mięso - 63110 przepisów (strona:1514/4208)

Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 102

dołu folią aluminiową, do rozcięcia wlewamy małą łyżeczkę oleju i posypujemy przyprawą do ziemniaków .     Warkocze razem z ziemniakami pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż mięso będzie gotowe. Warto podłożyć pod mięso papier do pieczenia, by nie przywierało. Świetnie smakuje z sosem pieczeniowym i surówką z sałaty lodowej. Smacznego! Post Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu pojawił

Za drzwiami kuchni
Galaretki drobiowe z kurczaka 122

dnie układamy marchewkę i świeże listki natki pietruszki. Można wrzucić także kilka ziaren konserwowego groszku i/lub kukurydzy – będzie bardziej kolorowo Kiedy kurczak jest już ugotowany tak, że mięso bardzo dobrze odchodzi od kości – wyławiamy go i (oczywiście kiedy trochę wystygnie) obieramy z mięsa, które z kolei rozdrabniamy. Rozkładamy je równomiernie do przygotowanych kubeczków. Gorący rosół doprawiamy, przelewamy przez

Za drzwiami kuchni
KOKOSOWE PULPETY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY 150

Delikatne kulki z mięsa mielonego z dodatkiem wiórków kokosowych polane korzennym sosem curry w towarzystwie sypkiego ryżu to pyszna propozycja na lekki obiad. Ja przygotowałam je na parze ale można ugotować je np. w bulionie warzywnym lub upiec w piekarniku 😊 PULPETY: 200 g mięsa mielonego z kurczaka 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego lub 1 duże jajko

Marcepanowa kuchnia
Dip majonezowo-miodowy 133

majonezowo-miodowy to zdecydowanie mój ulubiony dip Uwielbiam go jako dodatek do ryżu, shoarmy , czy grilla . Za sprawą miodu jest lekko słodki co świetnie się komponuje się z większością mięs. Na zdjęciu podany w towarzystwie indyjskich chlebków naan . Dip majonezowo-miodowy Składniki: 4 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki miodu 1 łyżeczka płatków chilli(...)sól Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż miód się rozpuści. Doprawiamy do smaku szczyptą soli. Podajemy jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs, ryżu, czy drożdżowych chlebków pita lub naan . Będzie również świetnym dodatkiem do domowych hamburgerów, czy frytek. Smacznego Artykuł Dip majonezowo-miodowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 163

kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą i przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włączyć palnik i smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać odmrożony szpinak, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i nadal smażyć, aż odparuje nadmiar wody (całość musi mieć gęstą konsystencję). Wyłączyć palnik i zostawić(...)ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę tortową o średnicy 27 cm wyścielić papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć formę ciastem francuskim podwijając boki do góry. Do mięsa i szpinaku dodać pokrojone oliwki, umytą roszponkę (odrobinę zostawić do dekoracji i podania w osobnej miseczce), śmietanę, rozdrobniony ser feta i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki

Passions hobbies life
Kociołek meksykański – długi weekend 194

łyżeczka , mielonych ziaren kolendry 2 łyżki cukru sól do smaku dodatkowo : 2 paski gorzkiej czekolady , 70 – 80 % ( w meksyku , często dodaje się ją do gulaszy lub chilli ) Mięso kroimy w grubą kostkę ( żeby się nie rozpadło, podczas duszenia ) , marynujemy w połowie przypraw ( drugą połowę, zostawiamy do doprawiana w trakcie duszenia ) z połową główki czosnku , wyciśniętego praską , przez co najmniej(...)tego czasu . Następnie rozpalamy ognisko , wieszamy kociołek , rozgrzewamy na dużym ogniu . Do tak nagrzanego wrzucamy smalec , jak się roztopi , dodajemy pokrojoną w piórka cebulę , smażymy , jak się zezłoci , dokładamy mięso i przysmażamy . Chwilkę to trwa , wiadomo Kiedy w powietrzu unosi się już niebiański zapach pieczystego , dodajemy fasolkę z sosem pomidorowym, pomidory z puszki i pokrojoną w kostkę marchew , zalewamy

Ogrodnik w podróży
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 179

American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z

Korniszonki
GOŁĄBKI Z MIĘSA MIELONEGO I RYŻU BIAŁEGO 194

Składniki na gołąbki: 0,7 kg mięsa mielonego 1/2 szklanki ryżu białego 1 duża kapusta 2 jaja mielony pieprz ziołowy do smaku sól do smaku Składniki na sos:  małe opakowanie koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki 1łyżka kucharka mąka pszenna do zagęszczenia sosu Sposób przygotowania:  Przygotuj kapustę z dużymi, szerokimi liśćmi. W garnku z osoloną wodą ugotuj ryż(...)kapustę z gotującej się wody i delikatnie oddziel liście kapusty te które się da i ponownie włóż kapustę do garnka gotuj 5-10 minut i postępuj jak wyżej. Wymieszaj mięso z ryżem, dodaj jaja i dopraw solą i pieprzem.  Weź ugotowany liść kapusty nałóż na niego tyle farszu abyś mógł zawinąć liściem farsz w taki sposób, aby nie wypłynął

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ośmiornica z ziemniakami i kaparami 143

smak. Jeśli bardzo boicie się kupować ośmioramiennego potwora w całości, to można zaopatrzyć się w już gotowe, ugotowane macki – są dostępne w dużych sieciach, a także w Biedronce. Mięso ośmiornicy jest wyjątkowo smaczne, niskokaloryczne i dobrze przyswajalne – warto je wprowadzić do swojego menu tym bardziej, że ośmiornica jest już coraz łatwiej u nas dostępna. Ośmiornicę najlepiej kupować mrożoną(...)trzeba jej obijać przed ugotowaniem, bo mięso samo skruszeje. Przed gotowaniem ośmiornicę trzeba “przestraszyć” – czyli trzymając za głowę ok. 3 razy zanurzyć macki we wrzątku i szybko wyjąć. Przepis na dwie porcje obiadowe lub cztery przystawkowe. Ośmiornica z ziemniakami i kaparami (sałatka galicyjska): macki z ugotowanej ośmiornicy (ok. 400 g)* 350-400 g młodych ziemniaków 6 łyżek

Poezja smaku
Soczysta pierś z kurczaka w sosie miodowo - musztardowym na grilla 147

będzie zarumienione, ani chrupiące, choć przygotowywane na grillu. Jeżeli chcecie bardziej chrupiące rzeczy, przygotujcie taką pierś z kurczaka w formie szaszłyków w dokładnie takim samym sosie. Wystarczy ponabijać mięso na długie patyczki i posmarować sosem przed i w trakcie pieczenia. Potrzebujemy: podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozzarelli 1/4 czerwonej papryki sól, pieprz Sos: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu(...)plasterki, a paprykę w słupki. Ponacinaną pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, przekładamy obydwa kawałki na folię aluminiową, tak dużą, aby zrobić paczuszkę, w której będzie dusiło się mięso.  Pierś nadziewamy mozzarellą i papryką w miejscach nacięć. Nadzianą pierś smarujemy sosem, który przygotowujemy z podanych wyżej składników. Folię zawijamy jak papierową torebkę i wkładamy na grilla na około

MamaOskarka
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :) 200

Zastanawiałam się co też zrobić z tego kawałka mięsa które kupiłam. Dosyć miałam już pieczonych mięs. Wpadłam na pomysł by zrobić coś innego. Zmieliłam mięsko i tak powstała pieczeń rzymska. Składniki: łopatka 800 g pieczarki 200 g czosnek 4 ząbki suszone pomidory 4 sztuki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 100 ml Dodatkowo

Różowa kuchnia
Dorsz pieczony z rozmarynem i cytryną 164

długa droga, jaką pokonuje Skrei, sprawia, że jest tak niepowtarzalny. Ponad 600-kilometrowa podróż zapewnia mu dużo ruchu i dobrą formę. To dlatego – w przeciwieństwie do wielu innych ryb – mięso Skrei'a jest zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze. Po drodze przez morze dorsz ten przyjmuje dużo zróżnicowanego i zdrowego pożywienia, co nadaje mu wyśmienity, naturalny smak. W efekcie(...)właśnie wtedy rusza w swoją podróż ku norweskim Lofotom na tarło. Dojrzały osobnik mierzy od 70 do 150 cm, a jego średnia waga to 8 kg. Mięso Skreia jest bardzo niskokaloryczne – zawiera tylko 81 kcal / 342 kJ w 100 g produktu. Ponadto jest bardzo dobrym źródłem białka, potasu, selenu i kwasów Omega-3. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna

Kulinarne przygody Gatity
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 216

Pasta z twarożku i pieczonych warzyw Ta pasta to świetna propozycja dla  wszystkich miłośników twarogów i warzywa. Do jej przygotowania można wykorzystać wszelkie warzywa pieczona

Korniszonki
Micha rozmaitości 143

łyżeczki musztardy (ok. 5 g), - łyżeczka soku z cytryny (ok. 5 ml), - garść sałaty (ok. 30 g), - łyżka orzechów nerkowca (ok. 10 g), - 1/3 woreczka ryżu (ok. 33 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 150 g), - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - przyprawy: curry, słodka papryka, ostra papryka, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Marchew obieramy i przygotowujemy wstążki (przy pomocy(...)kroimy w plastry. 5. Przygotowujemy sos: łączymy oliwę z musztardą i sokiem z cytryny. 6. Sałatę skrapiamy przygotowanym sosem i posypujemy orzechami. 7. Ryż gotujemy z dodatkiem curry. 8. Mięso kroimy w grubą kostkę, marynujemy w oleju, papryce słodkiej, ostrej, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. Micha rozmaitości jest  bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 182

Piersi z indyka lekko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Oczyszczamy szparagi  z suchych i twardych końcówek, myjemy i dokładnie osuszamy. Na każdy filet kładziemy 4-5 szparagi.  Mięso zawijamy w roladki i owijamy plasterkami wędzonej szynki. Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Do formy w ykładamy roladki, szparagi oraz pomidorki. Mięso i warzywa skrapiamy

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania