mięso - 63110 przepisów (strona:1511/4208)

Lasagne z mięsem mielonym 219

zagotowuję, wyłączam źródło ciepła i dopiero wtedy doprawiam łyżeczką soli, pieprzem i 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej. Kolejnym krokiem jest przygotowanie drugiego sosu. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zmielone mięso. Karkówka jest dość tłustym mięsem, dlatego nie dodaję już żadnego tłuszczu. Przesmażamy je około 15 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Całość dusimy jeszcze około 15 minut, po czym

MamaOskarka
Pieczone nóżki kurczaka z warzywami. 228

żółta i czerwona -1 cebula -sól -pieprz -słodka papryka mielona -majeranek -suszone liście lubczyku -olej Sposób przygotowania: Podudzia myjemy, układamy na blaszce. Dajemy łyżkę oleju i obtaczamy w nim mięso. Następnie oprószamy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i lubczykiem. Kroimy warzywa i układamy na kurczaku. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 200 stopniach godzinkę. Następnie odkrywamy i przypiekamy mięso. Kiedy będzie złociste

Magia jedzenia.
DOMOWA SHOARMA Z KURCZAKA 715

marynaty: 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki kminu rzymskiego, łyżeczka czosnku granulowanego, 1 i 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, łyżeczka kurkumy, szczypta cynamonu. Przygotowanie: Mięso oczyszczam, każdą pierś przekrawam wzdłuż na połówki i kroję w cienkie plasterki. Z podanych składników przygotowuję marynatę, mieszam z mięsem i odkładam do lodówki. Podsmażam przez kilka minut na rozgrzanej

JejKuchnia
PIECZONY SCHAB, ZIEMNIAKI I COLESŁAW – wspomnienie smaków dzieciństwa! 221

najmniej 2 godziny. SCHAB: Schab czyścimy. Posiekaną drobno cebulę oraz czosnek mieszamy z majonezem, solą, pieprzem, wędzoną papryką oraz świeżym rozmarynem i odrobiną posiekanej chili. Dokładnie nacieramy mięso ( obficie ) i odstawiamy do zamarynowania ( im dłużej – tym smak będzie intensywniejszy ). Po zamarynowaniu układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania razem z ziemniakami. Pieczemy do miękkości ( zależy od grubości schabu

Ostra na Słodko
Schabowy w paluszkowej panierce 199

majonezu 3 łyżki ketchupu 15 dag słonych paluszków łyżeczka ostrej papryki sól pieprz "Olej Wielkopolski" do smażenia (ja użyłam oleju rzepakowego)  Sposób przygotowania: Kotlety wieprzowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Z każdej strony posypujemy je solą i pieprzem. Majonez łączymy z ketchupem. Tak przygotowanym sosem smarujemy kotlety z każdej strony. Paluszki drobno rozdrabniamy (ja użyłam do tego celu tłuczka(...)mięsa). Do rozdrobnionych paluszków dodajemy ostrą paprykę, dokładnie mieszamy. Schabowe panierujemy w przygotowanej w ten sposób panierce i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania: ok. 16 zł Chętnych do wzięcia udziału w akcji zapraszam na stronę

Pobite gary Barbary
Hamburger 176

Składniki mięso wołowe sól pieprz kminek mielony olej Przygotowanie Mięso zmielić, przyprawić (porządnie) solą, pieprzem, kminkiem. Wlać odrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do bułki i smażyć po 2 minuty z każdej strony na niewielkiej ilości oleju.. Dodatki według smaku, pomidor, ogórek, cebula, majonez, ketchup, musztarda, sałata..... Bułkę przekroić polać olejem i podpiec ok 4 minuty

Gaździnka warzy
Szaszłyki z indyka - prosty i szybki przepis 238

Składniki: 500 g mięsa z indyka (płatki z podudzi) 1 czerwona papryka 1 duża cebula 12 sztuk małych pieczarek 150 g wędzonego surowego boczku około 2 łyżek oleju opakowanie przyprawy do grilla (klasycznej) Sposób przygotowania: Mięso z indyka kroimy w kostkę. Boczek kroimy w plastry a następnie w kwadraty. Paprykę kroimy w kwadraty. Cebulę kroimy w ósemki i dzielimy warstwy

Qchnia po prostu
Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie 335

tartego chrzanu, dodajemy olej, przyprawę i całość doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy składniki marynaty. Przygotowane wcześniej kawałki piersi kurczaka wkładamy do marynaty, mieszamy tak aby marynata dokładnie pokryła każdy kawałek mięsa. Wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso grillujemy z obu stron na mniejszym ogniu. Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie podajemy z zestawem ulubionych

Słodkie okruszki
Bigosik z młodej kapusty z fasolką szparagową 198

pęczek koperku 2 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego estragonu 1 łyżka przyprawy jarzynowej 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób Umyte mięso i boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Marchewki obrać, umyć,  pokroić w cienkie słupki bądź w kostkę. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, drobno poszatkować. Fasolę umyć, odciąć(...)końce, gotować 15 min w osolonym wrzątku, odcedzić, pokroić na kawałki długości 5 cm. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, przełożyć mięso i boczek, podsmażyć. Dodać cebulę, marchewkę, fasolę i kapustę. Wsypać przyprawę jarzynową. Wlać bulion, składniki wymieszać. Dusic około 1 godziny na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ok 15 min. przed

Kuchenne aromaty
Rolada serowa nadziana szpinakiem i pieczarkami 317

mnie Ketchup Kotlin Łagodny idealnie tutaj pasuje 😀 Wbrew pozorom, poniższa rolada jest łatwa do przygotowania. Pamiętajcie o tym, aby nie dodać zbyt dużej ilości soli do farszu jak i mięsa, ponieważ ciasto serowe będzie już lekko słone w smaku.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Składniki na 1 dużą roladę: ciasto serowe 250 g startego, żółtego sera (np. goudy(...)roladę. Delikatnie wyrównać. Piec około 25-30 minut w 165ºC (aż do lekkiego zezłocenia). W międzyczasie piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na cieńsze kawałki. Ewentualnie lekko rozbić. Mięso przyprawić odrobiną soli (nie za dużo, bo ciasto serowe będzie już dosyć słone!), pieprzem i słodką papryką. Podpieczoną roladę posmarować ketchupem Kotlin Łagodnym, następnie rozłożyć surowe piersi z kurczaka

Ugotować
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 217

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, jedno z moich ulubionych dań o tej porze roku. Pierogi wyszły pyszne, poezja smaku :) Pierogi zostały podane na porcelanie firmy Ambition. hashtag #myAmbition Ciasto 1/2kg mąki 1-2 jaka 120 ml szl ciepłej wody Sól Nadzienie 20dag mięsa ½ kg kapusty kiszonej 5 dag grzybów 1 nieduża cebulka Sól Pieprz Wykonanie Mąkę przesiać, dodać

Kulinarne pyszności Molki
Domowy bigos 234

laurowy 1 łyżeczka kminku 2 -3 ziela angielskie 2 łyżeczki majeranku 500ml wody Domowy bigos – przepis Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażmy. Dodajemy do mięsa 250 ml wody, doprawiamy solą, pieprzem i po zagotowaniu dodajemy podzielone na mniejsze kawałki grzyby. Gotujemy całość przez ok. 50 minut. Następnie dodajemy powidła, kminek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosty przepis na krewetki i instrukcja obsługi krewetek 241

kupując świeże krewetki? Pancerzyk powinien być lśniący i nie może być lepki. Cała krewetka powinna być nienaruszona, czyli żadnych pęknięć na pancerzyku, luźno dyndającej głowy, czy brak części nóg. Mięso musi być jędrne i elastyczne. Podczas obierania, mięso musi łatwo odchodzić od pancerzyka. Zapach powinien być miły, delikatny i naturalny. Jeśli krewetki pachną intensywnie rybą, to oznacza, że poszły

ladykitchen
Pieczarki w śmietanie 249

konferencjach) i nie mogę dobrać co chcę, usiłuję zastąpić posiłek wg diety rozdzielnej, czymś z menu wegetariańskiego, bo o wegańskim to nie ma co marzyć. Niestety jak obserwuje to mięso jest zastąpione jajkiem sadzonym więc... ostatni raz jadłem coś na konferencji - wykupiłem obiad w sierpniu 2015 roku... I co? I źle się czułem.     Wracając do naszego obiadu, mięso

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO Z MARKĄ STAUB 231

przepis na zapiekany filet z kurczaka.   Ze swojej strony chciałabym również wyróżnić Panią Ilonę Mokrzańską i pełne smaku Ratatouille oraz Panią Monikę Jerzak za pyszne Gołąbki bez mięsa.  Serdecznie gratuluję Zwyciężczyni i dziękuję wszystkim za udział w konkursie! Wkrótce na blogu nowe konkursy, już pod nowym adresem: www.garniecmagalie.pl . Poniżej zwycięski przepis: Składniki: 500 gram filetów z kurczaka(...)tymianku świeża bazylia olej z orzeszków piniowych sól, pieprz do smaku Wykonanie: Filety umyj, następnie natnij w 4-5 miejscach na głębokość około 2 cm. Staraj się nie przeciąć mięsa do końca. Posyp filety solą o raz pieprzem, natrzyj tymiankiem i olejem z orzeszków piniowych. Pomidory pokrój w plastry. Na dnie naczynia do zapiekania marki Staub ułóż plastry pomidorów, dopraw

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania