mięso - 63110 przepisów (strona:1538/4208)

Ryba w galarecie 192

bardzo uczulona na ości (kiedyś stanęła mi w gardle) dlatego taka przemielona ryba zdecydowanie do mnie przemawia. Nie muszę stresować się, że napotkam ość tylko delektuję się smakiem delikatnego mięsa w aromatycznej galarecie. Zazwyczaj używam ryb słodkowodnych i nie bardzo tłustych dlatego dodaję nieco słoninki lub boczku do masy rybnej co znacznie poprawia jej walory smakowe. Jakoś ostatnio rybnie się(...)bułki tartej odrobina słoniny lub boczku sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek żelatyna (ilość odpowiednia do ilości wywaru ) Rybę, boczek albo słoninę,cebulę i czosnek mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajko, namoczoną bułkę tartą, sól, pieprz i koperek (jeżeli lubimy ). Masa powinna mieć konsystencję taką jak na kotlety. W garnku zagotowywujemy wodę razem z zielem angielskim

Pieguskowa Kuchnia
Kartofelki z indykiem fetą i warzywami 188

łyżek oleju 3 papryki 4 łyżki czarnych oliwek 15 dag sera feta sól, pieprz, tymianek, inne ulubione zioła Wyszorowane albo obrane ziemniaki (zależy jakie wolimy) pokroić na ćwiartki. Mięso pokroić w drobną kostkę, doprawić odrobiną pieprzu i soli. Obrane cebule i czosnek pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym oleju zrumienić ziemniaki i mięso. Papryki pokroić w paski i wrzucić

Pieguskowa Kuchnia
Roladki drobiowe ze szpinakiem 200

zmniejszy swą objętość dodać serki topione i doprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostudzenia. Pierś drobiową pokroić na niewielkie plastry i rozbić cienko tłuczkiem (między dwoma kawałkami folii, aby mięso się nie porozrywało). Gotowe plastry przyprawić wedle upodobania, nałożyć porcję farszu szpinakowego i zwinąć w roladki. Każdą przełożyć na pasek foli i pozawijać dość ciasno, skręcając końce jak cukierki. Piec

Pieguskowa Kuchnia
SCHAB PIECZONY 194

Dodajemy resztę składników marynaty i dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej schab układamy do pojemnika, zalewamy marynatą, przykrywamy szczelnie folią aluminiową i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego (lub do rękawa do pieczenia) i pieczemy pod przykryciem około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upływie wskazanego czasu zdejmujemy pokrywkę (albo rozcinamy

Pieguskowa Kuchnia
KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 208

Kotlety szarpane to mój pomysł żeby dać Wam odpocząć od słodkości więc proponuję danie obiadowe. Przepis z gatunku tych, które najlepiej przygotować dzień wcześniej. Masa tężeje, mięso przechodzi smakami i idealnie się smaży. Kotleciki są delikatne i bardzo smakują mi i mojej rodzinie. Na każdej imprezie budzą zainteresowanie, więc kotlety szarpane polecam z całego serca. Jeżeli nie lubicie koperku(...)mąki ziemniaczanej 0,5 szkl sera o wyrazistym smaku (lub ulubionego) sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać resztę składników i zalać mieszaniną pokrojone mięso. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Artykuł KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA GRZYBOWA POLANA 370

ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostrą. Usmażyć i odstawić do wystudzenia. Marchewkę, ziemniaki i jajka ugotować, wystudzić. Ser, ziemniaki i ugotowane jajka(...)dołu marynowane pieczarki, a między nie powciskać szczypiorek. Na wierzchu pieczarek włożyć marchewkę, posolić, popieprzyć i dokładnie podociskać. Posmarować cienko majonezem. Układać kolejne warstwy: ziemniaki, sól, pieprz, majonez, mięso, majonez, ogórki, majonez, jajka, sól, pieprz, majonez, ser żółty, majonez. Każdą warstwę dokładnie podociskać, żeby nam się sałatka nie rozjechała na talerzu. Przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony na soli 217

godziny, a najlepiej na całą noc. Wewnątrz wpychamy butelkę, która będzie utrzymywać ciepło wewnątrz podczas pieczenia, a nogi związujemy sznurkiem. 2. Spód formy w której będziemy zapiekać mięso wysypujemy solą, a na niej na grzbiecie układamy kurczaka. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C, na ok. 2 godziny. Kurczaka nie należy nakłuwać, żeby wewnątrz pozostał soczysty, skórka powinna być rumiana(...)cienka jak pergamin pod koniec pieczenia. Mięso jest kruche i bardzo aromatyczne

Apetyczna babeczka
Makaron z kurczakiem, kurkami i serem pleśniowym / Blue cheese, chicken and chanterelle pasta 333

smażenia śól i pieprz Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, włóż trochę masła klarowanego, kurczaka, posól i popieprz i podsmaż do zarumienienia z każdej strony. Przełóż mięso na talerz i odstaw. Dodaj trochę masła do patelni i włóż cebulę wraz z czosnkiem. Podsmaż do zeszklenia, dodaj kurki wraz z cukinią i dopraw solą i pieprzem. Smaż

karmelowy
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 257

ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski (można zrobić to dzień wcześniej). Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć na łyżce oleju przez 5 – 10 minut. Tak upieczone mięso dodać do kaszy. Następnie na łyżce masła podsmażyć posiekany

KuchniaWeDwoje.pl
Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem 413

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne.  500g mięsa mielonego 300g wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz  1. Cebulę drobno siekamy(...)Czosnek przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy.  2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy.  3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy

Szefowa kuchni
Kofta arabska po polsku w UK 201

konserwatywnych domowników musiałam zrobić arabską koftę po polsku. Udało się! Wszystkim bardzo smakowało.   Zapraszam Was na pierwszą odsłonę pysznej kofty, którą możecie równie dobrze zrobić na grillu.  Mięso wołowe dobrej jakości i sporo aromatycznych przypraw Porcja na trzy dorosłe osoby 400 g mielonej wołowiny 1 spora cebula -drobno pokrojona 2 ząbki czosnku- drobno posiekanego szczypta ostrej papryki(...)mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu 5 gałązek świeżej kolendry i natki pietruszki- posiekanej drobniutko 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka oleju 2 łyżki wody sól pieprz do smaku Mięso wymieszać z przyprawami, olejem i wodą.  Dokładnie wyrobić, aż powstanie jednolita klejąca masa. Patyczki do szaszłyków namoczcie wcześniej w wodzie.  Formujcie porcję jakie wam wielkością odpowiadają.  Powinny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kopenhaga 230

które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść(...)różą (nawet małż mi podpijał) oraz Royal Pilsner Oekologisk. Do jedzenia wzięłam sobie the trehugger z cukiniowym patty a małż the governator – po amerykańsku, na wypasie z podwójnym mięsem, bekonem, serem itp. Smacznie. Wyspa papierowa i street food Papirøen To nic innego jak opuszczone magazyny papieru (stąd nazwa!) znajdujące się w porcie. Do końca 2012 roku było to jesdno

Szybko Tanio Smacznie
Przepis na leczo z papryką i kiełbasą 245

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować leczo bez mięsa, będzie równie smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania lecza będziemy potrzebować: 1 kg papryki 1 kg pomidorów 600 g dobrej kiełbasy 1 papryczka chili 300 g cebuli 5 łyżeczek koncentratu

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka tajska z dresingiem orzechowym / Thai salad with peanut dressing 372

swoje ulubione warzywa jak np. papryka, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka tajska z dresingiem orzechowym (4 porcje) Składniki na sałatkę: 1 1/2 szklanki upieczonego lub ugotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę lub rozdzielonego widelcem 4 szklanki posiekanej kapusty lub sałaty lodowej 2 marchewki, starte lub pokrojone w cienkie plasterki 1 ogórek, z usuniętymi pestkami i pokrojony

karmelowy
z przyprawą do makaronu gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 235

większa, ryż ugotowany 4 woreczki, przyprawa do makaronów 1 opakowanie, cebula podsmażona 2 duże, czosnek 1 główka, jajka 1 sztuka "L", papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, mięso mielone wołowo-wieprzowe 70 dag, woda 1 szklanka, pomidory 6 większe ugotowany ryż w nie osolonej wodzie odcedzić na durszlaku i wystudzić, wsypać do miski dużej, dodać przyprawę do makaronu(...)pierwszy raz i smakowo udany pomysł cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na smalcu na złocisto i dodać do ryżu wszystko, wycisnąć z praski ząbki czosnku, dodać paprykę, kucharka, mielone mięso i wszystko dobrze wyrobić z kapusty wyciąć głąb, obgotować liście we wrzątku, z wystudzonych liści wyciąć gruby nerw i nakładać porcję farszu, zawijać gołąbki, układać w dużej brytfannie, na dnie

W Mojej Kuchni Lubię