Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym

Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym

Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym

Przepis wg Agaty Wojdy  Składniki 700 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko pół łyżeczki suszonego oregano 150 g sera feta sól pieprz 2 średnie cebule 3 kromki pieczywa tostowego 150 ml czerwonego wytrawnego wina Sos : 6 łyżek oliwy 1 starta marchewka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 3 puszki pomidorów pelati ( po 400 g ) 1 łyżka płynnego miodu płaska łyżeczka otartej skórki z pomarańczy Przygotowanie   Obrałem cebulę, drobno posiekałem. Z pieczywa odkroiłem skórkę. Środki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ser feta, feta, sosy, mięso, pieczywo, ryż, wieprzowina, wołowina, chleb, kotlet, kotlety mielone, kotlety, suszone pomidory, mięso duszone, ryż smażony, mięso mielone, chleb mieszany, dania bez mięsa, drugie danie

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.