mielone - 47549 przepisów (strona:2197/3170)

Bezglutenowy makaron z tuńczykiem, groszkiem i pomidorkami cherry 300

Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki cherry i chwilę smażymy. Dodajemy odcedzony tuńczyk oraz groszek i dusimy chwilę całość. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy grubo mielonym pierzem. Gotowe

Mango Papaja
JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM 280

moim bliskim często urozmaicam dodatki do niej. Dziś proponuję taką meeega zdrową ze szpinakiem.    Składniki: 6 jaj 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany pieprz mielony sól olej do smażenia Wykonanie: Szpinak myjemy, osączamy,wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy sól, pieprz, czosnek, podduszamy. Jajka rozkłócamy w misce, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wylewamy na szpinak

Z Majeczką w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 224

użyłam szynki 300 g ziemniaków 1 cukinia puszka pomidorów 2 cebule czerwone 1,5 szkl bulionu warzywnego 1 papryka 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól morska Kamis młynek pieprz mielony Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy bulion. Dokładamy pokrojone  w kostkę ziemniaki, doprawiamy sol, pieprzem

Z Majeczką w kuchni
SZCZUPAK POD GALARETKĄ 209

cebula 1 cytryna natka pietruszki 3 łyżki żelatyny sól,pieprz Kamis Wykonanie: Do bulionu dodajemy w całości obrana marchew, pietruszke, seler, cebulę.Gotujemy do miękkości warzyw.Mięso szczupaka mielimy przez maszynke o bardzo drobnych oczkach.Dodajemy 1 ugotowana marchew,cebulę pietruszkę, mielmy. Do zmielonej masy dodajemy bułke tartą i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy, formujemy kule niczym pulpeciki, wrzucamy do gorącego bulionu

Z Majeczką w kuchni
RAQUE WIEPRZOWE 233

szynki 20 dag pieczarek 3 duże pomidoy 1 cebula szklanka bulionu warzywnego 1  łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki łyżeczka ziół prowansalskich Kamis sól moska Kamis pieprz mielony Kamis olej do smażenia Wykonanie: Szynke kroimy w kosteczkę obtaczamy w mące, smażymy na rumiano razem z drobno posiekaną cebulką. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone pomidory, pieczarki przekrojone na połowę, koncentrat

Z Majeczką w kuchni
KREWETKI W SOSIE ŚMIETANKOWO KOPERKOWYM 232

chętny to zapraszam Składniki: opakowanie krewetek tygrysich 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku pęczek koperku serek topiony śmietankowy garść makaronu spaghetti szklanka bulionu warzywnego sól morska młynek Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy bulion, dokładamy obrana krewetki ze skorupki, dusimy 15 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI MUSZTARDOWE SCHABOWE 239

plastrów żółtego sera 5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny 3 ogórki kiszone 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka smietany kremówki 1 łyzka ostrej musztardy rosyjskiej Kamis sól,pieprz mielony Kamis-do schabu Wykonanie: Rozbijamy każdy kotlet schabu.Poyspujemy solą i pieprzem,na każdy plaster układamy plaster zóltego sera,wędliny a nastepnie połowę pokrojonego wdrobna kosteczkę ogórka kiszonego. Zwijamy ciasne

Z Majeczką w kuchni
PILAW Z KURCZAKIEM 322

cechy wyżej wymienione! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka 1 czerwona cebula czerwona papryka 2 torebki ryżu długoziarnistego łyżeczka kminku Kamis łyżeczka kolendry Kamis sól morska Kamis pieprz mielony Kamis garść rodzynek Bakalland 2 szklanki gorącej wody Wykonanie: Pierś kurczaka wkroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i tak samo

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM 689

wtakiej wersji uwielbiają się zajadać tuńczykiem Składniki: 1,5 szkl kuskusu puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym puszka kukurydzy 5 jajek pęczek szczypiorku 8 łyżek majonezu sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Kuskus gotujemy, studzimy wykładamy do salaterki. Na wierzch wykładamy osączonego tuńczyka, dociskamy łyżką, wykładamy 4 łyżki majonezu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem, wykładamy kukurydzę, na wierzch wykładamy resztę majonezu

Z Majeczką w kuchni
JAJECZNICA Z MAKARONEM 215

śniadanie czy kolację, moje dzieciaki ją uwielbiają. Składniki:  4 jajka  2 szklanki makaronu np świderki  1 pętko kiełbasy np podwawelskiej  1 cebula  sól, pieprz mielony Kamis olej do smażenia  1/3 szklanki mleka  3 łyżki mąki  Wykonanie  W osolonej wodzie gotujemy makaon, studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę

Z Majeczką w kuchni
SAŁATA ZE SZPROTKAMI 189

tłustymi szprotkami,ale efekt jest naprawdę zadziwiający, lubię tak podane rybki Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej puszka szprotek w oliwie czerwona cebula 4 łyżeczki oliwy z rybek pieprz mielony Kamis sól morska Kamis łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Sałatę rwiemy na małe kawałki, układamy na talerzu, polewamy je oliwą z ryb. Cebulę kroimy w piórka, wykładamy na sałatę razem

Z Majeczką w kuchni
PASTA Z MAKRELĄ 248

domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w sklepie Składniki: 5 jajek 1 makrela 1 cebula czerwona sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy , ścieramy na tarce lub przeciskamy przez sitko do jajek, makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy, dodajemy do jajek, czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę

Z Majeczką w kuchni
TARTA ZE SZPINAKIEM 212

dzieci ją bardzo lubią! Składniki: 25 dag mąki 15 dag masła jajko sól 20 dag szpinaku 4 jajka pól szklanki śmietany 18% 3 ząbki czosnku sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Masło posiekać z mąką, dodać, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min dolodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty

Z Majeczką w kuchni
WIOSENNA SAŁATKA MAKARONOWA 224

garść makaronu Malma świderki Fussilli pół puszki groszku  pół puszki kukurydzy 1 duży ogórek wąż pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku 2 duże łyżki majonezu sół morska  pieprz mielony  Wykonanie: Makaorn gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy,przelewamy zimna wodą. Przekładamy do salaterki. Wkrajamy w kosteczkę ogórka, rzodkiewkę w półplasterki, drobno posiekany szczypiorek. Dokładamy groszek,kukurydzę, majonez, doprawiamy

Z Majeczką w kuchni
FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI 230

smaku przyzwyczaić tym bardziej ze dużo zdrowsze od smażenia czy potraw z tymi wszystkimi sosami...Dziś będzie drobiowo Składniki: 60 dag piersi z kurczaka zioła prowansalskie Kamis pieprz biały mielony Kamis sól morska Kamis opakowanie mieszanki bukiet 9 warzyw Iglotex Wykonanie: Piersi kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy oprószamy ziołami prowansalskimi i białym pieprzem. Wykładamy do tacki naczynia

Z Majeczką w kuchni