mięso - 63110 przepisów (strona:1543/4208)

Uszka z pasztetem z jeleniem i barszczem czerwonym. 183

były przykryte. Dodajemy obraną marchew, pietruszkę, i cebulę a także  jabłko w łupinie. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, dwa goździki i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Gotujemy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas dolewamy wody jeśli zajdzie taka potrzeba. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku, dorzucamy starty czosnek, majeranek i kilka łyżek koncentratu buraczanego jeśli barszcz jest(...)blady. Wyjmujemy mięso, uzupełniamy wodą i gotujemy jeszcze kilka minut. Barszcz powinien stać z całą zawartością warzyw przez całą noc w zimnym miejscu, następnego dnia powinno się go odcedzić i podawać. Zazwyczaj tak postępuje się z postnym wigilijnym barszczem. Jednak tego samego dnia również jest smaczny, nie można się oprzeć aby go nie spróbować.   Dodatkowo przed podaniem barszcz

Radość kipiąca uśmiechem.
Makowiec na kruchym spodzie 310

rodzynek, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyzeczki ekstraktu z migdałów Przygotowanie: Mak zalać wrzącą wodą (do pokrycia), odstawić do wystudzenia, odsączyć z nadmiaru wody, dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem  Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach W misie miksera umieścić masło i utrzeć z cukrem do otrzymania jasnej i puszystej(...)martwić się tym). Wyjąć, wystudzić. Mak można też zalać wrzątkiem do przykrycia i gotować przez 20 minut, odcisnąć z nadmiaru wody i wystudzić. Dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Do przygotowania masy makowej można również użyć często dostępnego w sklepach maku z mielonego . Sprawdźcie czy ma dobry termin przydatności, stary będzie zjełczały :( Jest to spore uproszczenie, ponieważ

Proste Potrawy
Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym 1527

Zamiast tradycyjnych roladek zawijanych polecam roladki z mięsa mielonego. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu a do tego bardzo smaczne. Danie jest proste ale dodatek aromatycznych suszonych grzybów nadaje mu niezwykłego smaku dlatego też roladki takie możemy przygotować na świąteczny obiad. Suszone grzyby przecież królują w potrawach podczas Świąt Bożego Narodzenia. skadniki: 1 kg karkówki 1 cebula sól,pieprz(...)majeranku 2 listki laurowe mąka pszenna Grzyby namoczyć wcześniej w letniej wodzie a potem osączyć i pokroić na małe kawałeczki. Karkówkę zmielić. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i dokładnie wyrobić aby masa zrobiła się kleista, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformować roladki ( takie podłużne kotlety) i obtoczyć w mące

Monia miesza i gotuje
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 276

Smørrebrød to dosłownie ‘posmarowany chleb’ – to rodzaj otwartej kanapki na żytnim chlebie, podawanej do zjedzenia nożem i widelcem – z racji piętrzących się na kromce dodatków: zimnych i ciepłych mięs, kiełbas, wędlin, pasztetów, ryb, krewetek, jajek, serów, świeżej i marynowanej cebuli, przeróżnych warzyw, feerii sosów majonezowych, chrzanowych, reliszy i garniszy. Podawane na śniadanie, na lunch, na obiad i na kolację(...)jest zwykła kanapka. Restauracje serwują menu oparte tylko i wyłącznie na kanapkach – zaczynamy od lekkiej, ‘przystawkowej’ (np. ze śledziem który zaostrzy apetyt), danie główne to kanapka z mięsem lub owocami morza, a menu zamyka deserowa kanapka z serem i owocami. Dzień przed robieniem sałatki kupujemy śledzie – grube i jasne filety „a la matias”. Płuczemy filety w zimnej bieżącej wodzie

Karo in the Kitchen
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 249

szklanki tartego parmezanu 4 łyżki bułki tartej 40 dag makaronu penne Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 210 C. Nasmarować naczynie żaroodporne masłem. Jeśli w przepisie wykorzystujemy kurczaka to oddzielmy mięso od kości i kroimy na nieduże kawałki. Jeśli wykorzystujemy piersi to po ich umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy fasolę. Makaron ugotować w osolonej wodzie(...)ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, pieprzem kajeńskim. Wymieszać powstały sos z 1/3 grojera i 1/2 parmezanu. Odcedzony makaron wymieszać w dużej misce z mięsem, fasolą i sosem. Napełnić formę do pieczenia. Wymieszać tartą bułkę z pozostałym grojerem i parmezanem, posypać zapiekankę. Zapiekankę piec 20-30 minut grzaniem góra+dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika

Zasmakuj Kuchni
Mielone z brokułem i serem 201

sztuk do 60 min Łatwe Przystępne Przepis na placuszki z mięsa mielonego z brokułem i serem Mięso mielone jest bardzo często wykorzystywane w kuchni. Jednak bardzo często zdarza się, że tradycyjne kotlety mielone zaczynają nam się zwyczajnie nudzić. Ten przepis jest doskonałą alternatywą oklepanych mielonych, który musisz koniecznie wypróbować. 🙂 Takie kotlety, podane z […] Artykuł Mielone z brokułem i serem

PysiaGotuje.pl
Szybkie paszteciki do czerwonego barszczu 300

Dziś zapraszam Was na szybkie paszteciki do czerwonego barszczu . Proste, pyszne, pełne smaku. Do przygotowania nadzienia wykorzystałam pasztet z perliczką Duda . Czy wiecie, że… mięso perliczki jest niemal dwukrotnie chudsze niż mięso kurczaków! Szczególnie cenione jest za walory smakowe i odżywcze. Jest również bogate w składniki mineralne takie jak: magnez, potas i żelazo. Ma w sobie także cała

Słodkie okruszki
Sałatka z kaszy kuskus i bobu 121

najpyszniejszych na świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale wiosennie, energetycznie i bez wątpienia apetycznie. Rewelacyjnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa bądź ryby, jest też świetnym pomysłem na lunch box do pracy. A dlaczego warto jeść bób? – zawiera duże ilości białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego(...)kaszy dodać przygotowany bób, pistacje, posiekaną bazylię, oliwę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 4) Podawać jako samodzielne danie albo dodatek do ryby lub mięsa . Artykuł Sałatka z kaszy kuskus i bobu pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 139

mięso i nie, nie uważam, że burger zrobiony w domu z dobrej jakości mięsa to zło (oczywiście inne zdanie mam na temat burgerów kupionych w przypadkowych barach), ale lubię wegańskie i wegetariańskie pozycje. Przyznam nawet, że czasami te zamienniki smakują mi bardziej niż oryginalne dania z tradycyjnych receptur. Burgery z buraczków i kaszy jaglanej są tego najlepszym przykładem. Nieprzyzwoicie pyszne

Fitsweet.me
BIGOS MYŚLIWSKI 206

suszone śliwki pieprz Sól ziarna jałowca liść laurowy ziele angielskie suszony majeranek ************************************  Wędzony boczek i kiełbasę pokroić w dużą kostkę , wysmażyć na suchej patelni ,dodać drobno posiekaną cebulę .Mięso opłukać , osuszyć ,pokroić kostkę , usmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku.Dodać do niego pokrojony w plasterki czosnek.Białą kapustę umyć ,wyciąć głąb.Liście poszatkować i przełożyć do mięsa.Gotować chwilę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone ze szpinakiem i boczkiem 165

Pyszne kotleciki mielone z dodatkiem świeżego szpinaku i boczku wędzonego. Tak sobie wymyśliliśmy na obiad. Smakowały wszystkim, nawet dzieciom. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu  natka pietruszki sól pieprz 1 jajko(...)kotletów olej do smażenia 1. Szpinak umyć, posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy  szpinak. Podsmażamy kilka minut. Studzimy. 2. Do miski dajemy mięso, wbijamy do niego jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, musztardę, ketchup, podsmażony szpinak i boczek. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy rękami. W rękach formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej

kruche babeczki
ZUPA OGÓRKOWA Z JAJKIEM 140

dużych ziemniaków, 2 pietruszki, 4 małe marchewki, kawałek selera, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany. Dodatkowo: jajka ugotowane na twardo (dobrze, jeśli żółtko pozostanie minimalnie miękkie). Przygotowanie: Mięso zalewam wodą - około 1,5 litra. Gotuję 20 minut. Ziemniaki i marchewkę kroję w kostkę, dodaję do mięsa wraz z selerem i pietruszką. Wsypuję odrobinę soli i pieprzu, gotuję kolejne

JejKuchnia
Domowa wędlina-peklowany schab i szynka 1186

czosnek granulki papryka słodka W 2 l przegotowanej, zimnej wody mieszam sól peklową, wlewam do dużego słoika lub naczynia kamionkowego.  Dodaję ziele ang. I listki laurowe, wkładam umyte mięso, zostawiam do peklowania na 7-10 dni. Po tym czasie mięsko wyciągam, można przepłukać wodą.  Szynkę obwiązuję nicią bawełnianą, schab zostawiam bez obwiązywania.  Przyprawy mieszam z olejem(...)nacieram nim mięsa,  piekę półtorej godziny w 180 st. C. szynka peklowana szynka peklowana

Takie tam pichcenie
Rolada z karpia nadziana warzywami podana z sosem śmietanowym 198

Smażyć  na średnim ogniu, aż do wyraźnego skurczenia się pieczarek. Farsz ostudzić. Filet z karpia umyć, usunąć łuski i ości. Następnie za pomocą noża wyrównać filet (resztki z mięsa odłożyć na bok). Powinien mieć taką samą grubość na całej szerokości. Na sam koniec, przygotowany filet z karpia delikatnie przyprawić solą i pieprzem (z obu stron).  Wykrojone kawałki(...)mięsa pokroić w drobną kostkę. Do miseczki przełożyć połowę warzywnego farszu, dodać pocięte resztki karpia i 1 łyżeczkę śmietany. Całość wymieszać. Przygotowane nadzienie wyłożyć na środek filetu z karpia. Całość zrolować i zawinąć grubą nitką. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć z obu stron przygotowaną roladkę z karpia. Następnie zmniejszyć ogień, na patelnię przełożyć śmietanę i dodać pozostały

Ugotować

Proponowane wyszukiwania