wystudzić. Kukurydzę i ananasy odsączyć z zalewy. Białą część pora pokroić w drobną kostkę, a ananasa na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć mięso. Zostawić do ostudzenia. W misce umieścić mięso z kurczaka, ryż, kukurydzę, ananasa oraz pora. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Wyłożyć na półmisek formując owalny kształt. Przy jednym końcu
Pieguskowa Kuchniaszybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa - schab nadziewany wędzoną słoniną w przyprawie do wołowiny na warzywach w szybkowarze jest bardzo delikatny, miękki, soczysty, do pieczywa najlepsze mięso..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięświęta czy też różne uroczystości rodzinne lubię upiec kawałek dobrego mięsa. Ta rolada została upieczona kilka lat temu na jedne ze Świąt Wielkanocnych. ok 1 kg filetu z piersi indyka 20 szt suszonych moreli sól świeżo mielony pieprz suszone zioła prowansalskie 50g masła Filet rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa,natrzeć go solą,pieprzem i ziołami. Morele umyć
Kolorowa kuchnia Elkigroszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 pełna łyżka mąki 1 łyżka sosu ostrygowego sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę, na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy, dodajemy sos, posiekaną cebulę i czosnek, chwilę razem smażymy, oprószamy mąką. Po kilku minutach zalewamy gorącym bulionem, wrzucamy liście laurowe i ziele(...)angielskie. Gotujemy na średnim ogniu, pod przykryciem 30 min. Marchew kroimy na plasterki, dodajemy do mięsa i gotujemy przez kwadrans. Do sosu dolewamy kwas z kiszonych ogórków, gotujemy 30 min pod przykryciem. Szparagi kroimy na kawałki, głąb brokułu obieramy, kroimy na plasterki, seler naciowy kroimy na 5 mm kawałki i razem z groszkiem dodajemy do sosu. Wsypujemy przyprawy i gotujemy
R'n'G Kitchensmaku Korniszony w occie 3 szt. Sól i pieprz do smaku Rzodkiewka 5 szt. Świeża mięta Przyprawa do kurczaka z kardamonem do smaku Papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem, przyprawić solą i pieprzem(...)smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO
Tradycyjna Kuchniawchodzi kasza gryczana niepalona (pozbawiona charakterystycznego aromatu), szpinak, koperek, natka pietruszki oraz ser twarogowy wędzony dymem, roladki z polędwiczki wieprzowej wychodzą bardzo duże i sycące, przy jednoczesnej małej ilości mięsa na porcję. Taki obiad jest idealny dla tych wszystkich, którzy chcieliby się zdrowiej odżywiać, ale nie potrafią zrezygnować z ulubionego mięsa. Aby przygotować nadziewane polędwiczki należy 500 gramową polędwiczkę wieprzową
Moja Delicjaczyli orzeszki ziemne, zwane także orzechami arachidowymi. Roślina ta wywodzi się z Brazylii i jest bardzo ceniona przez kulturystów, ponieważ fistaszki zawierają więcej białka niż fasola, ciecierzyca, soczewica czy mięso. Mają też sporą dawkę witaminy B3, błonnika, minerałów i polifenolii. Oczywiście zawierają też tłuszcz, ale nie uchodzą wcale za produkt tuczący. Ich jedzenie zmniejsza uczucie zmęczenia, ale jednocześnie pozwala zdrowo(...)kraju depresji i wiatraków warto też spróbować typowego dla Holendrów połączenia: frytek z pindasaus. To sos, który trafił do Holandii z azjatyckich kolonii i używany jest do mięsa, ryżu, ale przede wszystkim do frytek. W jego skład wchodzi oczywiście masło orzechowe, ale też sos sojowy, pikantne przyprawy: imbir, sambal, czosnek. Można do niego dołożyć też smażoną cebulkę, sezam, kiełki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawymieszać, zagnieść ciasto w rulon i kroić placki. Usmażyć na suchej patelni lub jeszcze lepiej na blasze żeliwnej po kilka minut z każdej strony (do zarumienienia) i gotowe. Mięso umyć, wysuszyć. Pokroić w mniejszą kostkę. Podsmażyć na smalcu dodać posiekane cebule. Doprawić do smaku,dodać przecier pomidorowy. Przełożyć mięso do garnka, zalać bulionem i dusić do miękkości. Gotowy gulasz
Gaździnka warzydelikatne i soczyste udka z kurczaka marynowane z aromatycznymi przyprawami kuchni marokańskiej, która uchodzi za jedną z najlepszych na świecie. Kardamon, cynamon, szafran i kolendra to mieszanka, która nadaje mięsu niepowtarzalny smak, jeszcze bardziej podkręcony orzeźwiającą cytryną. Tak przygotowany kurczak, podany z tradycyjnym marokańskim kuskusem smakuje rewelacyjnie. Składniki: 5 udek z kurczaka 3 cebule 1 cytryna 30g czarnych oliwek(...)obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Następnie dodać podsmażone udka, cytrynę pokrojoną w plasterki (wcześniej sparzyć), nitki szafranu, podlać bulionem, przykryć pokrywką i dusić do momentu miękkości mięsa około 45 minut. 4. Pod koniec duszenia, zwiększyć płomień i zredukować sos. Dodać oliwki i świeżą posiekaną kolendrę. 5. Kuskus zalać wrzątkiem 1 cm nad powierzchnię kaszy, dodać 2 łyżeczki
Szalona Kuchnia EwelinyPRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejskie roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Polonezy – faszerowane roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Golonka pieczona w piwie i kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Zawijane zraziki z mięsa
Blog z Apetytemczerwona papryka 5 rzodkiewek 10 dkg żółtego sera pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz *** Mięso z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Żółty ser kroimy w kosteczkę *** *** Paprykę, ogórka i rzodkiewki również kroimy w kostkę(...)dużej misce mieszamy wszystkie składniki sałatki: mięso z kurczaka, żółty ser, makaron, ogórka, paprykę, rzodkiewki, kukurydzę (odsączoną z zalewy) oraz drobno posiekany szczypiorek *** *** W osobnej miseczce umieszczamy składniki na sos do sałatki: majonez, jogurt naturalny, musztardę, przeciśnięty czosnek oraz po szczypcie soli i pieprzu *** *** Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego sosu *** *** Sos przelewamy do miski ze składnikami sałatki
Blog z Apetytemwzględu na to, że ograniczam bardzo jedzenie mięsa, robię różne potrawy by je zastąpić. Udaje mi się z różnym powodzeniem, ale zawsze cieszę się kiedy odkrywam nowy smak. Dzielę się moimi przepisami, ale przyznam; kto jest przyzwyczajony do smaku mięsa temu trudno będzie przekonać się do moich propozycji. Składniki : 500 g nasion komosy ryżowej 250 g kaszy orkiszowej
Proste PotrawyWielkanoc to czas, kiedy na stołach i w koszyczkach królują babki. Do wyboru mamy drożdżowe, piaskowe i ucierane. Mam dla was przepis na prostą babkę cytrynową
Korniszonkipomidory 1 papryczka chili 3 białe cebule 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz do smaku świeże zioła 4 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry, a cebulę obrać i zeszklić na oleju. Włożyć mięso i rumienić na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wlać bulin z ketchupem, dodać przyprawy i ryż
Tradycyjna Kuchniakostkę, podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wodą, dodajemy kości razem z ½ łyżeczki soli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy przez 30 min. Kości wyciągamy i studzimy (później oddzielamy mięso od kości). Jajka gotujemy na twardo. Kroimy. Pieczarki oczyszczamy i smażymy na maśle (1 łyżka ) z pokrojonym w piórka porem. Oprószamy lubczykiem, solą i pieprzem. Szczaw smażymy na maśle, dodajemy(...)zupy, gotujemy przez kwadrans, dodajemy mięso. Śmietanę mieszamy z mąką i zimną wodą, hartujemy zupą i dodajemy do całości. Dokładnie mieszamy, dodajemy pieczarki. Podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchen