mięso - 63110 przepisów (strona:1505/4208)

POLĘDWICZKA SMAŻONA Z PAPRYKĄ I CURRY 139

łyżeczki ostrej papryki, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki bazylii. Przygotowanie: Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią. Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc). Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej

JejKuchnia
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 126

paprykowo-pomidorowym Składniki: 10 plastrów schabu 10 plastrów sera 10 plastrów boczku (opcjonalnie) przecier pomidorowy 1 papryka czerwona 100g. śmietanki 30% Przyprawy: bazylia, sól, pieprz, czosnek, pietruszka. 1. Umyj mięso i rozbij dokładnie schab. Posól, popieprz, ułóż plasterek boczku i sera. Posyp bazylią i czosnkiem. Zawiń w roladki. Trik! Rozbij mięso przez woreczek foliowy, dzięki temu nic się nie pobrudzi

Rozdomowiona
Co dziś na obiad? Pierś z kurczaka z porami 611

dziesiątkę. Przygotowanie trwa zaledwie chwilę, a obiad „robi się sam” w piekarniku. To jest też jedna z moich ulubionych opcji na imprezy, nie muszę stać i pilnować mięsa na patelni czy kroić pełno składników. Uwielbiam por, bardzo często stosuję go zamiennie ze standardową cebulą, stąd wziął się pomysł na obiad z piersią z kurczaka i z porem właśnie(...)stopni. Pokrój por w podłużne paski , a filety z kurczaka przekrój wzdłuż, żeby nie były za grube i na pewno się przypiekły w środku tak jak trzeba. Posól mięso i przypraw je do smaku. Rozprowadź olej lub oliwę z oliwek w naczyniu żaroodpornym, następnie ułóż por i na niego pierś z kurczaka . Lekko polej oliwą z oliwek lub olejem

Rozdomowiona
Zupa taco 181

chedar lub podobny, kwaśna śmietana Przygotowanie: W większym garnku na średnim ogniu podsmaż na odrobinie oliwy mieloną wołowinę. Musi się zrumienić i w całości usmażyć. Wtedy dodaj do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, przyprawę taco i koncentrat pomidorowy. Smaż przez 2-3 minuty. Dodaj odsączone fasolę oraz kukurydzą, puszkę krojonych pomidorów (w całości oraz dolej wodę). Gotuj przez

nietylkopasta.pl
Kurczak pieczony na młodej kapuście 234

łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietanki (użyłam śmietanki 30%) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, bazylia, tymianek, cukier   *** Kapustę szatkujemy i przekładamy do żaroodpornego naczynia *** *** Mięso kroimy na cienkie oraz szerokie plastry i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem, bazylią, tymiankiem *** *** Wodę mieszamy z koncentratem, śmietanką i przyprawami: 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki słodkiej(...)papryki, 1/4 łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki cukru *** *** Tak powstałym płynem zalewamy kapustę *** *** Na kapuście układamy plastry kurczaka i każdy kawałek mięsa przykrywamy plasterkiem boczku. Na wierzchy możemy ułożyć gałązki rozmarynu *** *** Potrawę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C (funkcja góra-dół) i pieczemy przez 40 minut *** *** Do tego dania polecam podać pieczone ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , które jednocześnie z mięskiem

Blog z Apetytem
Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 513

kolei. Przepis na ciasto na pierogi Ciasto na pierogi to podstawa smaku każdego rodzaju pierogów. My tego przepisu używamy zarówno gdy robimy pierogi ruskie, jak również te z mięsem, grzybami i kapustą, na słodko, czy z owocami. We wszystkich sprawdza się doskonale. Ciasto na pierogi z tego przepisu jest elastyczne i sprężyste. Co ważne jest proste w wykonaniu, fajnie się(...)sera białego -3 średniej wielkości cebule -sól i pieprz do smaku Pierogi ruskie – wykonanie: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudzone przekręć przez maszynkę do mielenia mięsa. Zmiel również ser. Cebulkę pokrój drobno i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Również zmiel. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto na pierogi podziel na 4 części

Arbuziaki
Sałatka grillowa 197

Sezon grillowy w pełni,na ruszt wrzucamy różne mięsa i kiełbaski. Jak jest mięso to musi być i sałatka.Tę przygotujecie w kilka chwil. Prosta i jednocześnie bardzo smaczna. Do sałatki można użyć dowolnych pomidorów,ja dałam akurat to co miałam po ręką.  kilka liści sałaty kruchej kilka gałązek świeżej bazylii 1 op mozzarelli mini 5-6 żółtych pomidorków

