwione". Ten przepis to moja modyfikacja pomysłu Zuzki Light. Mięsne kulki na sposób włoski Składniki (na około 30 kuleczek) 0,5 kg mielonego mięsa (wieprzowe lub jeszcze lepiej wołowe) 200 g tartego parmezanu 2 roztarte ząbki czosnku 1 duże jajko 1 serek śmietankowy bez dodatków (np. bieluch) 2 łyżki przyprawy włoskiej 1,5 łyżeczki(...)cebulę. Zdejmij z ognia i ostudź. W międzyczasie wymieszaj za pomocą miksera lub miotełki jajko, serek, przyprawy i tarty parmezan. W duże misce dobrze wymieszaj jajeczno serową masę z mięsem. Dodaj cebulkę i wymieszaj wszystko jeszcze raz. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, papier najlepiej dodatkowo natłuścić. Z masy mięsnej lepimy małe kuleczki (wielkości orzecha) i układamy na papierze. Pieczemy kuleczki

Marta próbuje
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 188

Masło x 50 g Roszponka Fit & Easy do dekoracji Sposób wykonania : Elementy królika wstaw do gotowania, gotuj z przyprawami na małym ogniu około 30 minut. Gdy mięso będzie miękkie wyjmij, obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę białą, seler naciowy, czosnek pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor. Dodaj pokrojone mięso, podlej wodą, dodaj liść laurowy

SMYKWKUCHNI
Fit gołąbki bez zawijania 379

oleju. Cukinię starkować w plasterki i dodać na patelnię do cebuli i papryki. Chwilkę podsmażyć. Ryż i kaszę ugotować al’dente. W dużym garnku wymieszać ryż, kaszę, zmielone mięso, warzywa i przyprawy. Podlać bulionem i jeszcze raz wymieszać. Na spód naczynia do zapiekania wyłożyć połowę podduszonej kapusty. Na to farsz z mięsa i ryżu, na to pozostałą część kapusty

Mama z miasta
Kartacze z mięsem 191

ziemniaki - 1,30 kg jajko - 1 szt mielone mięso - 40 dag cebula - 2 szt czosnek - 2 ząbki olej majeranek suszony sól pieprz skwarki 30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce. Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi odciśniętymi ziemniakami, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem oraz skrobią z odlanego(...)odstałego płynu. Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić. nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki. Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie. Podawać polane skwarkami

Camilla w kuchni
Zupa spaghetti 199

coś jest smacznego to warto przypomnieć.Ta ciut jest inna-klopsiki są mniejsze , makaron też ciut inny-ale też domowy.No i dodałam tym razem ciut śmietany. 30-40 dkg mięsa mielonego 1 jajko sól, pieprz cebula czosnek niedźwiedzi, majeranek mieszanka warzyw pokrojonych w kostkę koncentrat pomidorowy listek, ziele domowa vegeta śmietana makaron Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami, uformować

Moje domowe kucharzenie
Chili con carne 191

czarnego 1/2 łyżeczki curry PRZYPRAWY płynne: 2-3 łyżki Ketchupu Kieleckiego od WSP SPOŁEM KIELCE 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcestershire   kilka kropel tabasco CHILI: 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule - śœrednie 1 puszka fasoli czerwonej [400g] - łącznie z zalewą 1 puszka pomidorów w puszce bez skórki [400g] - krojonych 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona - duża(...)papryka zielona - śœrednia 1/2 szkl. soku pomidorowego - lub więcej, wedle uznania olej - do smażenia Posiekaną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać mięso mielone i smażyć aż zbrązowieje ok 15 minut. Dołożyć pokrojone w większą kostkę papryki i poddusić na wolnym przez 10 minut aż zmięknie. Następnie dodać fasolę i kukurydzę oraz dołożyć preferowane przyprawy. Cało

Grunt to przepis!
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 186

Cześć. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisami na najlepsze marynaty do mięsa i krewetek. Pierwsza – glazura kawowa nada się idealnie do mięsa (steków!) i krewetek. Druga – pomarańczowa, niezwykle aromatyczna – świetnie zagra z krewetkami. W dalszej części wpisu przeczytacie o warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział. Były to warsztaty grillowe z Kamisem . Zabrakło na nim kiełbasy

Moja pasja smaku
Koperkowy królik 233

Składniki: poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków … Czytaj dalej Koperkowy królik

czarrna od kuchni