Nareszcie udało się usiąść i napisać przepis Inspiracją do ugotowania tej zupy była wycieczka degustacyjna do Austrii. Konkretnie do Doliny Wachau i uroczego miasteczka Krems. Pierwsze moje podejście do tej zupy było… katastrofą, choć przygotowywałam ją wg gotowego przepisu. No klops wyszedł po całości. Na całe szczęście nie udało mi się zmarnować całego znakomitego rieslinga (Sand 1, Toni Sohrer) i zupę zrobić po swojemu, wg własnego pomysłu i receptury. Potrawa jest dosyć kontrowersyjna w smaku i mam świadomość, ze n... czytaj dalej...
O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.