Kolorowa kuchnia Elki
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym 294

szklanka bulionu 1 szklanka śmietany 18% do zup i sosów 2 łyżki oleju 50 g orzechów laskowych posiekana natka pietruszki do posypania 250 g pieczarek sól, pieprz Przygotowanie: 1. mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na cienkie plastry, przełóż do miski, dodaj paprykę oraz sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na bok 2. orzechy posiekaj 3. cebulę pokrój z piórka(...)pieczarki pokrój w plastry 5. na patelni rozgrzej olej, podsmaż orzechy, zdejmij je z patelni do miski 6. na tej samej patelni podsmaż cebulę 7. dodaj mięso i smaż około 5 minut 8. dodaj pokrojone pieczarki i smaż około 2 minut 9. zawartość patelni zalej bulionem 10. gotuj razem około 2 minut 11. dodaj orzechy 12. wymieszaj wszystko

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Spirulina – zastosowanie i właściwości odżywcze 200

Spirulina to niebiesko – zielone glony, które potoczne nazywane są algami. Glony chyba nikomu nie kojarzą się dobrze, lecz te traktowane są jako superfood. Spirulina ma większą zawartość protein niż mięso, dlatego zalecany jest przede wszystkim weganom, wegetarianom i osobom, które jedzą małą ilość mięsa. Ponadto algi bogate są w żelazo, potas, siarkę, wapno, jod, mangan, krzem, beta- karoten, witaminę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 183

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten

Korniszonki
Pasztet z królikiem i szpinakiem 112

przeciśniętego przez praskę Wykonanie: Królika i łopatkę kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy podroby z królika. I gotujemy je jeszcze chwilę. Mięso wykładamy do przestygnięcia. Usuwamy kości i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dwukrotnie. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Przestudzony szpinak dodajemy do masy mięsnej. Również dodajemy jajko, przepuszczony przez praskę czosnek

Smaki Ewy
Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym 131

smaku. Zatem zapraszam Was do wykorzystania tego przepisu, jest aromatyczny, z chrupiącym akcentem !   Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym ( dla 4 osób porcja ) 0.5 kg mięsa mielonego z indyka 1 kapusta pak choi 2 cm kawałek świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 5 łyżek sosu ostrygowego 4 łyżki sosu sojowego 1 cm kawałek ostrej czerwonej papryczki chilli

Kuchnia na wzgórzu
Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 115

grillowanym kurczakiem  mogą być świetnym dopełnieniem grillowego przyjęcia, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem  - składniki 500g mięsa z udek z kurczaka (bez kości i skóry) 1 średnia cebula, pokrojona w cienkie kliny (z małej cebuli otrzymacie osiem części, z dużej odpowiednio więcej) 1 łyżka TABASCO® Habanero Pepper(...)patelnię grillową) do średniej temperatury. W moździerzu utrzyj czosnek, czarny pieprz, sól, wędzoną paprykę i kminek do uzyskania gładkiej, jednolitej przyprawy Do miski włóż pozbawione skóry i kości mięso z kurczaka, cebulę, olej, sos TABASCO® Habanero i mieszankę przypraw, całość wymieszaj. Grilluj kurczaka i cebulę przez około 4 minuty z każdej strony Zdejmij kurczaka z grilla, odłóż na 5 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Nasz patent na to, jak usmażyć polędwiczki, żeby były idealne 110

mocno patelnię, dodaj pozostałe 2 łyżki masła, kiedy zacznie się pienić wyłóż na nie krążki polędwiczki. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Ogień powinien być dość intensywny, żeby mięso się lekko skarmelizowało. Zdejmij mięso z patelni, zmniejsz ogień, wyłóż na patelnię śmietanę, wymieszaj z sosem jaki został po smażeniu polędwiczek. Kiedy śmietana się podgrzeje dołóż do niej łyżkę musztardy

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Podwójnie smażona polędwiczka w sosie musztardowym 131

mocno patelnię, dodaj pozostałe 2 łyżki masła, kiedy zacznie się pienić wyłóż na nie krążki polędwiczki. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Ogień powinien być dość intensywny, żeby mięso się lekko skarmelizowało. Zdejmij mięso z patelni, zmniejsz ogień, wyłóż na patelnię śmietanę, wymieszaj z sosem jaki został po smażeniu polędwiczek. Kiedy śmietana się podgrzeje dołóż do niej łyżkę musztardy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania