mięso - 63110 przepisów (strona:1518/4208)

Sznycel z kurczaka 216

miód oraz ocet balsamiczny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Piersi z kurczaka dzielimy na kilka części. Każdą część kurczaka rozcinamy na cieńsze plastry, które delikatnie należy rozklepać. Każdy rozklepany kawałek mięsa nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Mięso przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Jajko wbijamy do miseczki, które należy rozbełtać z mlekiem. Kawałki kurczaka maczamy na przemian

CookMag
Nuggetsy pieczone 204

migdałach Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mąki 1/2 szklanki wody garść pokruszonych płatków kukurydzianych + płatki owsiane przyprawa do kurczaka, sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso myjemy, oczyszczamy z tłuszczu, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jajko, wodę, mąkę i przyprawę do kurczaka miksujemy lub mieszamy dobrze kuchenną trzepaczką do uzyskania jednolitego ciasta. W razie potrzeby(...)dodajemy więcej wody lub mąki. Kąski kurczaka najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce, wymieszanych płatkach kukurydzianych z owsianymi. Tak postępujemy z każdym kawałkiem mięsa. Nuggetsy, każdy kawałek smarujemy olejem, dobrze z każdej strony, pędzelkiem. Podczas pieczenia, w razie potrzeby można dodać jeszcze niewielką ilość oleju. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 20 min. w temp. 180C grzaniem góra

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane naleśniki bolognese. 465

smażenia Połączyć składniki na naleśniki.  Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć  cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy 1 łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka pomidorów krojonych ząbek czosnku łyżka(...)mielonej szczypta cukru szczypta ostrej papryki sól do smaku Z cebuli, selera i marchewki przygotowujemy soffritto czyli pocięte w kosteczkę warzywa. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy soffrtitto. Podsmażamy, następnie dodajemy mięso, solimy. Kiedy będzie gotowe dodajemy koncentrat i oregano. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy. Przygotowujemy sos. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wyciśnięty czosnek. Wlewamy pomidory. Mieszamy. Doprawiamy resztą składników. Gotujemy chwilę. Do naczynia

AZgotuj!
Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Na Bazie Koniaku 121

łyżki masła do smażenia - sól pieprz do smaku WYKONANIE: Polędwice kroimy na paseczki, posypujemy solą i pieprzem i obsmażamy z obydwóch stron na dużym ogniu. Gdy się mięso przyrumieni wyciągamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową. Na patelnie dodajemy łyżkę masła,cebulę kroimy w grubszą kosteczkę smażymy do zrumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy koniak intensywnie mieszając, dodajemy śmietanę(...)Przyprawiamy musztardą, solą, pieprzem, ziołami. jeszcze chwile gotujemy po czym wkładamy mięso do sosu i dodajemy pietruszkę. Smacznego

Dziś Ja gotuje
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 358

przysporzy Wam większych problemów w przygotowaniu. Bohaterem, który nadaje smak quiche jest oczywiście kiełbasa krakowska sucha. Dlatego ważne jest, abyście wybrali produkt jak najlepszej jakości. Dobrą jakość mięsa do produkcji certyfikowanych wędlin uzyskuje się dzięki hodowcom, którzy spełniają normy systemu QAFP. Warto pamiętać, że to czym hodowca karmi swoje zwierzęta i jak o nie dba jest kluczowym elementem(...)ogromny wpływ na finalny produkt. Pozyskanie dobrego mięsa do produkcji wędlin, to początek długiego procesu, składających się z wielu etapów podlegających kontroli. Kiełbasa krakowska sucha wytwarzana w systemie QAFP  to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu, swój charakterystyczny smak zawdzięcza czarnemu pieprzowi i mieszance aromatycznych przypraw. Często dodaję ją do wykwintnych tart, obiadów, przystawek czy chociażby zwykłych kanapek

Słodkie okruszki
Austriacka zupa rieslingowa 196

żeby wytopiły się chrupiące skwarki lub szynka dojrzewająca) – użyłam tej słoninki ze względu na boski i bardzo charakterystyczny smak) Chleb na grzanki Szczypta cynamonu Szczypta suszonego tymianku Szczypiorek Mięso i kości zalałam ok. 3.5 – 4 litrami wody, dodałam przyprawy i gotowałam na wolnym ogniu ok. godzinę. Zebrałam szumy, dorzuciłam warzywa i gotowałam kolejne 2-3 godziny, tak aby powstał solidny(...)się mało słona lub pieprzna nie obawiajcie się doprawić po swojemu. W przepisie celowo nie podałam ilości soli, ponieważ słoność będzie zależała od kości i dodatku innego wędzonego mięsa w bulionie, a z tym jak wiemy bywa różnie. Ja musiałam odrobinkę dosolić. Po dodaniu wszystkich składników i dokładnym i szybkim wymieszaniu na zupie powinna wytworzyć delikatna, rozkoszna pianka. Zupę zaserwowałam

Kate's Kitchen
Gołąbki z bulgurem i dynią 155

dodatkiem dyni. Cud, miód, malina <3  Składniki 100 g kaszy bulgur 1 cebula 2 łyżki oleju 200 g miąższu z dyni natka pietruszki 250 g wieprzowego mielonego mięsa  10 liści kapusty coolwrap 500 ml rosołu drobiowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy(...)miski. Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy. Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze

R'n'G Kitchen
SZYNKA PIECZONA Z PAPRYKĄ I SOSEM SOJOWYM 227

sojowego, płaska łyżeczka soli, łyżeczka czosnku po staropolsku, łyżeczka suszonej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka papryki czerwonej słodkiej w płatkach. Przygotowanie: Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki na 12 godzin. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę około 50 minut w 180 stopniach

JejKuchnia
Wege mielone z kaszy jaglanej i kalafiora 206

mnie zna ten wie, że w swojej kuchni dużo eksperymentuję z kuchnią wegańską. Nie żebym nie lubiła mięsa - po prostu nie wyobrażam sobie jedzenia go non stop (2-3 razy w tygodniu to moje optimum). Przy daniach roślinnych często wspomagam się rewelacyjnymi pomysłami Marty Dymek z Jadłonomii. Tym razem chodził mi po głowie klasyczny, polski, niedzielny obiad ale jakoś(...)miałam ochoty na mięso. W Jadłonomii znalazłam przepis na wege mielone i postanowiłam dać im szansę. Kotlety przygotowuję na bazie kaszy jaglanej i startego kalafiora z dodatkiem sosu sojowego (musi być umami :) ), faszeruję pieczarkami, zapiekam i podaję z ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. Polecam

Milion Smaków
Zupa z opieńkami 225

Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy udko z kurczaka, dodajemy ziarna ziela angielskiego, pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy 3 lity wody i lekko solimy. Gotujemy na małym do momentu aż mięso będzie miękkie. Opieńki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do osobnego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, odcedzamy. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy grzyby i gotujemy przez 20 minut. Ziemniaki obieramy

Bajeczna Kuchnia
Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym 454

śmietanowym to pyszne i bardzo pożywne danie, idealne na szybki obiad. Do przepisu wykorzystałam mój ulubiony, ale równie dobrze mogą to być świderki czy spaghetti. Składniki: Klopsiki: 300 g mięsa mielonego jajko 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku mąka Makaron: 300 g makaronu penne por 250 g pieczarek(...)śmietany kremówki (30%) ser żółty sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Do klopsików dodajemy posiekany por i pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy śmietanę, sól

e-PrzepisyKulinarne
Amerykańska kanapka Sloppy Joe 203

pieprz cayenne -sól, pieprz, kminek -2 pszenne bułki -2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie  Cebulę i paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć mięso. Smażyć aż się zetnie. Dodać kminek, paprykę lub cayenne, sól, pieprz i ostry sos. Całość dokładnie wymieszać. Po chwili dodać cebulę i paprykę, keczup i musztardę. Całość smażyć około minuty. Zalać(...)wodą i zmniejszyć moc palnika. Smażyć ok 10-20 minut do odparowania i odpowiedniej konsystencji (sos musi się bardzo zredukować). Na rozkrojone bułki położyć ser tostowy, mięso i na wierzch ser. Przykryć drugą połówką bułki. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 740,8 kcal Tłuszcz: 35,1g Białko: 39,9g Węglowodany: 64,3g Smacznego

Zielona Kuchnia
Najlepsze babeczki cytrynowe 245

Moje dzieci ostatnio oszalały na punkcie tych babeczek. Zresztą nie tylko dzieci, bo każdy kto ich u mnie próbował, był zachwycony. Są niesamowicie delikatne i pyszne

kuchnia doski
Słoikowa mielonka bez żelatyny 699

Wszelkiego rodzaju słoikowe mielonki na stałe zagościły w moim domu, domownicy je uwielbiają. Za każdym razem są pyszne, chociaż nie mają identycznego składu. Po prostu daję do nich takie mięso jakie akurat mam "pod ręką". Oczywiście można uniknąć tego całego „zachodu” i kupić mielonkę w sklepie, ale przygotowanie jej w domu wbrew pozorom jest bardzo łatwe. Spróbujcie, a przekonacie(...)ząbki czosnku majeranek wg uznania 250 ml przegotowanej zimnej wody WYKONANIE: Słoiki i zakrętki umyć, wyparzyć i wysuszyć lub wyprażyć w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez 15 minut. Mięso i boczek przepuścić przez średnie lub duże oczka maszynki. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz wodę. Dokładnie wyrobić masę aż stanie się kleista. Masę nałożyć do słoików

Kuchenne zapiski Edyty
Cannelloni z mięsem mielonym 181

naprawdę wymaga jedynie trochę wprawy w nadzianiu rurek mięsnym farszem. Smak podobny do lazanii , rożni się jedynie rodzajem makaronu. Składniki na 4 porcje: 12-16 rurek makaronu 400g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego 350 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 ząbki czosnku Po 1 łyżeczce bazylii i oregano 1-2 łyżki oleju Sól Pieprz Sos beszamelowy: 30 g masła(...)mąki 300 ml mleka Szczypta gałki muszkatałowej Sól Pieprz Dodatkowo 15 dag startego sera żółtego (ewentualnie parmezan) Przygotowanie: Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć do miękkości. Następnie dodać passatę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do momentu aż nadmiar wody z pomidorów odparuje. Sos beszamelowy: Masło rozpuścić

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania